Rôzne

Varenie parených buchiet zo špaldovej múky

elba - bez fotkyelba, 5. januára 2016

prajem Vám všetkým pohodový Nový rok a chcem poprosiť či niekto z Vás nemá skúsenosť s parenými buchtami zo špaldovej múky vďaka za prípadnú radu

@zareaguj


Diskusia k téme

elantra
ahoj @elba všetko dobré v novom roku aj tebe.
zvyknem robiť buchty na pare zo špaldovej celozrnnej polohrubej a pšeničnej polohrubej múky - v pomere 2:1.
cesto zarobím ako klasické kysnuté, rozvaľkám na hrubšie (1 cm), naplním lekvárom alebo tvarohom, takej strednej veľkosti a nechám podkysnúť 15-20 minút.
parím 7-8 minút podľa veľkosti buchiet.
myslím si, že ak chceš použiť čisto špaldovú múku, odporúčam pomer špaldová celozrnná a špaldová biela 1:1 alebo 2:1
havino
@elba , ja inú múku, ako špaldovú doma nemám a varím všetko klasiku, ako z akejkoľvek bielej múky, od knedle, parených buchiet a koláčov, pečiva, vôbec sa neboj kysnutého zo samotnej špaldovej múky, kysne úplne rovnako, ako biela múka, smelo do toho
buchtabuchta
Neviem, či aj na Slovensku, ale v Nemecku sú špaldové múky označené ako u nás pšeničné. 650 je najjemnejšia a najbelšia, vhodná na koláče, kysnuté, 1050 je už skoro ako celozrnná. Ja používam tiež len špaldovú múku, robí sa s ňou takisto ako s pšeničnou. Ale zdá sa mi chuťovo lepšia ako pšeničná. Veľa zdaru.