Varenie

Želatínový koláč, bez mokrého cesta

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 9. marca 2011

Cez víkend som piekla želatínový koláč s piškótovým cestom. Síce sa mi podaril bez mokrého cesta, no viacerí sa ma pýtate ako predchádzať tomu, aby cesto nebolo mokré.
Keďže som kuchárka začiatočníčka, nemám s tým skúsenosti a neviem ako Vám poradiť. Ak sa tu nájdu varecháči, čo vedia dať odpoveď, prosím sem s nimi:)

@zareaguj


Diskusia k téme

kata50
Nemám veľa skúseností so želatínou, ale som kdesi čítala, že želatínu je dobré vyliať na cesto. keď ona sama už začína tuhnúť. Vtedy až tak nevsakuje do cesta. No musím sama vyskúšať.....
ancicka
Ten tvoj koláčik bol ozaj super.Ja s mojej skúsenosti viem ,že cesto nenamokne vtedy,ked je želatina prechladnúta a vždy treba natrieť na piškotu nejaký džem ,alebo maslom ,veľmi tenko.Aj ty si natrela piškotu džemom .Vždycky treba želatinu chladiť za občasného miešania,aby nezhrudkavela,t.j.prípad aj @tasmin.
foska
Najskor poklast chladne ovocie a potom naliat uz skoro hustnucu zelatinu.
jeka
ja robím pod želatínu olejové cesto,ktoré dám pred polievaním želatínou do chladničky a tým mi želatína (mierne vychladnutá tuhne.