Zdravím varecháčky a varecháči :-D.... mate niekto, prosím Vás, skúsenosti s vyprážaním v rúre? Zo zdravotných dôvodov nemôžek klasicky vyprážať takže hľadám alternatívu. Za všetky rady vopred ďakujem....
@zareagujZdravím varecháčky a varecháči :-D.... mate niekto, prosím Vás, skúsenosti s vyprážaním v rúre? Zo zdravotných dôvodov nemôžek klasicky vyprážať takže hľadám alternatívu. Za všetky rady vopred ďakujem....
@zareaguj
Ak niekto nemôže tuky, poznám výbornú fintu: ihneď po usmažení v oleji na sekundičku namočiť do vriacej vody a šup na tanier s obrúskom. Znie to neuveriteľne, ale oplatí sa vyskúšať. Neuberie nič z chuti vysmážaného jedla. (A v tej vode potom vidieť, koľko by sme požili tukov.) Je to rada od lekára.
Teoria je ze vnutorna vlhkost potravy napriklad masa pri spravnej teplote oleja a hrubke a case sa zacne rychlo vyparovat a zabrani oleju vniknut do vnutra, maso stale ostane stavnate a povrch ostava chrumkavy. Preto sa vyprazanie vola suchy proces pripravy.
Klasicky slovensky proces-( aj u nas doma) teplota oleja je moc nizka maso moc hrube- velke, cas moc dlhy = mastne napite rezne.
chalupnikovi.com/recepty/?p=3505...
chalupnikovi.com/recepty/?p=752...
chalupnikovi.com/recepty/?p=1038...
chalupnikovi.com/recepty/?p=983...
Ak máš rada šišky pozri si recepty : Šišky v rúre...
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazane-kura-bez-vyprazania/5...
robím tak aj fašírky,karfiol a.p.Nie vždy, ale dosť často a som spokojná.