Burizónový baranček na veľkonočný stôl

kadanka - fotkakadanka, 30. marca 2013
Burizónový baranček na veľkonočný stôl
Foto: kadanka

Volám sa Dana, veľmi rada pečiem a hlavne modelujem figúrky na torty. Keďže je veľká noc a chcela som niečo výnimočné, tak som si Zobraziť celý popisVolám sa Dana, veľmi rada pečiem a hlavne modelujem figúrky na torty. Keďže je veľká noc a chcela som niečo výnimočné, tak som si pripravila veľkonočného barančeka. Teraz je obľúbená marcipánová hmota, ktorú tak radi využívajú americkí cukrári a práve od nich som tento recept odkukala a upravila si ho podľa svojho. Takúto ozdobu dávam aj na torty v rôznych tvaroch. Môže byť sliepočka, zajačik Takáto ozdoba vydrží veľmi dlho ak ju nespapajú detičky.

120 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 bal.
50 g
285 g
 štipka
1/2 bal.
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Najlepšie v teflonovej hlbšej panvici roztopíme palmarín

  2. 2

    Pridáme pomaly cukríky Marshmallows, štipku soli, vanilkový cukor a miešame na miernom ohni do rozpustenia.

  3. 3

    Pripravíme si misku hlbokú , ktorú vytrieme dobre olejom a do nej vysypeme 2 balíky burizónov, môžu byť aj farebné - je to okolo 150 g. Ja som mala obyčajné biele.

    Burizónový baranček na veľkonočný stôl - obrázok 3
  4. 4

    Keď je zmes rozpustená , pridáme ju k burizónom a pomaly premiešavame. Ja to robím rukou, ktorú si polejem stále trochou oleja aby sa to nelepilo, vymiesim si hmotu, s ktoruo môžem pracovať. Ak ju nepotrebujem celú, vložím zvyšok do mikroténového sáčku a v prípade potreby si ju nahrievam v mikrovlnke aby sa mi s ňou lepšie pracovalo.

    Burizónový baranček na veľkonočný stôl - obrázok 4
  5. 5

    Z takto pripravenej hmoty si podľa vlastnej fantázie pripravíme tvar , dobre vyformujeme a vtláčame jemnú vrstvu marcipánovej hmoty do väčších dierok. Ja som Barančeka jemne akoby potiahla.

    Burizónový baranček na veľkonočný stôl - obrázok 5
  6. 6

    Keď je akoby konštrukcia hotová obtiahneme hlavu v bežovej farbe, urobíme dierky na oči a vyrežeme ústa, telo v oblepíme stáčanými šúľkami ako slimáčikmi , použijeme na prilepenie vodu, alebo cukrové lepidlo. Nohy vyformujeme na spodok - 4 šúľky a prispôsobíme ako chceme aby baranček ležal.

    Burizónový baranček na veľkonočný stôl - obrázok 6
  7. 7

    Takto si môžete pripraviť akýkoľvek doplnok na stôl, či na tortičku. Takto pripravený Baranček vám vydrží veľmi dlho. Ak by ste ho chceli spapať, potrebujete to nahriať v mikrovlnke, lebo hmota dobre vytvrdne. Nech sa darí!

Diskusia k receptu

martamm
kadanka, škoda, že si nenafotila postup. Nie je mi celkom jasné, čím obťahuješ barančeka, marcipánom? Prdpokladám, že tá burizónová hmota nie je celkom hladká, ale hrbolčeková, alebo sa mýlim?
jazavka
krásny, určite oživí každý veľkonočný stôl...veľmi pekná dekorácia...
pacik
Keď je talent, je aj výsledok, veľmi pekné :-)
nika60
Veľmi pekné,ale ja by som to asi nezvládla...
francuzska1
neviem ci tomu dobre rozumiem, ta hmota je zaklad z ktoreho si vyrobila baranceka + si ho potiahla marcipanom, tak???
no ja take neurobim aj keby neviem co, taka sikovna nie som, vyzera ako zivy;-)))
kadanka
Ďakujem veľmi pekne, Marti postup som nenafotila soom postup, lebo som nevedela, že ho tu dám, poradila mi to kamarátka, už keď bol hotový. Tie nerovnosti treba trošku jemnučko vyplniť marcipánom. Potom môžeš tú burizonovú hmotu potiahnuť, nebude to nerovné, základ však je, aby si tú hmotu dobre postláčala modelovaním a nebude to hrboľaté. Ak to ide ťažko , je potrebné si to zase nahriať v mikrovlnke na pár sekúnd a mať naolejované ruky, určite to zvládneš.
francuzska1
jaj a este nieco, danka vitaj na vareche a tesim sa na tvoje recepty, verim, ze sa budem mat na co pozerat, lebo aj foto mas perfis!
kadanka
Dobre tomu rozumieš francuzska, presne tak som to robila, ďakujem za uznanie.
kadanka
Ďakujem pekne, francuzska celkom ma varecha zaujala a teším sa že som medzi vami.
danda3
Danka, baranček nemá chybu, krásna práca, teším sa na ďalšie Tvoje výtvory, nech Ti tu je s nami dobre.♥
denyany
krásny baranček! si veľmi šikovná, ja nemám trpezlivosť na takéto veci. verím, že pridáš aj iné krásne dielka a možno aj pre nás, menej zručných.
slavka11
najkrajsi barancek akeho som videla. Iny ako klasicke pecene formove krasny detailny ksichtik. Ukladam a mozno bude prilezitost urobit ho. Mozno na buducu Velku noc ,teraz uz pecenie nechem ani vidiet
kadanka
Dievčence, všetkým veľmi pekne ďakujem , som rada a je mi cťou , že som medzi vami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia