prajem Vám všetkým pohodový Nový rok a chcem poprosiť či niekto z Vás nemá skúsenosť s parenými buchtami zo špaldovej múky vďaka za prípadnú radu
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 27 najnovší komentár včera 14:01
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 27 najnovší komentár včera 14:01
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 205 najnovší komentár 5. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 80 najnovší komentár 3. mája 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 36 najnovší komentár 3. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 27 najnovší komentár včera 14:01
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- TOP rebríčky: Najlepšie recepty uplynulého mesiaca, to je doslova koláčová žatva! Pozrite sa, aký koláč zabodoval na celej čiare
- Takmer bez práce: Stačí len vymiešať a upiecť. 10 receptov na koláče z jednej misy
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
- Jemné cesto, chutná plnka: 8 variácií na obľúbené pité. Upečte si klasické jablkové, ale aj hruškové, makové, orechové či perníkové
- Aj na viedenskú roštenku: Ako pripraviť chrumkavú restovanú cibuľku a 11 jedál, ktoré sa bez nej nezaobídu
- Malá zmena s veľkým efektom: Ako jesť zemiaky, ryžu či cestoviny a nepribrať? Spravte s nimi túto jednu vec
Táto varecháčka robila parené buchty zo špaldovej múky, skús sa jej opýtať na skúsenosti, na fotke vyzerá tá buchta dobre.
zvyknem robiť buchty na pare zo špaldovej celozrnnej polohrubej a pšeničnej polohrubej múky - v pomere 2:1.
cesto zarobím ako klasické kysnuté, rozvaľkám na hrubšie (1 cm), naplním lekvárom alebo tvarohom, takej strednej veľkosti a nechám podkysnúť 15-20 minút.
parím 7-8 minút podľa veľkosti buchiet.
myslím si, že ak chceš použiť čisto špaldovú múku, odporúčam pomer špaldová celozrnná a špaldová biela 1:1 alebo 2:1