Kuchyňa a vybavenie

Výber chladničky

zumbana - bez fotkyzumbana, 8. apríla 2021

Dobrý deň,

máte niekto skúsenosti s nejakou dobrou chladničkou do 200 Euro? Na internete som čítala, že v tejto cenovej hladine sa kupujú len kancelárske a malé... Nemáte tip na nejaký
konkrétny model?

@zareaguj


Diskusia k téme

nephilim
@zumbana Tip na dobrú chladničku do 200€? Asi sa dá zohnať. Malá. Nejaká neznáma značka. Servis nezaručený. Bez aspoň minimrazáku. So spotrebou ako prasa. Takže za mňa tip. Dobrý. Maj reálne očakávania. Veľa šťastia.

1x haji
obor123
@nephilim (9.4.2021 10:12) Máš 100% pravdu,ale na druhej strane,ak rozpočet nedá,tak musí stačiť aj malá.
nephilim
@obor123 Samozrejme. Aj malé kvalitné sa dajú do 200 zohnať. Gorenje, napríklad. Ale bude malá. Bez mrazáku.

1x haji
evanaaa
@2010 , celkom pekná chladnička, ani nie malá...... inak, ak by sa nebral ohľad na cenu, tak by som odporúčala tie s funkciou No Frost, mám takú, treba síce viac investovať do nej, ale výhoda, že sa nemusí odmrazovať....ale to len pripomienka, lebo nespĺňa požiadavku tej ceny.
1x siuuu
evanaaa
Dobré, ako som si pozrela tú chladničku Klarstein, už sa mi začala na boku zobrazovať reklama na ňu....aké pohotové :))))
sovka62
@evanaaa (9.4.2021 18:55)
Úplne súhlasím. Mám Samsung NO Frost a je naozaj No Frost, ani v mrazničke žiadna námraza, čistenie jednoduché a rýchle, paráda. A navyše má zásuvku CoolSelectZone, čo je bomba. V tom je nižšia teplota ako v chladničke takže mäso, syry, údeniny vydržia dllllho. Nechávam si tam napríklad odležať hovädzinu, pokojne aj týždeň.
Stála niečo cez 300 Eur, v akcii.
45678
@sovka 62 (10.4.2021 08:11)

Mam tiež Samsung, vlani kúpená, No frost, spokojná som, ale mam pocit, že keď otvorím, taky zvláštny pach... Nemáš to tiež @sovka ?davam aj kávu, aj sódu, ale cítim to, Stará LG bez No frost tento "handicap" nemala.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja mám Bosch, pokazila sa mi stará chladnička (Elektrolux) a zrovna mali výhodné akcie v Datarte, tak som to využila. Tiež je No Frost aj s tým šuplíčkom čo píše @sovka62 , má 2 tie šuplíčky, v jednom mám strukoviny. Mám ju rok a zatiaľ spokojnosť.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ešte k Datartu, doviezli ju chlapci, vyniesli na 6-te poschodie, dali inštrukcie kedy zapojiť ako sa o ňu starať a rôzne iné rady, čiže aj s dodávkou som bola spokojná. A od objednania to trvalo necelých 48 hodín dovoz.
silvia60
Ja som nedávno zariadila dcére garsónku s mensim rozpočtom. Chladničku sme kupili Candy. Dcéra je spokojná, je trochu menšia, ale má mrazak. A požiadavka bola na šírku 50 cm, predsa len garsónka nie je nafukovacia a nižšiu hlučnosť. To všetko má. Skús pozrieť. Candy CMDS5122W
nephilim
@sovka62 Aha. Že ty budeš mať podobnú, ako som ja kúpila mame. Samsung RB-čosi-čosi-čosi. Mala Whirlpoolku. Kombinovanú. Chladnička+mraznička. Štrnásť rokov. Ibaže začala robiť prieky. //Whirlpoolka, nie mama.// V tej dierke nad zeleninovou priehradkou sa začala zbierať voda. Kým som bola rok a čosi doma, mala som tzv. udělátko. Na injekčnú striekačku nastavíš hadičku. Hadičku strčíš do dierky. //Znie to perverzne// Vysaješ. Čo som odtiaľ odsala, nebudem komentovať. Máti odmrazuje raz za mesiac. Vyumýva celú chladničku. Keď mi raz vyšplechla na nohy voda, krachli mi nervy. Kúpila som novú. Samozrejme. Nechcem, nepotrebujem, načo, zbytočné výdavky...však mamy. Zamilovala sa do novej. NoFrost, CoolSelectZone.
Malú chladničku by som nekupovala ani pre jedného. A pre rodinu si ju vôbec neviem predstaviť.
My sme ako svadobný dar dostali tzv.americkú. Už ma pustili z nemocnice. Sedeli sme s mojím na zemi. Maľovali sme kuchyňu. Že čo s týmto monštrom budeme robiť? Zeleninu, ryby, morské hnusoby nakupujem čerstvé. Málokedy mrazím. Nakoniec sme ju vymenili. Za klasickú kombi. Plus jedna malá špeciál pre mňa. Na lieky. Roztoky. Výživu. A to nám ešte vrátili 538 EUR.

nephilim
@silvia60 Candy má aj moja budúca švagriná. Ja s ňou skúsenosť nemám. Ona si ju nevie vynachváliť.

haji
Projdi si Heureka a podobné stránky, které vyhledávají zboží, jsou tam zpravidla i recenze. Dá se vybrat i v nižších cenových relacích. Je dobré být v obraze se spotřebou elektrické energie. Provoz může být docela drahý a to nechceš.
1x malusa
2010
@nephilim (11.4.2021 05:34)
Dakujem ze si ma naucila nove slovenske slovo americka ladnicka. Bez nej si zivot neviem predstavit, tato nasa je spanielska Teka, ze vraj je na figu ale zatial bezi ostava ako darcek pre podnajomnikov. Ked sa domaluje ( bezo mna) rebriky a lesenie uz nie je moj konicek, nova bude zase velka ako autobus Mitsubishi jednoduchy dovod jedina japonska co dava 5 rokov zaruku.
nephilim
@2010 Sklamem ťa. American style fridge&freezer nie je slovenský vynález. Nepochybujem, že je to šikovná vec. Imponoval mi výrobník na ľad. Ale pre dvoch priveľká. Ale prišiel si mi do rany. Je nejaký rozdiel medzi kórejskou a thajskou bazalkou?

2010
No rozdiel je velky, lebo korejci pod menom bazalka myslia cinsku a ta nema s bazalkou nic spolocne, je to perilla, ja ju skor poznam pod menon shiso, myslim ze v slovencine je to cierna zihlava?
Takze ked tu chces na trhu bazalku tak si pytaj thajsku alebo taliansku.
nephilim
@2010 Ďakujem. Na thajskú som zvyknutá. Kórejská ma zaskočila. Mali to tak označené. Áno, perilla. Ide do mäty.
bugout
Ja do tejto témy o chladničke vnesiem ešte jednu bazalku a síce bazalku posvätnú. Z toho čo som sa dočítal by mala byť súčasťou klasiky pad kra pao... A vraj jej je viac podobná práve naša klasická bazalka a nie bazalka thajská. Je to pravda?
martamm
@zumbana

My mame ako zaloznu BEKO RDSA240K20XP, stala do 300 eur. Mame ju v pivnici. Nema sice no frost, ale sluzi dobre. Pozri na nete.


sovka62
@nephilim (11.4.2021 05:34)

Áno, @Nephilim , bude to taká istá. Milujem ju. V piatok priniesla dcéra z farmy päť kureniec. Ošklbaných, vypitvaných. Aj s drobami vážili niečo vyše pätnásť kíl. Slony. No čo už, narobila som ako kôň, kým som to naporcovala, nakôpkovala, zabalila a uložila do mrazničky.
Až včera večer sa mi v mozgu zopli kontakty a pripomenuli, že chladnička má nejakú kapacitu, že mrazí určité množstvo za určitý počet hodín. Tak som s malou dušičkou iška kontrolovať. A vieš čo? To moje zlatíčko to úplne všetko krásne zmrazilo, žiadny problém. No, nemilovala by si ju?