Rôzne

Vyhledávání receptů

mijaita - fotkamijaita, 24. júna 2013

Prosím o radu. Nechci přidávat duplicitní recepty ale nevím, jak tady vyhledávat. Příklad byly "čínské bochánky" které tu byly ale já je nenašla ani po dlouhém hledání. Až majitelka prvního receptu se připomněla. Nejde teď o to, zda to někomu vadí nebo ne (nevadilo, mně by ale vadilo). Je to čistě a jenom moje nechuť vkládat něco, co už tady je. Jednak zbytečná práce a druhak nehezké vůči těm, kteří si již přede mnou tu tu praci dali. Dík !

@zareaguj


Diskusia k téme

redakcia
@mijata na Vareche je viac spôsobov vyhľadávania.

1.) Buď hľadáte podľa rubrík (cez horné menu Recepty -> a jednotlivé podkategórie), toto je vhodný spôsob, ak neviete, čo presne hľadáte (napríklad viete, že to má byť koláč), ale hľadáte inšpiráciu (čiže neviete názov, ani suroviny).

2.) Alebo hľadáte podľa surovín cez Chladničku. Tento spôsob je vhodný, ak viete, že máte doma napríklad baklažán, a neviete, čo z neho napríklad pripraviť.

3.) Všeobecné vyhľadávanie na všetko ostatné. Vhodné je, ak viete ako približne sa recept volá, alebo čo by to malo byť. V pravom hornom rohu kliknete do okienka "Hľadaj" a napíšete hľadaný text.

Napríklad "čínske bochánky" a kliknete na malú lupu. Väčšinou nájde príslušný recept, alebo podobné recepty s podobným názvom.

Viď obrázkový postup:










redakcia
@2010 myslím si, že "mojito" nie je surovina do receptov. A áno, chladnička, žiaľ nenašla žiaden recept, ktorý by obsahoval surovinu "mojito".

Ak by ste začali hľadať suroviny, napr. "limetka", z ktorých sa Mojito pripravuje, tak by vám chladnička recepty na Mojito našla.

Pokiaľ chcete hľadať recept podľa názvu, čiže napr. Mojito, je vhodnejšie použiť vyhľadávanie v pravom hornom rohu.




evusik
no, asi všetci viem ako sa vyhľadávajú recepty... tu išlo asi skôr o to, že dva identické recepty môžu byť uvedené pod rôznymi názvami - čínske bochánky, okatá knedľa - s tým sa asi nedá nič robiť... horšie podľa mňa je keď tu máte 20 rovnakých receptov na Baylei´s a autorka napíše, že ona taký na Vareche nenašla... a takých receptov je tu veľa a aj sa o tom veľa popísalo... mne je koľkokrát smiešne, ak niekto uverejní recept napr. na muffiny s tým, že to je zaručene ten najlepší recept aký nikto nikdy ešte nerobil, pretože dotyčná si ho práve vymyslela a pritom ja mám ten istý recept na mufinny uverejnený pred troma rokmi... mám sa ozývať? mávnem rukou a nechám to tak... samozrejme takých receptov je tu habadej a určite s tým máte svoje skúsenosti....
ak ale chceme na jednej strane od redakcie aby robila prísnejší výber receptov tak aj na strane druhej by varecháči mohli byť voči sebe trošku tolerantnejší a ohľaduplnejší.... veď nemusíme za každú cenu dávať recepty... môžeme debatovať, vymieňať si názory, skúsenosti, aj to patrí do kuchyne... či?
mariamka
je to podla mna o "klucovych slovach" ,, napr. pri tych knedlach keby boli hesla ako "knedla" "kysnute" "para" "priloha" "cesto" a pod. podla mna by to na 90 % naslo.. Klucove slova by mohla zadavat redakcia.
A este jedna vec, tie "pribuzne" recepty co sa objavuju napravo nemaju ziadnu logiku, ked si najdem nieco, co zacina "Lahodne..." , tak vpravo mi vyhodi 20 dalsich "Lahodnych.. " bez ohladu ci su to buchty, rezne alebo zmrzlina :)
rulik
myslím si, že s vyhľadávaním nebol doteraz problém ak si autor svoj recept nevymazal, podľa mňa to funguje dobre
egreska
ja som napríklad minule urobila fantastické Pad Thai,chcela som ho sem pridat ale všimla som si ,že už je tu jedno od @2010 tak na čo ,ked recept je skoro rovnaký ? Mali by si to uvedomit varecháči sami ,či sa oplatí ten ktorý recept pridat a zdá sa mi, že na iných dokážeme byt poriadne kritickí,ale mali by sme začat najprv od seba ...P.S: Len ma mrzelo ,že som @2010 nemohla napísat koment k receptu :-(
evanaaa
Nuž, asi robím nejlepšie, že nepridávam žiadne recepty, veď všetko, čo zvyknem varievať je už tu, alebo u mňa v KK, nič nové by som asi nepridala, aj keby som si recept sama vymyslela, určite by sa našiel jeho dvojník.....Ale inak, mne nevadí, ak je ich tu viac rovnakých, je na mne, či si ich prejdem, všimnem, a budem porovnávať. A ak vyhľadávam, skúšam viac spôsobov hľadania, ako je to aj tu už spomenuté. A ešte chcem podotknúť, @mariamka má veru pravdu, ako som si všimla, vždy sa vyhodia "podobné" recepty, začínajúce sa rovnakým slovom, pričom niektoré sú úplne o inom. A aj pripomienka od @egreska je namieste.
helca103
súhlasím s @evanaaa na 100% . Hľadala som Šťavnatý koláč s jablkami a našlo mi Šťavnatý hovädzí steak z mramorovej roštenky a to som vyhľadávala správne.Asi je to tým, že Varecha urobila veľa zmien a občas sa to pomieša.
Skúšala som to dnes a už je to OK.Takže nič iné len pevné nervy.
rulik
súhlasím s @evanaaa tiež si recept pozriem aj ked už taký poznám, ale stane sa niekedy, že v ňom nájdem niečo vylepšené alebo zjednodušené čo by ma možno ani nenapadlo, k Vareche si treba sadnúť v kľude, nestresovať sa a nehľadať len chyby, verím, že väčšina si chce navzájom pomôcť, mladším, neskúsenejším, začínajúcim

julica
ja by som sa nečudovala, keby @2010 vyhlásil svoju súťaž s darovaním ceny, je to štedrý človek, ktorý mi ponechal celú výhru zo spomínanej súťaže o marockej kuchyni, kde som varila aj jeho jedlo. Bola to vtedy zábava.