Chcel som tento príspevok pridať do zážitkov ale tam mi to nechce pridať foto tak to skúšam tu !!
Manželka (bez porady so mnou!) kúpila desať bio sliepok
(lebo jej povedala kolegyňa , že sú výborne! a za dobrú cenu , tak ktorá žena by odolala a nekúpila?) . Tak som neodolal , v sobotu som si urobil doobeda voľno a rozhodol som sa pre poctivý domáci slepačí vývar .Taký prírodný , bez vegety a bujónu . Lenže človek mieni a pani bohyňa (manželka) mení . Z ničoho-nič , keď už som začínal polievku pomaličky , miernym "ťahom" na najmenšom plyne variť mi zahlásila (nariadila) , že o hodinu odchádzame s kamarátmi na záhradu , že nám pomôžu páliť suché konáre a budeme si len tak po "trampsky" na paličkách opekať špekáčky a slaninku.
A bolo po vývare . Chtiac-nechtiac som všetko preložil do tlakového hrnca a varil v ňom . Lenže keď sme odchádzali tak som ho nevypol a sliepka sa v ňom varila asi tri hodiny . O chutí tých špekačiek tu radšej nebudem písať . Chcem vám tu pridať fotodokumentáciu ako to vyzeralo s tou sliepočkou . Takto :
Rozvarena , otrhaná koža ale mäsko výborne . Tak som ju dnes zachraňoval . A dopadlo to takto :
A keď som si k nej urobil domáci knedlík a kapustičku na karameli ta som na ten "nepodarok" rýchlo zabudol .
Takže , keď sa vám niečo nevydarí nevzdávajte sa a pouvažujte ako by ste to zachránili s úsmevom a dobrou náladou .
Pozdravuje vás Števo - Prešov !
Aj minule som obstrúhala pripečené buchty a nikto nič nevidel, nepočul, nenamietal ........
v tomto hrnci sa sliepka varila . a nič nevybuchlo . veď ako by som vam tu mohol písať keby sme vybuchli .???!!! :)
raz darmo fajnšmekra neoklameš. (dala som menej múky ako obyčajne a viacej zemiakov ako obyčajne). a našťastie môj manžel tiež na varechu nechodí, takže sa nedozvie ako si tu obrazne sypem popol na hlavu.hihihihi