Rôzne

Veľkonočná šunka

pakris - bez fotkypakris, 2. apríla 2013

Prosím o radu, čo uvariť z veľkonočnej šunky (okrem kapustnice). Zostalo mi z nej dosť veľa, tak rozmýšľam, či ju zmraziť, alebo privítam nejaký dobrý váš receptík.

@zareaguj


Diskusia k téme

laurisia
Ja robievam z údeného mäsa koložvársku kapustu - ryža, pomleté údené, kyslá kapusta - vrstviť alebo pomiešať, kto má ako rád a zaliať kyslou smotanou - upiecť. Tiež idem robiť, lebo mi dosť ostalo :-)
rea1
no predsa šunkofleky. :-)) rozmiešať surové vajcia s kyslou smotanou, primiešať príslušné množstvo uvarených fliačkov aj s trochou vody z nich a pridať veľa veľa nadrobno pokrájaného údeného. ešte raz dôkladne premiešať, pre slabšie povahy odporúčam nepozerať na vzniknutý produkt, vyliať do vymasteného a prézlami vysypaného pekáča či inej zapekacej nádoby a dať piecť tak na 200°C kým nie je povrch zlatý a chrumkavý a kontrolná špajdľa zapichnutá doprostriedka nie je suchá. vytiahneme, nakrájame a - hrče za ušami. dobrú chuť. :-)
1x vera13
pakris
rea1 šunkofleky zbožňujem aj ich robievam :-)
ela77
ja som urobila z údeného :Údená roláda od @tiginko a mala veľký úspech. Zjedol ju aj ten, čo údené inak neje. Neviem, ale či ty nemáš na mysli varenú šunku, ale aj z tej sa to dá.
ocko
Ja robievam podobne len z bielok uslaham sneh a zamiesam s masou a dam piec je to chutne .
ericka
Údené mäso sa dá využiťokrem do strukovinových polievok, tiež do zapekaných zemiakov,nátierok,na prípravu gemerských baníckych guliek,ku špenátu a zemiakom,do zemiakových knedličiek s kyslou kapustou,takisto je dobré aj vyprážané, obalené v cestíčku,alebo trojobale...
rennatte
natierku - sunku pomliet, pridat cibulku, horcicu, taveny syr a ak ti ostali aj varene vajicka postruhat, troska masla a vyslahat na penu,,,mnaaam
ericka
presne ako píšeš @rennatte , je to vynikajúca nátierka,aj ja ju tiež rada a často mojim chlapom robievam,i keď ju ja jesť nemôžem...Navyše tam ešte pridávam dosť hodne cesnaku a tiež domácu kápiu..
angast
ak ste už údeného prejedení ,uvar si veľkonočnú kapustnicu a daj
si ju sterilizovať, hodí sa ti hotové jedlo hocikedy, alebo si ju pokrájaj na rezne a daj si po 3-4 ks do mraziaku na ham and eggs, alebo do fazule a pod.
pakris
Samé dobré nápady....toľko šunky mi nezostalo :-(
boxik
Nám ostáva po Veľkej noci varená šunka a tá u nás nachádza uplatnenie vždy tak v štvrtok po sviatkoch keď sa povinne varí hrachová kaša , teda tá zo suchého hrachu. Naša rodina ju zbožňuje a problém keďže sa to podáva zo šunkou je vyriešený. Dobrým tipom sú aj šunkofleky , ale tie jem len ja a jedna z mojich dcér.