Rôzne

Zázvor

vegetariankajana - bez fotkyvegetariankajana, 24. decembra 2013

Krásne sviatky všetkým...prepáčte, mám otázku, večer som si
chcela spraviť zázvorový čajík a ...každý ulomený kúsok koreňa bol
namodralý. To sa mi ešte nestalo, koreň vyzeral čerstvo, aj pekne
voňal citrónovo, len tá namodralá farba ma odradila...neviete mi
niekto poradiť? Ďakujem, majte sa všetci nádherne vianočne JANA

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
No co uz omylom ti predali ten kvalitny :)
rulik
ja kupujem ďumbier tam, kde si môžem vybrať pekný, tvrdý na omak s púčikom, ktorý sa derie von, nie vysušený, zvráskavený
wenee
Tiež sa mi to už stalo,z vonku vyzeral čerstvo,sviežo,krásne voňal a vnútri bol namodralý,zahodila som ho,nejako mi to nesedelo,ale neviem,možno je to iný druh zázvoru :-)
evanaaa
wenee, určite to bol modrý, nedávno to tu aj bolo, že je viac druhov zázvoru. Tuším je to v niektorej diskusii o zázvore.
huck
@2010 tu uz viackrat zdoraznil, ze sa jedna o kvalitny zazvor ( namodraly).
janara
tiež som dala do diskusie nedávno rovnaký problém, tiež som zázvor vyhodila (čo som potom oľutovala) ale som sa poučila :)
vegetariankajana
Dakujem Vam vsetkym za rady, ja som nastastie zazvor nevyhodila a tak som ho teda postruhala a popijam a popijam...vsetkym na Vareche vsetko dobre...J
2010
Len taka poznamka, v azijskom vareni ho pouzivaju vela, preto pouzivaju viacej jarny zazvor netrebe ho supat a nema tie vlakna a na jemnejsiu chut, to iste je aj s cesnakom pouziva sa bezne cela hlavicka preto pouzivaju menej palivy - jemnejsi cesnak.( inac maju aj palivy len sudruhovia dovozci to nepochopili). S cibulou je to podobne v originalnych receptoch sa pouziva salotka lebo je jemnejsia.
 www.npr.org/2013/10/16/234888648/tickled-pink-fresh...