Kuchyňa a vybavenie

Zbierka

michael - fotkamichael, 22. júla 2013

Zbierate niekto stare kucharske knihy??

@zareaguj


Diskusia k téme

oriesok
Nezbieram, ale staršie kuchárske knihy mám radšej ako tie novšie (sú v nich lepšie recepty). Svokra mi sľúbila tie svoje (z 50. rokov), tak sa teším. :)
hubata
Jednu mám po mojej babke, a tak isto mám po nej zopár receptov písaných inkustovou naslinenou ceruzkou .... sú zamastené, obchytané - ale nechala som si ich na pamiatku.
letisia
Mám niekoľko starých kucháriek. V niektorých sú tiež poznámky písané inkustovou ceruzkou krásnym ozdobným písmom "ozdobené" mastnými fľakmi :-)
rulik
nie že by som zbieral, ale niekoľko starých mám a hlavne nové vydania tých starých, lebo tie sa ťažko zháňajú
michael
@nadia56 ,nie ceske kucharky su tazko zohnatitelne .. mam ale v pdf forme cize v elektronickej.. mam ale ine nase slovenske max. do roku 1950
helica
V Leopoldove je najväčší antikvariát na Slovensku. Možno by Ti vedeli pomôcť. Ja mám taktiež zopár starých KK, ale bohužiaľ nie sú na predaj.
michael
helica dakujem a stranku na ten antikvariat nemate??
helica
 martaborovska.blog.sme.sk/c/271092/Antikvariaty-vo-svete-a-na-Slo...

Práve som sa dočítala, že zakladateľ p. Tibor Ďulák zomrel, ale verím, že taký klenot slovenskej kultúry, ako bol spomínaný antikvariát, hádam len nenechali zaniknúť. Skús sa pohrať na "Gúgli" a verím, že nejakú informáciu, či kontakt nájdeš, hoci aj cestou Obecného úradu. Určite Ti vyjdú v ústrety. Držím veľké palce, ak by sa mi niečo podarilo zistiť, dám Ti vedieť a inak, my si tu všetci tykáme. Ahoj!
michael
@helica dakujem velmi pekne za ochotu ak budem mat cestu do Leopoldova skusim tam zajst .. uz mi do zbierky nechyba vela tak hadam tam nieco najdem. Dobru noc