Ahojte kuchárky, viem že táto téma neznie zdravo, ale chceme kúpiť fritézu. Hlavne kvôli reznom, ryb. filé... Takže moja otázka znie: dá sa vo friteze vyprazat v dvoch vrstvách? Kedysi vraj boli v niektorych fritezach akoby dve poschodia (extra sitko). Teraz som nič také nenašla. Ako vyprazate rezne? Musia byť vedľa seba?
P.S. Nechcem multifunkcny hrniec, tak o ňom mi prosím nepíšte. Dakujeeem!
svata pravda
Našla som aj za 68 euro bez zľavy. Ako nás klamú títo obchodníci, napíšu cenu, bombastickú zľavu a človek si myslí, ako lacno kúpi. Pritom inde bez zľavy je lacnejšia. fritovacie-hrnce.heureka.sk/delonghi-f-28311/...
Suhlasim, ale zvycajne sa musi kazdy sam presvedcit,aby dospel k tomu,ze vela veci je zbytocnych:-p
U nás mame v rámci separácie odpadu zvlášť kontajner na použitý olej.
Rozhodně ano, když před pár lety mohl být motorový olej v sardinkách, proč by nemohla být kapka toho sardinkového pro změnu v motorech?
Celkom dobre referencie má fritovaci-hrnce.heureka.cz/tefal-fr-302130/...
ale zaujimavo znie aj delonghi,rotovacia friteza. Požadované vlastnosti su: aby neprskal olej, rozoberatelnost fritezy..a prakticky kôš. Tu ma najviac zaujíma možnosť fritovania v dvoch vrstvach naraz. .
Nechápem prečo vyhadzuješ olej z rybacích konzerv.Ja ho skonzumujem aj s rybami.
Ja prídem za 2 týždne domov na SK, a potom si zistím u niektorého kuchara v reštike alebo rychlom občerstveni to na čo sa pytaš aj ty. Nemám problém niekoho takého osloviť, však po hube mi nedá.
To uz nechaj na neho :-)))
Pozri si moj prispevok,reakciu,kde som odpovedala na to,aky bol dotaz ...
Doplnim iba,ze z Tefalu sa olej vypusta hadickou,obsluha jednoducha.:-)
Dovolim si nesuhlasit,ziadne dusenie sa vo friteze nekona,dobra friteza spolahlivo paru odvadza:-)
Aaa..tak niektori/niektoré sa snazili:)
Mám z pravej ruky, že kedysi boli aj také fritezy, ktoré mali extra sitko,čo sa dalo vložiť a celkove sa dalo vyprazat/fritovat v dvoch vrstvách. Teraz sme také nenašli, všade ponúkajú multi hrniec,čo naozaj nechcem. Extra sitko som nenašla ani v dodatocnom príslušenstve.. Predpokladám, že v restikach nepouzivaju malé fritezy, ale profi. .a takú tiež neplánujem kupovať. Čiže asi sa uspokojim s jednoposchodovym:-) fritovanim. O vysledku napisem :))
Ja si dokonca myslím, že vo friteze je ten rezeň zdravsi:)) pretože sa dá nastaviť teplota. Na panvici to jednoducho takmer neustriehnem, prepaleny tuk je to najhoršie co na rezni jeme:)
Prosím ťa, Z akého mäsa ich robis? Jedna minúta nestačí ani na krvavy steak:) to by som nepozula :))
stellaculinary.com/cooking-videos/food-science-101/fs-005-...
rezen musi byt tenky,vyprazat na vysokej teplote vo velkom mnozstve br.masti do jemneho zhnednutia,nie do tmava.
od 2.40min.