Rôzne

Velmi kyslá kapusta

chvojka - bez fotkychvojka, 9. marca 2012

dobrý deň,mám taký problém ,že moja kapustička je velmi kyslá ale surová sa taká nezdá ale keď ju uvarím tak je veľmi,veľmi kyslá.neviete prečo? a dalo by sa s tým niečo robiť? ja viem,že pred varením premyť,ale to všetko dobré dám preč!

@zareaguj


Diskusia k téme

danielas
Keď robíš z nej napr. kapustnicu,na konci varenia daj za lyžicu masla,malo by zjemniť chuť.
nadia56
ked dovaris kapustnicu a zda sa ti moc kysla, pridaj do nej pol malej lyzicky sody bicarbony, ta stiahne kyslost, podobne ako z prekyslenej sosovicovej, fazulovej a inej omacky-polievky:-)
evanaaa
Ja kapustu zlejem, vodu vypijem a premyjem, aj keď má byť kyslá, neznamená, že musí byť ako ocot, mám radšej mierne sladkokyslú. A tie vitamíny sú vo vode, ktorú som zliala, tie z kapusty sa už asi len tak nestratia. Takže, jedine premyť.
hubata
Aj ja kľudne kyslú kapustu premyjem: hádam si nepokazím jedlo prekyslenou kapustou. Treba ju však potom dochutiť soľou, aby bola chutná.
alexdidi
Kapustu premyjem,vzniknutú šťavu prevarím(pri dlhšiom uskladnení) a uložím v sklenenej fľaši do chladničky.Vydrží tam hodne dlho.Postupne ju pijem ako džús alebo varím z nej napr.mačanku,hovädzie na kyslo,kyslú polievku s údeným...Veľmi kyslú kapustu,ak ju nepremyjeme,nezjemníme ničím,ale radšej nech je veľmi kyslá ako málo kyslá.
arasidka
Kapustu premývame, vodičku schosnujeme - glo glo glo...
Ale nie všetku, lebo potom by nastala amen-tma.
Keď kapustu varím, tak ju koštujem, ak je premytá viac ako je treba, jednoducho z tej vody prilejem a kyslosť doladím.
Alexdidi, ale to schosnovanie v chladničke sa mi páči, vyskúšam.