Foto: kadanka
Volám sa Dana, veľmi rada pečiem a hlavne modelujem figúrky na torty. Keďže je veľká noc a chcela som niečo výnimočné, tak som si Zobraziť celý popisVolám sa Dana, veľmi rada pečiem a hlavne modelujem figúrky na torty. Keďže je veľká noc a chcela som niečo výnimočné, tak som si pripravila veľkonočného barančeka. Teraz je obľúbená marcipánová hmota, ktorú tak radi využívajú americkí cukrári a práve od nich som tento recept odkukala a upravila si ho podľa svojho. Takúto ozdobu dávam aj na torty v rôznych tvaroch. Môže byť sliepočka, zajačik Takáto ozdoba vydrží veľmi dlho ak ju nespapajú detičky.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najlepšie v teflonovej hlbšej panvici roztopíme palmarín
- 2
Pridáme pomaly cukríky Marshmallows, štipku soli, vanilkový cukor a miešame na miernom ohni do rozpustenia.
- 3
Pripravíme si misku hlbokú , ktorú vytrieme dobre olejom a do nej vysypeme 2 balíky burizónov, môžu byť aj farebné - je to okolo 150 g. Ja som mala obyčajné biele.
- 4
Keď je zmes rozpustená , pridáme ju k burizónom a pomaly premiešavame. Ja to robím rukou, ktorú si polejem stále trochou oleja aby sa to nelepilo, vymiesim si hmotu, s ktoruo môžem pracovať. Ak ju nepotrebujem celú, vložím zvyšok do mikroténového sáčku a v prípade potreby si ju nahrievam v mikrovlnke aby sa mi s ňou lepšie pracovalo.
- 5
Z takto pripravenej hmoty si podľa vlastnej fantázie pripravíme tvar , dobre vyformujeme a vtláčame jemnú vrstvu marcipánovej hmoty do väčších dierok. Ja som Barančeka jemne akoby potiahla.
- 6
Keď je akoby konštrukcia hotová obtiahneme hlavu v bežovej farbe, urobíme dierky na oči a vyrežeme ústa, telo v oblepíme stáčanými šúľkami ako slimáčikmi , použijeme na prilepenie vodu, alebo cukrové lepidlo. Nohy vyformujeme na spodok - 4 šúľky a prispôsobíme ako chceme aby baranček ležal.
- 7
Takto si môžete pripraviť akýkoľvek doplnok na stôl, či na tortičku. Takto pripravený Baranček vám vydrží veľmi dlho. Ak by ste ho chceli spapať, potrebujete to nahriať v mikrovlnke, lebo hmota dobre vytvrdne. Nech sa darí!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
no ja take neurobim aj keby neviem co, taka sikovna nie som, vyzera ako zivy;-)))