Rôzne

Zachránena (?) sliepka .

stefanm - fotkastefanm, 18. novembra 2012

Chcel som tento príspevok pridať do zážitkov ale tam mi to nechce pridať foto tak to skúšam tu !!
Manželka (bez porady so mnou!) kúpila desať bio sliepok



(lebo jej povedala kolegyňa , že sú výborne! a za dobrú cenu , tak ktorá žena by odolala a nekúpila?) . Tak som neodolal , v sobotu som si urobil doobeda voľno a rozhodol som sa pre poctivý domáci slepačí vývar .Taký prírodný , bez vegety a bujónu . Lenže človek mieni a pani bohyňa (manželka) mení . Z ničoho-nič , keď už som začínal polievku pomaličky , miernym "ťahom" na najmenšom plyne variť mi zahlásila (nariadila) , že o hodinu odchádzame s kamarátmi na záhradu , že nám pomôžu páliť suché konáre a budeme si len tak po "trampsky" na paličkách opekať špekáčky a slaninku.



A bolo po vývare . Chtiac-nechtiac som všetko preložil do tlakového hrnca a varil v ňom . Lenže keď sme odchádzali tak som ho nevypol a sliepka sa v ňom varila asi tri hodiny . O chutí tých špekačiek tu radšej nebudem písať . Chcem vám tu pridať fotodokumentáciu ako to vyzeralo s tou sliepočkou . Takto :






Rozvarena , otrhaná koža ale mäsko výborne . Tak som ju dnes zachraňoval . A dopadlo to takto :









A keď som si k nej urobil domáci knedlík a kapustičku na karameli ta som na ten "nepodarok" rýchlo zabudol .






Takže , keď sa vám niečo nevydarí nevzdávajte sa a pouvažujte ako by ste to zachránili s úsmevom a dobrou náladou .
Pozdravuje vás Števo - Prešov !

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Ja sa nikdy nepriznám, že dačo pobabrem.
Aj minule som obstrúhala pripečené buchty a nikto nič nevidel, nepočul, nenamietal ........
stefanm
... mne sa veľmi páči keď niekto dokáže napísať , že sa nikdy neprizná (!) a hneď v ďalšej vete sa prizná !!! Aj tebe sa to páči @hubata ?
rela
@stefanm , pridaj to do receptu pod názvom "sliepko-knedlo-zelo s Keltom" a máme na vareche ďalší perfektný recept :-)
michsamant
Dobre si ju zachranil, ale nabuduce ten tlakovy hrniec radsej vypni, nech neuvaris aj susedov ;)
dorisa
@stefanm......sa mi zda, že myslíš na iné, ako na sliepočku a to po 3 hodinách varenia sa doma nič iné nestalo??? to je paráda......ty to asi robíš naschvaľ, aby si nás zas kvalitne pobavil. Ďakujem
elisticka
hahaha po 3 hodinach by bol vybuchol aj cely Presov nielen barak hahahahah
stefanm



v tomto hrnci sa sliepka varila . a nič nevybuchlo . veď ako by som vam tu mohol písať keby sme vybuchli .???!!! :)
danda3
:D:D:D Som sa pobavila, perfektne napísané, ďakujem, presne tak, netreba hneď flintu do žita hádzať, treba sa vynájsť v každej situácii, ja tiež veľmi často improvizujem, ale niekedy to aj tak skončí v koši...:D:D:D
fiby
Si veľmi šikovný. Vynašiel si sa a jedlo vyzerá veľmi dobre a chutne. Klobúk dole Štefan.
sovka62
Štefan, vážne by si nám nenapísal, že ste vybuchli? O taký zážitok by si nás predsa nepripravil :-)))))))))
monika456
tak tomu sa vraví správne myslenie, ja by som už chytila paniku a hystériu a najprv by som plakala, potom vyhodila sliepku a až potom začala rozmýšlať či by sa to predsa len nedalo zachrániť :) takže ak nás je takýchto viac, tak ďakujeme za radu do budúcnosti :)
paeva
ja sa tiež , ako hubatá, nepriznám, a ked niečo napíšemna varechu, manžel sa to nedozvie,lebo na varechu nechodí. a je to
anina6
no to je ten lepší prípad, ked sa to dá zatajiť a nikto nič nezistí. ale ako sa vraví aj majster tesá sa utne, tak aj mne, ktorá varí halušky už pekných pár rôčkov sa nie veľmi vydarili, resp. urobili sa mi nejaké že trochu mäkšie. samozrejme, že moja polovička to hneď dostatočne okomentovala, darmo sme ho s dcérou presviedčali, že také majú byť.
raz darmo fajnšmekra neoklameš. (dala som menej múky ako obyčajne a viacej zemiakov ako obyčajne). a našťastie môj manžel tiež na varechu nechodí, takže sa nedozvie ako si tu obrazne sypem popol na hlavu.hihihihi
bozulka
Vôbec nevidieť že by si ju prevaril...je perfektne urobená.Ja som naposledy varila sliepku len v normálnom hrnci a nebolo to ani tak dlho, chcela využiť čas než sa uvarí,sadla som k PC,otvorila Varechu a...to ostatné určite mnohí poznáte...pozabudla som sa.Pretože ma už nemá kto upozorniť, tak slepka bola vykostená už v hrnci...tak som to povyberala,oddelina kosti,väčšie kusy pokrájala,urobila na smotane s garam masala korením,rychlo uvarila cestoviny a obed bol tiež výborný,hoci pôvodne malo byť niečo úplne iné :-)
ewitka
Na to, že sa varila 3 hod v tlakáči aj tak vyzerala dobre. Buď rád, že sa ti dala vôbec z neho vybrať. Mal si sa pri tom opekaní pomodliť: anjeličku môj strážničku, opatruj moju polievočku a prepni ju z jednotky aspoň na nuločku.
sairaam
A mne sa ráta @stefanm že si sa priznal. A to hneď "zahorúca".Aj ja sa hneď priznám a to aj Vareche:-))) viď moje zážitky:-)))