Varenie

Zdobenie torty

martina0812 - fotkamartina0812, 10. mája 2017

Ahojte, prosím skúsené žienky o radu:
Máme doma tradíciu, že k narodeninám mojej dcéry a synovca robím torty zdobené podľa ich želania. Doteraz som sa vždy nejako vynašla, aj keď chceli tie najnemožnejšie tvary a zdobenia. Lenže tento rok ma dcéra dostala. Chce tortu v tvare štvorcového podstavca, na ktorom bude náhrdelník z amazonitu a len z amazonitu (citujem: mami, nijaké perly, nijaké farebné korálky, žiadny ruženín, topás, tigrie oko, proste AMAZONIT!!!!) . S podstavcom by nebol problém, ale ten amazonit! Takže moja otázka na vás: existuje niečo jedlé v podobe zelenomodrých prírodných kameňov? Premýšľala som nad arašidmi v čokoláde, ale tie sú len v prírodných farbách, hnedá, sivá, biela. Už som z nich robila "štrk" a kamene okolo jazierka ( v ten rok chcela tortu v tvare jazera s morskou pannou :-) ), ale v takejto farbe zatiaľ nič. Takže som otvorená všetkým vašim nápadom. Myslíte, že keby som náhrdelník vytvorila z arašidov v bielej čokoláde a zafarbila práškovou farbou, držalo by to? Prosím, poraďte, keď už máme takúto tradíciu, nechcela by som decko sklamať...
Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Raz som v telke v programe o tortách videla niečo také. To čudo bolo vyrobené z nejakej cukrovej tekutej hmoty a samozrejme prifarbené zelenou a modrou potr. farbou. Á našla som u uja Googla pod heslom Jedlé krištály. Je tam viac návodov. Verím, že sa ti vydaria.
marika9
Teraz som si tam všimla,že sa dajú kúpiť v internetovom obchode aj hotové v rôznych farbách. Možno kúpiš aj v predajni s potrebami na pečenie zdobenie v Tvojom bydlisku. Skús.
evusik
ja by som zafarbila marcipán a z neho vytvarovala korálky, prípadne ešte domaľovala jedlými farbami
kecupicek
Vás starajú korálky, tých je plno všade, ale z čoho ja urobím tortu s dinosaurom pre svojho vnúčika. Prosím poraďte mi ak máte skúsenosti. Bolo by ideálne, keby stál a vyzeral ako ten z Dinoparku.
dorko
Co tak rozpustit zelene a modre bonpari a nechat znova stuhnut a nalamat na krystaly?