Zo samozberu sme doniesli s dcerkou asi 1,5 kg cucoriedok slachtenych. Chceme cast zakonzervovat pre vnuka na zimu, aby bolo do bielych jogurtov ap. Ako tie cucoriedky zavarit bez cukru? Citala som na internete o zavarani so stipkou soli. Vraj tou solou sa vyprovokuje prirodzena chut ovocia a zavaraniny sa nekazia, sol konzervuje. Mam dilemu, ci cucoriedky rozmixovat na pyre a to dat do malych poharikov na jedno pouzitie. Ale ako sterilizovat? Vo vodnej lazni na 100 stupnov asi 5 min. alebo len horuce zavieckovat, obratit hore dnom alebo dat do paharika cele plody? Prosim o spolahlivu radu a co najrychlejsiu, lebo ovocie nepocka. Dakujem vsetkym, co mi poradia a vsetkych pozdravujem z Mnichova, kde som na vypomoc s vnukom. Je velmi ciperny, usmievavy a pekny.
@zareaguj
My sme sa nakoniec rozhodli ovocie zamrazit do mraziacich sackov. Netreba ani zmrazovat vopred na tacke, do sacka som ovocie rozprestrela na plocho. Na nete sme sa docitali, ze toto ovocie podobne cucoriedkam sa vola Muchovec, obsahuje vitaminy A, B, C. NIekde to volaju aj Aljasska cucoriedka. Je to krik a ovocie visi v strapcoch.