Rôzne

Varenie spôsobom Sous Vide

majlus - fotkamajlus, 10. decembra 2013

Priznám sa, nie som veľký rečník a cítim sa v tejto kotegoríí varenia úplný nováčik. Stretla som sa s tým tento rok v inchebe na výstave ,kde som mala prvý rát možnosť ochutnať bravčovú panenku urobenú na dva spôsoby. Pomocou konvektomatu a spôsob Sous Vide. Rozdiel bol evidentný- úprava v konvektomate bola výborna ale až do tej doby pokiaľ som neochutnala to iste ale spôsobom sous vide.
Úpravou sous vide bolo mäso, veľmi jemné lahodné a neuveriteľne chutné. Nikdy pred tým som niečo podobné nejedla veľmi ma to oslovilo a odradila ma samozrejme cena.
Druhý krát som sa s úpravou stretla v jeseni a keď som videla v jedálničku v reštaurácii označenie pri jedlách "sv" vedela som čo bude nasledovať. Cela partia sme si objednali každý niečo iné a naozaj sme boli očarený a každý sme mali naozaj výborne jedlo.
A tam som si povedala ,že prečo si to vlastne nekúpime domov? Kamarátka na môj oznam sucho skonštatovala ,že si radšej v tej cene kúpi kabelku -já zase prečo si nedopriať niečo z čoho bude mať radosť rodina a naši priatelia a tak som si to objednala.
Výhody:
- zmenšenie pokrmov je minimálne, vakuové varenie zachováva kvalitu potravín. Ideálne na zdravé a chutné varenie –diétne.
-jedlo sa pripravuje vo varných sáčkoch ,ktoré sa uzatvoria -odsaje sa vzduch čím živiny, vôňa neunikajú. Spotrebuje sa minimum tuku olej, maslo/ menej sa solí /
-jedlo si nachystáte dáte do vody /už vyhriatej a varíte/ nemusíte to kontrolovať, prístroj sám oznámi koniec. Nakoniec sa takto upravené potraviny pri správnej teplote dajú uchovávať až po dobu 7 dní.

Ostatné výhody a nevýhody budem pridávať postupne pri bližšom sa zoznamovaní.

@zareaguj


Diskusia k téme

radost
@majlus
veľká vdaka za -pre mňa doteraz neznámu-prípravu jedla..nech ti to splní očakávanie...
marikafil
tiež o tom počujem/čítam prvý raz - ale mne sa nepáči, že sa potraviny varia v umelohmotných pytlíkoch, aj skladovacie nádoby som doma zamenila za sklené (Glasslock), takže toto by ma muselo inak presvedčiť...
majlus
markafil, áno tieto sačky musia byť špecialne na toto varenie.
rulik
ono bravčovú panenku urobenú skoro akokoľvek, je balada v ústach, pokaziť ju je na trest hladom