Rôzne

Zemiakové sviatky.

stefanm - fotkastefanm, 25. augusta 2014

Nech mi nikto nehovorí, že každú udalosť na svete neriadi Pán Boh. Veď kto iný by pripustil aby sa sviatočné dni, keď nejdeme do práce ale niečo slávime, rozdelili na cirkevné (návšteva kostola a ničnerobenie alebo výlety a pod.) a štátne (práca doma, v záhrade, na poli a pod.)
Tak vznikli aj sviatky 1. a 9.(v terajšej dobe 8.máj) a 29. august a 1. september. Štátne sviatky ktoré vznikli riadením ruky Pána Boha aby ľud mohol cez májové sviatky sadiť a cez septembrové vykopávať - zemiaky. Takže, národ slovenský, naostriť motyky a využiť štátny sviatok na zber úrody. Lebo z Ruska už nám nedovezú nič!!! Ani Картофель!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
Vo svojom klipe som použil mix výtvarných diel s tematikou historického zberu zemiakov, pamflet o zemiakoch od zoskupenie Drišľak, a výber mojich jedál, ktoré by som bez zemiakov nepripravil. No a v závere vám predstavím ich najväčšieho nepriateľa, ktorý sa prišiel rozmnožovať k nám až z Ameriky!!!




aroooo
no ako pozerám, na tých farebných obrazoch/kto je autor, nie M.Benka?/ tie "bandurky" zbiera rovnaký typ ľudí čo ich asi aj zasadil, v súčastnosti je to tuším modernizované, zbierajú, hoci nesadili,nekopali....
kuchticka
Mily @ STEFAN, NA TOTO SOM CAKALA UZ DLHO.
Chybal mi tvoj humor, foto- montaze, a vobec - tvoje umenie bavit nas, varechacov. Vdaka.