Varenie

Zemiakový šalát

afataga - fotkaafataga, 23. decembra 2011

Práve idem robiť zemiakový šalát a tak ma napadlo, že pridám jednu radu, nebudem vypisovať celý recept, každý má svoj osvedčený. Ja pridávam jedno kyslasté jabko pokrájané na malé kocky, dá zaujímavú, ale jemnú chuť.

@zareaguj


Diskusia k téme

3sandra3
fííha, to nepoznám,,, to jablko má byť ošúpané alebo so šupkou?
evanaaa
Ani ja som to tak neskúšala. Zemiaky som si práve uvarila, ale šalát robím až zajtra. Jablká mám, ale asi nebudú kyslavé, aj by som dala, len aby muž nefrflal, že je tam nejaká iná chuť, oddelila by som trochu pre seba a tak dala.
afataga
3sandra3 ja davam aj so supkou, lebo sa mi ho nechce supat :-)
evanaaa mozes aj tak, ze skusit to trosky pre seba, ale potom ti ho zjedia:-)
trencanka
Ja robim salat tak, ze vrstvim zemiaky uvarene v supke (trosku ich navlhcim vyvarom zo zeleniny), uvarenu zeleninu, vajicka, uhorky kysle a jednotlive vrstvy prekladam majonezou zmiesanou s creme fraiche a citronovym pfefferom. Salat robim vopred, pekne chute prejdu. Mam ho uz v chladnicke.
letisia
Ja tiež pridávam jedno jabĺčko pokrájané na malé kúsky, ale niekedy aj postrúham na hrubo. A nemusí to byť iba kyslasté jablko. A ešte jeden tip. Do majonézy pridať trošku horčice.
kuchticka
Ja pridavam do majionezy vzdy horcicu DIZON (francuska), trochu smotany, vodu z uhoriek.
svetlana9
tento rok som sa rozhodla urobiť si vajíčkový šalát. Varia sa mi zemiaky s mrkvou/asi 1 kg už obielených, dve stredne veľké mrkvy pokrájané na kolieska/, do vody som pridala soľ a vegetu. Urobím cibuľovú sladkokyslú zálievku - cibuľu uvarím v náleve, je ľahšie stráviteľná. Nakrájam 9 uvarených vajec a tatarskú omáčku.
svetlana9
na celý vajling šalátu môžete pridať aj dve obielené na kocočky nakrájané jablká, jednu majonézu a jednu tatarku. Ostatné podľa Vašich zvyklostí. Takto to robieva môj exmanžel a o tento šalát sa skoro "pobili" jeho kolegyne v práci - takže musel byť jedinečný. Minule sa čudoval - a Ty nedávaš do šalátu jablko? Kľudne dajte - naozaj to tam pasuje a dodá skvelú chuť.
hviezdickaz
My jednoznacne bez jablka ... To by s nim uz nebol nas vianocny zemiakovy salat... Kazdemu podla chuti. :-) Prajem pekne vianoce :-)
douglas
Do tohtorocneho salatu som okrem jablcka, blansirovanej cibule, extra konzervy sterilizovaneho hrasku, jogurtu a majonezy pridala i grilovaciu horcicu s celymi nedrcenymi horcicnymi semienkami a vysledok....manzel sa nevie docpat salatu ;P. Dnes mi vravi, ze mu rastie brucho, ze take nikdy nemal...no co uz: "Komu neni lino pojist, nahle nevychrtne aneb laska prochazi i zaludkem!"