Priznám sa, nie som veľký rečník a cítim sa v tejto kotegoríí varenia úplný nováčik. Stretla som sa s tým tento rok v inchebe na výstave ,kde som mala prvý rát možnosť ochutnať bravčovú panenku urobenú na dva spôsoby. Pomocou konvektomatu a spôsob Sous Vide. Rozdiel bol evidentný- úprava v konvektomate bola výborna ale až do tej doby pokiaľ som neochutnala to iste ale spôsobom sous vide.
Úpravou sous vide bolo mäso, veľmi jemné lahodné a neuveriteľne chutné. Nikdy pred tým som niečo podobné nejedla veľmi ma to oslovilo a odradila ma samozrejme cena.
Druhý krát som sa s úpravou stretla v jeseni a keď som videla v jedálničku v reštaurácii označenie pri jedlách "sv" vedela som čo bude nasledovať. Cela partia sme si objednali každý niečo iné a naozaj sme boli očarený a každý sme mali naozaj výborne jedlo.
A tam som si povedala ,že prečo si to vlastne nekúpime domov? Kamarátka na môj oznam sucho skonštatovala ,že si radšej v tej cene kúpi kabelku -já zase prečo si nedopriať niečo z čoho bude mať radosť rodina a naši priatelia a tak som si to objednala.
Výhody:
- zmenšenie pokrmov je minimálne, vakuové varenie zachováva kvalitu potravín. Ideálne na zdravé a chutné varenie –diétne.
-jedlo sa pripravuje vo varných sáčkoch ,ktoré sa uzatvoria -odsaje sa vzduch čím živiny, vôňa neunikajú. Spotrebuje sa minimum tuku olej, maslo/ menej sa solí /
-jedlo si nachystáte dáte do vody /už vyhriatej a varíte/ nemusíte to kontrolovať, prístroj sám oznámi koniec. Nakoniec sa takto upravené potraviny pri správnej teplote dajú uchovávať až po dobu 7 dní.
Ostatné výhody a nevýhody budem pridávať postupne pri bližšom sa zoznamovaní.
cuisinetechnology.com
www.cuketka.cz/forum/topic.php?id=2445...
veľká vdaka za -pre mňa doteraz neznámu-prípravu jedla..nech ti to splní očakávanie...