Varenie

Veľkonočný baranček

bonpari - fotkabonpari, 27. marca 2013

Chystám sa tento rok prvýkrát piecť niečo takéto a potrebujem
poradiť. Ale aby som vás uviedla do obrazu:

1. bude to kačica a nie baranček
2. nebudeme to jesť, chcem to použiť ako ozdobu stola
3. chcem, aby mi to vydržalo ako ozdoba niekoľko rokov

Preto hľadám nejaký recept, kde neminiem veľa a rôznych drahých
surovín, keďže to nebude na jedenie, aj keď mi je jasné, že vajcia,
mlieko, olej atď. bude určite potrebné. A tiež by cesto mohlo byť ani
sama neviem aké, ale aby to držalo pekne pokope a mohla som to
použiť aspoň ešte jednu ďalšiu šibačku a nie že sa to postupne
rozdrolí a budú z toho už iba omrvinky. Tak mi skúste vy skúsenejší
dať nejaké tipy :) Ďakujéééém

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Asi by som použila slané cesto. Kilo hladkej múky, pol kila soli a vody toľko, aby to malo konzistenciu ako pastelína. Z toho vytvaruješ, čo potrebuješ a vydrží roky.
honestka
Ak si ho chces udrzat niekolko rokov pekny rurob si ho na sposob "Vizovicke pecivo" pri ktorom mozes udrziavat svetlost upeceneho cesta potieranim vajicka.
Robi sa s nim velmi lahko a je roky krasne, ja mam nejake figurky spred 30 rokov,ked som si ich robila na vianocny stromcek.

cesto si vypracuj velmi dobre aj ked nie je vhodne na jedenie, lebo niekedy ti moze zmenit stav pri samotnom suseno-peceni.
silvi
načo mlieko, stačí vajco, voda, múka, soľ a kyptiaci prášok. Zrobíš z toho hmotu, upečieš a máš tvrdú gebuzinu, ktorá udrží tvar a je prudko nejedlá :-) ani pes ti po nej neštekne
maria41
.CHcem vam poradit na baranka dostanete kupit hlinenu formu cesto urobyte ako na olejovu babovku aj take mnozstvo formu vymazete tukom a vysypete mukou a vylejete tam cesto a normalne upeciet ked vychladne urobyte sneh z bielkov a cukru nad parou a cukrarskym vreckom celeho ozdobyte na oci pouzijete kavove krnka a na nosyk dve zrnka okolo krku cervenu maslicku s kuskom asparatu kedho takto nechate on celkom uschne a mozete si ho odlozit
bonpari
aj som sa zabudla pochvalit ako to nakoniec dopadlo.. najjednoduchsie bolo predsa len upiect nieco ako babovkove cesto, len som si upravila suroviny.. a po vychladnuti som ho domalovala vodovkami :)