Prosím o radu: Ako sa má spravne vysmážať kapor, s kožou alebo bez kože?
Pokiaľ si dobre pamatám, v minulosti sa kapor zbavil len šupín a kožka sa ponechala. Dnes sú ľudia fajnoví a odstraňujú aj kožu. Ale tá koža obsahuje tiež dolezité zdraviu prospešné látky a vlastne sa ochudobňujú o ne.
Podľa Vašich skúseností ponechaná kozka /ale bez šupín/ mení chuť k horšiemu? Objavila som včera v Kauflande porciované kúsky kapra balené v ochrannej atmosfére, chladené. Háčik je v tom , ze úhľadné rezy s nádherným maskom ma aj tenkú kožku. Kúpila som 3 tácky, váha cca300g, každá ma cenu podľa váhy, 7,59 €/kg. Od zajtra dokonca len 6,59 €/kg.
Ja mam vždy fóbiu zo zabíjania a čistenia kaprov, mnoho špiny v kuchyni. Privítala som takýto sortiment. Niektorí máte asi pasiu čistiť kaprov, ja k nim nepatrím. :-)
manžel kupuje pred hypertescom,kde mu ho aj očistia, donesie domov, dám do mraziaka, pred pečením ho máčam v mileku aj pol dna,nech vytiahne tu bahnovitú chuť
je umelo chovany vselibarzgde.
Ked je daco velmi lacne je vzdy dovod preco....
www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fi...
Pravda ci nepravda ale vo vela krajinach je dovoz zakazany.
Problem s pangasom je ze nedodrziavanim noriem , tak ako ho produkuju pomaly ale isto vytlacia kapra aj ine ryby .Ako sa hovori po nas potopa..cena je hlavna.