Rôzne

Višne,ríbezle,čučoriedky...

zizaster - bez fotkyzizaster, 8. júna 2014

Milí varecháči,
Vedeli by ste mi poradiť,kde by som zohnala ovocie na džem a zaváranie? Najlepšie višne alebo ríbezle... Západoslovenský kraj najlepšie. Ďakujem a krásnu nedeľu:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

martdekor
Milá zizaster,
píšeš, že západoslovenský kraj. Neviem presne z akej časti, ale ja čerstvé ovocie z domácich záhrad kupujem na trhovisku na Miletičovej v BA. V týchto mesiacoch tam nájdeš všetko úplne čerstvé z domácich záhrad, či už sa jedná o ovocie, alebo zeleninu. Ja tam kupujem skoro všetko a nedá sa to čerstvosťou a kvalitou vôbec porovnať s obchodnými reťazcami. Všetko má svoju čerstvosť a tú pravú chuť, ako má mať.
zizaster
Ďakujem za odporučenie. Som z Trnavy. Hneď pri dome máme trh,oveľa menší ako ten u vás,ale keď si pozriem ceny,tak fakt nevedia čo pýtať. Za višne 4e/kg a podobne. Preto som skôr chcela vedieť,či niečo v okolí nie je. Uznávam,udala som dosť obšírny azimut:-)
stefik
 dom.bazos.sk/rastliny/...
popozeraj tuto ale na višne je ešte dosť skoro chuťovo lepšie sú neskoršie odrody, ponukajú teraz skôr čerešne tie majú práve sezónu. a k tej cene by som povedala ono sa to ovocie nevypestuje samé ani nepozbiera.
zizaster
Ďakujem,pozriem. Samozrejme,chápem to a nemám problém zaplatiť za ovocie a zeleninu na trhu aj dvojnásobok toho,čo vedľa v obchode. Zle som sa vyjadrila. Skôr mi na tom celom vadí to,že sú aj prípady,že ľudia idú na samozber a potom dajú cenu o 300% vyššiu... Skôr nie som veľmi ochotná platiť za toto.
cuckasiska
@zizaster skus na Facebooku skupinu "Susedsky samozber".....ludia tam ponukaju svoje nadbytky....prides pooberas si a bud im polku nechas, alebo chcu nejaku symbolicku cenu resp. vymienaju za dzemiky a ine tvoje domace vyrobky.