Rôzne

Vinný kameň.

ancicka - fotkaancicka, 24. augusta 2012

Dostala som krásnu kuchársku knihu s múčnikmi.V nej sa dosť často pri receptoch uvádza vinný kameň.
zatiaľ som sa ešte v nijakej kuchárskej knižke nestretla a ani tu na @vareche.
Tak by som bola veľmi rada,keby mi to niekto mohol vysvetliť čo to vlastne je a kde by som to mohla kúpiť.
Dakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

19 komentáre k článku
@nadia56 , mozes poradit ako to mam kupit tu u nas? Patrala som po nom podla spravneho nazvu, ale bezuspesne. maju ho u vas? Byvam nie daleko Vankoveru BC a tak bych tam raz zasla. Vdaka za odpoved.
ten kameň je úplne nevinný :) ale na vínny kameň @nadia56 poradila dobre diskusie :) ale ak by sa ti nechcelo nimi luskat, u nas v SR som ho videla v DM drogeriach, ale myslim, ze by si nasla aj v nejakych zahradkarskych potrebach...po cudzom sa to vola este cream of tartar, alebo weinstein :)
Ak je to prášok do pečiva bez fosfátov, tak je bežne k dostaniu v DM drogérii, aspoň ja ho tam kupujem. Len som netušila, že je to vínny kameň:))
Zaujímavé, do DM-ky chodím, musím sa lepšie poobzerať a kúpiť ten vínny ( z vína? nie z viny) kameň, čiže, kyselinu vínnu, lebo o škodlivosti PDP som už niekde čítala.
V DM sa to volá Reinweinstein Backpulver, vzadu je miniatúrnym písmom aj návod v slovenčine. Je pri potravinách. Kupujem ho preto, že z normálneho prášku do pečiva mám takú pachuť na podnebí:)
@anicicka ono s tym praskom do peciva by som si nebola taka ista.Kedze ten vinny kamen ma v sebe acid(kyselina) cize je lepsie pouzit ocot alebo citronovu stavu v 3 nasobnom pomere ako vinny kamen.On hlavne zabranuje vytvaraniu krystalikov,ja ho pouzivam do bielkov alebo na cukrovy sirup.A do receptov sa ho dava vazne len minimum. @kuchticka tu je este jeden link pre teba  www.ochef.com/933.htm...
@ancicka u mna to bolo tiez podobne,dostala som novu knizku o peceni a vsade (cream of tartar,to je v anglictine ten vinny kamen) tak som si kus pogooglila co to vlastne je.Mam ho sice doma ale niekedy aj tak pouzijem len trosku stavy z citrona a inaksie mi to pripomenulo,ze aj moja mamka na ozdoby na medovnicky stale pridavala do bielkov citronovu stavu.Pokial nerobis nejake recepty ktore potrebuju riadnu preciznost (ako macaroons) tak s cistym svedomim ju pouzi :-)

Pridaj komentár do diskusie: