Varenie

Želatínový stužovač

katchi - bez fotkykatchi, 21. augusta 2018

Potrebujem poradit ohladne žel. stužovača za studena od Dr.Oetkera. Na obale sa píše že prášok vymiešať v 100 ml vody a ak som to správne pochopila tak šlahačku prišlahať po častiach do tejto želatinovej zmesi. Ale čítala som že niekto to robí aj opačne, že tu zmes rychlo vleju do šlahačky ale bojim sa že sa urobia hrudky. Aký postup máte vy?

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Ja ho prilievam do slahacky.Prvykrat sa to stalo pre moju mojou zabudlivost a tak som zistila, ze je to vlasne jedno:-) Ked je slahacka hotova , pomalicky prilejem stuzovac a este preslaham. Ale kamaratka , ktora pekava ovela viacej ako ja , tvrdi ze jej sa viac osvedcilo striktne dodrziavat navod.
sovka62
Prvý raz som návod prečítala zle a všetku želatínu som naliala naraz do vyšľahanej šľahačky. Narobili sa v nej hrče a nedala sa použiť. Odvtedy len podľa návodu a som spokojná.
alina598
Dodržiavanie postupu podľa návodu sa aj u mňa osvedčilo☺prajem príjemné pečenie☺
denyany
Ja prilievam stužovač do šľahačky alebo tvarohového krému. Prilievam pomaly za stáleho šľahania na strednej rýchlosti. Hrčky sa mi neurobili ani raz a to som za posledný mesiac piekla 4 torty.
1x katchi