Varenie

Vínne šodó

jamarlen - bez fotkyjamarlen, 19. decembra 2010

objavuje sa tu veľa receptov na horúce nápoje, či maškrtky a niektoré sa mi zdajú
celkom dobré, i keď neholdujem polotovarovým receptom.
privítal by som aj recept na šodó, či už vínne, alebo muštové, recept nemám a rád by som
vyskúšal po rokoch moju starodávnu voňavú spomienku porovnať s realitou. nepridáte
niekto?

@zareaguj


Diskusia k téme

evas13
Je to taký istý postup ako sme robievali doma, len my sme pridávali 2dl vody a bez rumu. S rumom je výraznejšia chuť.
duschko
Sodo ako vinna pena. Este mamka robievala tak, ze do 1/4 l bieleho vina pridala 4zltky, 7dkg cukor a trochu vanilky. Dobre to rozhabarkovala, dala do vodneho kupela a miesala az kym to nezhustlo a nevytvorila sa pena. Nesmie sa varit, lebo pena klesne. Hned sa to podava a pije. Tento napoj uz pijeme najmenej takych ....cat rokov a vzdy ma to vrati v spomienkach do detskych rokov.
arasidka
Nesmie to veru vrieť, lebo žĺtky by sa mohli zraziť tak, že by pokazili celý tento super nápoj- ktorý voňal, hrial, chutil a rozveseloval....:)))
m0nika
Naši robievali šodó z bieleho vína:
Dali zvariť víno s klinčekmi a škoricou (nie som si istá, či sa tam nepridávalo aj malé množstvo vody). Medzičasom vymiešali do peny vajíčka s cukrom a potom pomaly, veeeeeľmi pomaly - po kvapkách - za stáleho miešania pridávali víno.
Mňam! Víno nemusím, ale toto mi chutilo teplé aj studené...
evanaaa
Ano, pridáva sa aj voda a robí sa , ako píše mOnika. Mama nám to naliala do pohárov a ozdobila dlhými piškótami, bolo to dobré.
frona
moja svokra robila ešte do toho také halušky z bielka ako do vtáčieho mlieka.....aj to bolo mňamky
halina
Mňam, robievam si šodó pre seba, môj muž to vraj nemusí, ale treba skúsiť aj len čisto s kardamónom alebo s badyánom, vždy je to iné. A naliať to do veľkej šálky a na vrch nastriekať šľahačku. Kalorická bomba, ale mňaaaaaaaam!