Rôzne

Varecháči Austrálčania

janger - fotkajanger, 2. januára 2011

Mili varechaci, ktori zijete v Australii, nemate problemy so zaplavami? V TV som videla, ze taka velka oblast ako Nemecko a Francuzsko je zaplavena...Smutne! Ako sa vam dari? Neviem presne, kde tam vsade zijete, tak som na vas myslela...
Drzim palce! Pozdravujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babav
@janger , ja som tiez dnes myslela na @palokuchki a dalsich ci nemaju problemy.Podla toho co tu vidime a pocujeme na spravach to vyzera velmi zle.Dufajme,ze ich to nezastihlo!
jerica
Tie zábery z postihnutej oblasti sú hrozné , nechcem na to ani pomyslieť , tiež ma to zaujímalo @palokuchki mi odpísala v jej recepre , keď môžeš pozri si to !!
2010
Dakujem za opytanie ja byvam Queenslande je to obrovsky stat ( z jednej strany na druhy je vyse 2000 km ) my sme OK. ale skody su neuveritelne , Len tak pre informaciu , Slovensko ma rozlohu skoro 50 000 km2 momentalne ja Queensland zaplavenym 60 %
to je 850 000 km 2. Takze 17 x rozloha Slovenska je zaplavenych.
To je po 10 rokoch sucha ...krajina extremov .
babav
@ 2010, na teba som nemyslela ,mala som dojem,ze zijes v Thailand.Tak drzim palce,aby vam to OK vydrzalo !! Tie extremy nie su iba u vas ,ale po celom svete.V strede Ameriky(Kansas) mali vcera tornado(??),na Floride pomrzli citrusy ,jahody,zelenina,
v Kalifornii "mad slides" v dosledku silnych dazdov znicili ludom domy ,snehove kalamity po celej Europe aj US,.....
janger
No to je katastrofa velka! To si clovek ani nevie predstavit...Dobre, ze ste v poriadku, @2010.
@jerica , nasla som si ten tvoj komentar pre @palokuchki...Podla mna zije este viac varechacov v Australii. Fakt dufam, ze su vsetci v poriadku.
2010
Toto je extrem, ale tu sa to opakuje kazdych cca 20 rokov ( aj ked nie v takom rozsahu). Takze vacsina starych povodnych domov prezije lebo su postavene na stlpoch , Queensland je velmi riedko obyvany ale poslednych 10 rokov mal velky narast je tu vela nerastnych surovin najvacsie bane na uhlie a s tym prisli pristahovalci ktory maju nove moderne domy postave tak ako keby zaplavy nemali nikdy prist.Problem je ze poistovne o extremoch pocasia dobre vedia .... takze vela ludi nie je poistenych lebo sa to v daktorych mestach ani neda poistit proti vode.



kuchticka
Myslim tiez na vsetkych protinozcov, ked hovoria o zaplavach v Australii. @2010 som rada, ze ste OK. @palokuchki byva v Sydney, tam maju tiez problemy. Uz som ju tu "nevidela" niekolko dni na Vareche. Dufam, ze je iba velmi busy a nemaju ie problemy.
palokuchki
Dneska som sa dostala k tejto diskusii. Ste velmi zlati, ze sa starate. Varecha je naozaj ako jedna rodina, jej clenovia sa zaujimaju jeden o druheho. Tie zaplavy co teraz vidite v televizii su od nas asi 1500km. My zijeme 500km juhozapadne od Sydney. Zaplavy co som spominala v mojom recepte boli u nas asi pred tromi tyzdnami. Nebolo to take rozsiahle ako je to teraz v Queenslande, ale tiez to tu bolo dost zle. My byvame v horach 800km nad morom, takze u nas sa voda nedrzi. Najhorsie je v ten den ked prsi. Voda sa vali a berie vsetko so sebou. Uplne nam vymyla prijazdnu cestu na farmu, asi takych 800m. Musime urobit novu cestu, lebo inak si znicime auta. Momentalne mame velmi vela roboty na farme, obcas si len najdem cas nakuknut co je nove na Vareche. Vsetkych vas srdecne pozdravujem.
egreska
aj ja vas pozdravujem a držím palce...opatrujte sa tam všetci...inak aj ja som mala chvilu ten pocit že @2010 je v Thajsku,neviem prečo ...
janger
Mila Danka @palokuchki , som velmi rada, ze aj vy ste tam v poriadku. Ta cesta, to je skoda! Ale uz ste tolko zvladli v zivote, aj toto zvladnete! Neboj sa! Pred vodou sa neda utiect, to musi byt strasne. Je mi luto vsetkych tych ludi, co su postihnuti. Drzte sa.
antalaus
Je to pekne ze ste zainteresovany co sa tyka varechacov v Australii. Ja som stary Ruzinovak zijuci to uz 40 rokov. Na stasie ja byvam 200km na zapad od Sydney 800m v horach, ak my by sme mali povodne tu, tak kazdy v Australii by mal vlhke nohy. Ale prsat tu prsi poriadne, dnes pred par hodinami tu bola taka burka aj s krupmi napadlo 30mm behom 10 minut, jedna budova v meste v ktorej su 4 kinove saly s plochou strechou neuniesla tolko vody a zrutila sa na 36 ludi v kine. Uplnym zazrakom bolo iba par ludi lahko zranenich.
Vsetkym varecharom vsetko naj naj v 2011
bozulka
Keď voda chýba je to zlé,ale ďaleko horšie je keď tej vody je príliš...Počasie sa nám trošku blázni.Želám vám všetkým aby sa vám osobne nič nestalo, hmotné statky sa vždy dajú nahradiť.Želám vám aby ste sa z problémov čo najskôr dostali a už Nový rok aby bol iba šťastný a pohodový.
janger
@antalaus , tak ti ludia v kine mali teda ozaj stastie! A aj tebe vsetko najlepsie v novom roku.
pivonka
Všetkým protinožcom želám, aby sa im v novom roku všetky suchá a záplavy spriemerovali. Držím všetkým palce.
marianne69
..aj ja som uprimne rada,ze ste tam vsetci v poriadku, nech sa pocasie co najrychlejsie znormalizuje a davajte si na seba pozor...teraz som citala v novinach,ze na severovychode su hady doslava vsade a varuju i pred krokodilmi a pavukmi.@palokuchki aj@2010 bobre,ze ste sa ozvali,ze ste v poriadku.Drzim Vam vsetky palecky..
babidka
tiez som myslela na @2010 ked som pozerala spravy...az ma mrazilo .tak som hned pozerala na oblast kde byva @palokuchki a tiez mi nebolo nijako veselo . priatelkin syn byva v Queenslande a byvaju kdesi na kopci tak ostali ako na ostrove - uplne sami .... okolite domy zabrala voda ale ludia sa nastastie stihli evakuovat . Myslim na vas a dufam , ze vsetci vyviaznete bez velkych nasledkov .
frezia68
Tiež Vám všetkým v Austrálii držím palce,aby Vás povodne obišli a som rada,ak vidím @palokuchki ,aj@2010 na receptoch.@antalusa som nepoznala,ale všetkým veľa šťastia a zdravia ......idem si to pozrieť na mape a oprášiť školské vedomosti.
evanaaa
To počasie sa všade vymyká norme, už neplatia ani staré príslovia, všetko je hore nohami a keď vidím tie katastrofy, ktoré ľudí postihujú, je mi tiež do plaču, keď prichádzajú o svoj majetok ale aj o blízkych. No, už ani my nie sme výnimka, tie záplavy a vrtochy počasia budú častejšie, musíme si zvykať. Správy sledujem denne, tiež som s abála, ako to je s našimi priateľmi , najmä Palokuchki, ale tiež som si myslela, že 2010 je v Thajsku. Ale aj v USA to nie je ideálne a tam je tiež dosť varecháčov - tornáda, snehové kalamity a pod. Preto všetkým držím palce, aby ich to obišlo - priatelia, držte sa. A nech je rok 2011 priaznivejší pre všetkých.
evanaaa
Prepáčte, len raz som klikla a je to dvakrát, prečo?
ketty3811
Aj ja držím všetkým varecháčom v Austrálii palce,aby sa tie problémy so záplavami skoro skončili a želám im šťastnejší rok 2011.
hannah22
všetkým tam dole držím palečky, nech sa to zlepší a tento rôčik 2011 nech je šťastnejší na celej zem .... :))i
janaja
Pripájam sa aj ja k ostatným varecháčom s prianím veľa síl a energie na prekonanie tej hrôzy, všetkým našim krajanom. Nech sa Vám nič zlé nestane, ja osobne si to ani neviem predstaviť. Ale človek musí všetko zdolať a aj zdolá. Veľa šťastia!
ellinka51
Dakujeme,ze na nas myslite :)
My sme tiez v poriadku - ale prsi teda statocne!
Lutujem farmarov,ktori prisli aj o urodu - aj o domovy.
janger
Tak fajn @ellinka , ze aj vy ste v poriadku. Ten dazd....to uz nema konca kraja. Aj dalsia cast Australie-New South Wales je postihnuta...Tu, v Europe, je teraz aj Belgicko dost na tom zle, uz 4 ludia prisli o zivot...Topi sa sneh, prsi stale, rieky sa vylievaju...Smutne je to.
hubata
Veru pred ohňom človek ako-tak utečie, ale pred vodou nie. Držím vám palčeky na rukách aj na nohách!