prajem Vám všetkým pohodový Nový rok a chcem poprosiť či niekto z Vás nemá skúsenosť s parenými buchtami zo špaldovej múky vďaka za prípadnú radu
@zareagujprajem Vám všetkým pohodový Nový rok a chcem poprosiť či niekto z Vás nemá skúsenosť s parenými buchtami zo špaldovej múky vďaka za prípadnú radu
@zareaguj
Táto varecháčka robila parené buchty zo špaldovej múky, skús sa jej opýtať na skúsenosti, na fotke vyzerá tá buchta dobre.
zvyknem robiť buchty na pare zo špaldovej celozrnnej polohrubej a pšeničnej polohrubej múky - v pomere 2:1.
cesto zarobím ako klasické kysnuté, rozvaľkám na hrubšie (1 cm), naplním lekvárom alebo tvarohom, takej strednej veľkosti a nechám podkysnúť 15-20 minút.
parím 7-8 minút podľa veľkosti buchiet.
myslím si, že ak chceš použiť čisto špaldovú múku, odporúčam pomer špaldová celozrnná a špaldová biela 1:1 alebo 2:1