Varenie

Zavárane Hríby - usadenina na spodku fľaše

vidicom - bez fotkyvidicom, 6. augusta 2011

Zdravím všetkych zavaračov, vie niekto z coho sa mi mohla urobit na spodku flase taka rosolovitá usadenina? Zavaral som hriby bežným postupom, dal som do vriacej osolenej vody(asi na 3l , 5 PL soli) oplachol v studenej vode, poukladal a dal sterilizovať.(asi 25min od bodu varu) Na každú fľašku (300ml) som dal asi 4 kolieska cibule a 2 male papriky zelene.

Je tá usadenina v pohode alebo som postup zvoral?

@zareaguj


Diskusia k téme

vidicom
aj by som ukázal foto ale neviem ako sa to tu pridáva, ináč flaša ma 370ml
akeber
ja zaváram hríby zásadne samotné bez cibule a papriky.......kuriatka-tam používam nálev ako na uhorky , dubáky, kozáky...a ostatné predvarím v osolenej vode asi tak 10 min, nie sú potom také slizké nehám cez sitko stiecť....dám do pohárov a tak isto nálev ako na uhorky.....sterilizujem 10 min od bodu varu aj veľkosti pohára....ešte sa mi nestalo že by som mala usadeninu....myslím že vznikla vďaka cibule a papriky ale to je len moja dedukcia..........
alexdidi
Je rozdiel, či sa huby sterilizujú na kyslo alebo na slano...na kyslo stačí tak ako@akeber , ale na slano treba sterilizobať 1hodinu a po 2dňoch sterilizáciu zopakovať....
hubata
Ty si nedal ocot? Ja robím tiež nálev ako na uhorky ale nedám ani štipku cukru. Miešam len s cibuľou, papriku nedávam. Robím tak všetky hríby, ak mám z jedného druhu málo, tak urobím aj zmes. Ak je dole slizký povlak, začínajú kvasiť a treba ich vyhodiť, hríby sú nebezpečné.
rybarkuchar
Rôsolovitá usadenina sa tvorí z časti z hríbov (záleží aj od druhu) a z časti z cibule. Odstrániť sa dá soľou a octom: hríby treba variť v dobre osolenej vode a cibuľu nakrájať, zasypať nahrubo soľou – za pár minút pustí šťavu a dobre opláchnuť studenou vodou. Octový nálev podľa chuti.
1x nyx