Varenie

Vianočné pečenie a prebytočné žĺtky

svetielkovtme - bez fotkysvetielkovtme, 1. decembra 2011

Ahoj všetci :)

Mám zásadnú otázku ohľadom Vianočného pečenia. Chcela by som
urobiť snehové pusinky, ale neviem čo potom so všetkými žĺtkami. Do
žiadneho môjho receptu ich toľko nejde a ja si pritom pamätám, že babke
vždy zostávali nejaké navyše. Viete mi s tým nejak poradiť ? :)

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
Najsamprv upeč nejaké linecké keksíky ,tam prevažne idú iba žltky,a bielka využiješ na pusinky.
veronika353
Já to zase dělám opačně,ze žloutkú peču rakvičky se šlehačkou a z bílkú pařížské rohlíčky nebo štafetky.Ty rakvičky a štafetky mám ve svých receptech.
alexdidi
Ja mám v zásobe-v mrazáku vždy dostatok bielkov,ktoré si odkladám keď robím kysnuté alebo aj do smotanových omáčok dávam vždy žĺtok.Ináč by som postupovala tak ako @ancicka ,alebo urobiť rakvičky a až potom snehové pusinky.
svetielkovtme
Hmm rakvičky vyzerajú zaujímavo. Ja som ich ešte nejedla, ale priateľ hovorí, že sú super, tak sa snáď podaria :)

Ďakujem za všetky tipy
kuchticka
@sovka tvoj rcept - kolieska s lekvarom pciem uz dlhe roky a ani neviem odkial mam recept. Su to prima drobne kusky a velmi chutne s menej robotou ako vykrajovane pecivo.
betul
..robieva sa aj praženica bez bielkov...alebo žĺtka vymiešať s krištáľovým cukrom a pridať si do kávy...
domci4
Ahoj zaujimalo by ma ako robis pusinky ked uz je to odskusany recept ;-).