Rôzne

Veselé,vtipné roztopašné...

frezia68 - fotkafrezia68, 22. septembra 2012

Pri varení,či upratovaní občas pobrukujem pesničku a dnes sa mi
hlavou preháňala nasledovná.Pridáte niekto slová pesničky z vášho
regiónu,alebo odhocikadiaľ? .......Kec som bul v Šarišu,stretnul som
Marišu,bars še mi zapačela.A že šumna bula,lem tak popatrela,bul
som u nej z večara.Očko mala lem jedno,aj na to mala beľmo,vlasy
mala šive,nohy mala krive,zuba ani jednoho.

@zareaguj


Diskusia k téme

medulienka122
A mne keď sa nedarí, tak si spievam: "Sup sem, šup tam, nám už je to všechno jedno, šup sem, šup tam, náááám už je to fuk!"
trencanka
Mne dnes ide po rozume pesnicka ktoru hrali vcera na pohrebe Radka Brzobohateho: My sme Valaši....
sovka62
A mňa od tvojho predchádzajúceho zážitku prenasleduje
Chcela stará mladou byť, kiss angyalom (ďalej len kišanďalom)
šúchala si pieskom r.ť, kišanďalom,
darmo šúchaš, darmo drieš,
aj tak mladá nebudeš, kišanďalom.
Mimochodom, táto mi napadá vždy, keď vezmem do ruky peelingový krém......
medulienka122
a môjho starého zas počujem, že spieva:"Ešte som še neoženil, už me žena bila, dal som sebe 3 poldeci, ta me vyrucila. Kolečka še obracajú, v mojej hlave čerkotaju, a ja stary pija-pijačisko..."atď atď....
huck
...hore dedinu , mládenci idú, idú oni k nám! Mám ja izbyčku, nezametenú, čo oni povedia nám? Izbu, zametiem smeti vynesiem pod šuhajko k nám, uvila som ti pekné perečko, zajtra ráno ti ho dám :) ... Alebo čo to tam šuchoce pod Javorinu ? ...
aroooo
@sovka ,ešte keď som bola malá, starý otec ma ju učil /aj napriek maminmu hnevu/ podobne,Chcela stará mladou byť cingi lingi bom,šúchala si pieskom.....cingi lingi bom, a ty mladou nebudeš,cingi lingi bom, čo si celú zoderieš,cingi lingi bom....:::))))
bahadur
Moc často ňit krajšoho dzifčatočka na tej širej roviňe nebo Humenné to valal bodaj ho boh skaral.Nejhorší na tom je že se toho celý den nemohu zbavit.
babinka
ked sa na seba pozriem skoro rano v zrkadle, tak musim najprv sa povzbudit: od Elanu - Kocka si , kocka si kocka, perfektne vydarena... nepomaha to, ale aspon prebudi, cez den najcastejsie: Vydala ma mamka, za siroku vodu.... a vecer s vnucatkami: Dobru noc, ma mila, dobru noc :)
marcy
...miluju,miluju a chci s Tebou žít ....ráno a večer ...ovečky sčítat budem bíle....sú dni,kedy texty a melódie Nedvěda sú balzamom :))) inak často mávam pustené karibské,aby som si zavlnila bokmi :o)
frezia68
Práve robím @sraczove Karle-Varle knedle a prišla som tu pozrieť.A najhoršie je na tom práve to,že keď nejaká melódia sa zažerie do mozgu,hučí mi aj pól dňa :-) ešte že väčšinou pekné pesničky :-) .A @babinka ,myslím že tiež budem ráno začínať :" Si kočka,si kočka....." veď ak sú len mraky vôkol,treba sa naladiť,máš pravdu :-)))))
bozulka
Teda dievčence...výborný dezert po nedeľnom obede :-))Pekne som sa pobavila. Aj ja mávam také dni že sa mi zažerie niečo do hlavy a omiela a omiela,koľko krát ešte v posteli a to je horšie lebo nemôžem zaspať...Nič konkrétne ma momentálne nenapadá...vďaka Bohu...!
sairaam
Cez dedinu cesta hladká, tam furmani nechodia, mládenci sú takí pyšní o dievčatá nestoja, hmca,hmcarara o dievčatá nestoja.

Nepozeraj môj najmilší nepozeraj na tanec,
radšej pozri do maštala aký tam máš poriadek, hmca, hmcarara aký tam máš poriadek.

Voly tri dni nečesané, vodu tri dni nepili, sečka taká narezaná môžeš ju brať na vidly, hmca, hmcarara môžeš ju brať na vidly.

Nepozeraj moja milá, nepozeraj na tanec,
radšej pozri do kuchyne aký tam máš poriadek, hmca, hmcarara aký tam máš poriadek.

Na tanieri kilo blata, na lyžici na palec, deti tri dni nečesané, taký tam máš poriadek, hmca,hmcarara taký tam máš poriadek.

Túto pieseň spievavali takí starí mládenci, keď u Gerša sedávali po večeroch v pivnici, hmca, hmcarara po večeroch v pivnici.

Toto je naša dedinská pesnička a s obľubou sme si ju spievali s mojím mužom, keď sme sa prekárali. Celkom by ma zaujímalo, či sa s ňou niekto z Vás stretol.
sairaam
Prepáčte mi, v druhom verši má byť - radšej pozri do maštale...
abdul
Když jsem šel z Hradišťa..... .
A to ma niekedy prepadne aj v nočných hodinách.
evanaaa
Ja sa mnohokrát prebudím, ešte nie som ani prebratá a zistím, že mi v hlave " spieva" nejaká pesnička a stále dookola, tak ako to mnohé píšete, nedá sa vyhnať z hlavy, musím si spomenúť na inú, no, po čase sa spamätám a zistím, že je to zas tá prvá. Tento jav má aj svoj názov, čítala som už o tom, nbiekedy to nie je ani príjemné, ak je to nejaká blbá ordhovačka,a nemôžte ju vyhnať z hlavy.
Tá hlavcná je : A na hore sníh padá, sníh padá a ja domu nerada, nerada.....to je taká hymna, čo mi hučí v hlave proti mojej vôli, taj ju zaháňam_ Teče voda teče, cez Velecký majír, alebo ako babinka - Vydala ma mamka za širokú vodu ( len ju neviem celú). Ináč, poznám pár stoviek (?) ľud. piesní, je z čoho si vybrať.
frezia68
@evanaaa :Teče voda.....tiež obľúbená,ale A na hore.....nepoznám.Myslím,že tiež ich poznám veľa,ale z tej malej vzorky sú mi niektoré neznáme .
evka51
Mě se dnes celý den honí hlavou nádherná písnička .byla oblíbenou mým tatínkem,který mi před 4lety odešel.
evka51
Ano,tady je:když den se k večeru již chýlí a soumrak padá do oken,já líbám vroucně kvítek bílý a zdá se mi vše jako sen.ref bude jen co nabiju mobil.
frezia68
@2010 :Pridáš mi sem Jožka Čarného:Když sem šel z Hradišťa?Ak neobťažujem?A vopred ďakujem:-)
domacapani
.....my sme valasi jedna rodina valaske hory su nasa rodina, ...........
rea1
tak ako @arooo učil starý otec prasačinky (no booože, také nyšt), mňa učil otec, keď som bola malá: močila konope močííílááá, žaba jej do mmm-mmm skočííílááá ... atď. mama kričala odniekiaľ z hlbín kuchyne "čo ju to učíš, ty starý somár!" a otec sa len smial, ževraj "no čo, veď - do čižmýýý skočííílááá!" často sa prichytím, že si to v kuchyni pobzukujem. už sa teším, ako to budem ja učiť môjho vnuka - jaj, či len bude dcéra papuľovať. :-)))
frezia68
@domacapani a @tren čanka:ďakujem Vám už aj mne to pobrukuje v hlave:"My sme Valasi..... :-(((( asi je to nákazlivé.Ešte že nám vŕtajú pod oknom a ten hluk je silnejší :-) a snáď vypudí z kotrby :-)))
alena45
mňa starý otec učil škaredé nadávky po maďarsky, vtedy som bola malá a ani som nerozumela prekladu, ale dospelí rozumeli. Dodnes si to pamätám.
A čo sa týka pobrukovania, kdeže pobrukovať, ak ma chytí nejaká pesnička v rádiu, tak spievam na celú ulicu. Bežne si spievam aj pri upratovaní, najlepšie keď otvorím dvere na byte v paneláku a spievam si do chodby pri umývaní... ale susedia ma už poznajú.
babidka
Nasa najmensia vnucka si asi rok vyzadovala pri kazdej ceste autom aby sme jej spievali detske pesnicky ...Tak sme si urobili zoznam detskych pesniciek a s dcerou sme spievali odusu kazdy den cestou do mesta aj spat zaradom od "Prsi, prsi.." cez "Anicka dusicka...".Tak sme sa zladili , ze sme mohli ist aj na nejaku spevacku sutaz ako duo:-) No a niekedy mi tie pesnicky bzucali v hlave aj celu noc :-(((( Som rada , ze to uz vnucku preslo a kazde nutkanie spievat doma zahasim radsej v zarodku .Ved co keby ma pocula a chcela by reprizu ? Brrrrrr...
bahadur
Rea ja znám,že do kešeňi skočila,aľe to bárs slušne
hubata
Keď bola vnučka malá, opakovala znelku Rádia Expres:
Láááádio sexpleees!!!
kuchticka
Mila @frezia , tak dnes citam tvoj zaujimavy zaciatok jedneho tyzdna (pred 14.dnami?, ked som bola na Slovensku.
Ja si spievam skoro stale a poznam pesniciek neurokom -vela, vela - a dnes mi chidila stale na mysel "Sohaju, sohaju lude ta hanaju, taku hanu nemas aku ti davaju ..." Ma velmi peknu melodiu.
Ale aj tych Valachov z jedne rodiny poznam okrem inych valasskych, slovackych, slovenskych (vychod, zapad). Len spomen a hned zaspievam.
Mrzi ma, ze zmizla tvoja vcerajsia diskuzia "Opatrovanie". Ty si ju vymazala, alebo dakto iny? Zdravim do Presova.
frezia68
Tak sa Ti @kuchticka priznám,že napriek mnohým krásnym komentárom som poprosila red. o vymazanie.Lebo to patrí na iný blog a nie na Varechu.Ale komentáre potešili a tu radšej pridávajme veselšie o varení :-) ,ale ďakujem za záujem.
frezia68
A ešte sa priznám,že v podvečer som sa tak začítala do tých pekných a povzbudzujúcich komentárov,že som pripiekla chlieb.Lebo laptop v izbe a necítila som vôňu,takže ak ma sestra nezavolá,možná by aj zhorel.A tak konzumujeme chlieb s pripálenou kôrkou,ale vždy lepší,ako niektorý kúpený,nie?
palokuchki
@frezia68 , ozyvam sa ti tu v tejto diskusii. Tuto som predtym nevidela. Vtedy ked si ju otvorila bola som na Slovensku a vtedy som nemala vela casu na pocitac. Chcela by som reagovat na ten tvoj zazitok Opatrovanie. Stihla som si ho precitat este predtym ako si ho vymazala. Sklanam sa pred tebou a obdivujem ta co si vsetko urobila pre svoju sestricku. Hovorila som o tom aj nasim doma. Tiez ich to vsetkych dojalo. Som rada, ze si o tom napisala a dakujem ti za to. Vsetkych si nas inspirovala a aj nakopla robit toho trochu viac ci uz pre svojich blizkych alebo aj pre tych ostatnych co su okolo nas. Varecha je taka nasa rodinna stranka a myslim si, ze aj taketo clanky ako si napisala patria sem. Zelam ti vela sil, trpezlivosti a hlavne vela vela zdravia. Dlhsie si tu nebola. Tesim sa, ze ta tu zase vidim.
frezia68
@palokuchki :ďakujem,ale myslím,že medzi nami je dosť obetavých opatrovateľov,len sa to nezverejňuje.Alebo to berú ako samozrejmosť,alebo sa neradi zviditeľňujú,alebo jednoducho nemajú čas ,ale ďakujem za príspevok :-)