Kuchyňa a vybavenie

V-krájač

zdenkas - fotkazdenkas, 28. októbra 2011

Teraz čítam receptík na fajný kapustový šalátik.No aj mne chýba krájač,Poradíte milé varecháčky nejaký dobrý ,kvalitný a hlavne osvedčený krájač???

@zareaguj


Diskusia k téme

eva53
ja som si kúpila za 5 Eur škrabku na zemiaky,s ktorou sa výborne krája aj kapusta na nakladanie v malom- skúsila som naložiť na kvasenie kilo kapusty do pohárov.Výborne sa na ňom krája všetko,má také ostré vrúbky z oboch strán a spočiatku som bola dosť porezaná aj ja,kým som si naňho zvykla. Bol na záhradkárskej výstave,v obchode som ho ešte nevidela.Bola to dobrá investícia.
zdenkas
No vidíte,škrabka ,to by ma nenapadlo,ale ano musí to byť asi taká špeciálnejšia.Dík
havino
@zdenkas , aj tato dobre kraja kapustu na tenučke pásiky, ideálne na šalat, ja ju mám aj tuto aj malu, menia sa tam čepieľky, jedna je hladká na zemiaky, uhorky, druha so zubkami na oboch stranach, s tou krajam kapustu, teraz mam take struhadlo do ruky s troma takymi zubkatymi čepielkami, kupila som na jarmoku, minuly rok som si ho sebe kupilla a ked švagrina videla ten kapustovy šalat na jemno nastruhany tak som jej ho tento rok kupila tiež

 www.esogroup1.com/product/turbo-skrabka-original-98/?gcli...
zdenkas
Po dačom takom moje srdiečko piští.Mám rada kapustové šalátiky,ale to ručné krájanie ma odrádza.
trencanka
Najlepsii rucny krajac a struhac je Borner. V obchodoch ho nemaju, ale predavaju ho napr. na roznych vystavach o byvani, zahradkar...Alebo v nakupnom centre vo Viedni, tam to stale niekto predvadza. Jeden mame uz skoro 20 rokov a pred nedavnom sme kupili druhy. Su skvele, pozor na prsty!
marikafil
Aj ja mám taký, ako píše Trenčanka - a mám ho už od Vianoc 1985 - z Vianočných trhov vo Viedni - akurát som skončila práve na Štedrý večer v nemocnici, lebo som si neprečítala návod a "trošku" som si porezala ruku - tak mi to museli zošívať... Manžel ho chcel okamžite vyhodiť, ale chránila som ho vlastným telom a odvtedy skvele slúži. Len ozaj opatrne! Dá sa na ňom nastrúhať aj zmrznutý zázvor, čo robímkaždé ráno.
sovka62
Tá turbo škrabka ma zaujala, rada by som vyskúšala. Ale súhlasím s @trencankou , V-krájač som kúpila hneď ako sa objavil na trhu a za vyše 20 rokov som ho doslova zodrala. Hlavne sa otupilo to Véčko, krájané potraviny na ňom zadŕhali a bála som sa, že sa porežem. Tak som kúpila ďalší a fungujeme spolu ďalej. Nedám naň dopustiť.
jozefj
Trencanka strúhač Borner dostať aj v Toronte..
trencanka
Jasne, dostat ho kupit skoro po celom svete. Su aj rozne napodobeniny lacnejsie, ale tam sa to odrazi na nizkej kvalite nozov.
babkamt
Ja som dostala V - krájač od syna možno pred 15 rokmi.Je to šikovný pomocník.Dobre sa s ním pracuje.Raz sme boli na návšteve u svatky.Podávala kapustový šalát.Pýtala som sa jej na čom krájala kapustu.Ukázala mi ten zázrak.Doniesla si ho z Poľska.Pri budúcej návšteve mi ho kúpila.Aj tento rok,keď som nakladala kapustu do pohárov som ho využila.Má tri nože nad sebou.Nebol ani drahý.Vtedy ma vyšiel na 100 korún.
zdenkas
babkamt,keby som aspoň troštičku mala predstavu čo to mám v Poľsku hľadať,pretože za 100 korún to je ohromné. Budem chodiť s poriadne otvorenými očami.Ďakujem.
evanaaa
Škoda, že nevidíme tie výborné pomôcky, V-krájač síce poznám, ale napr.Borner si neviem predstaviť.A zaujímalo by ma, že aj ten prvý spomenutý má viacej podôb, či sú všetky dobré na krájanie. Aj mne ide o tú kapust, ja som si kúpila na jarmoku jeden akoťe na kapustu, je to vlastne nožík s pridaním jednej čepele, ale s tým mi kapusta moc nejde.
45678
@sovka tú škrabku mám, dostať to kúpiť na výstaviskách, a videla som to v BA v Avione na chodbe pri fassfoodoch to predával pán so všetkými možnými "novinkami"...nevyužívam ju, neviem ani prečo :-))
trencanka
Ak neviete ako vyzera Borner krajac, daj do googlu, najdes aj videa, tusim na youtube nieco bude.
2010
Ja mam V krajac a pouziva sa casto ale predvcerom som robil len zeleninovu lasagnu kde zeler a cvikla sa mali nakrajat na tenke 2 mm velke platky moj krajac robi tak asi na 4mm, uz to nebolo ono take jemne ako platky lasagne, ked budem kupovat dalsi, tak taky o trochu drahsi,co ma aj nastavitelnost Vecka.
 www.oxo.com/p-552-v-blade-mandoline-slicer.aspx...
ada13
tak ja nan nedam dopustit. mam ho uz asi 12 rokov,pouzivam ho denne, struham co sa da len na tom,no a co je najlepsie, kupila som ho uz stary, bv bazare za POZOR! 10,- sk, a to bola moja najlepsia kupa, no uz sa mi zlomil, ani nie je este celkom tupy,takze intenzivne hladam novy,ale je to dost tazke kupit asi ten pravy. tie co som nasla akoze original, stoja teda dost,ale uz mi to neda a asi uz budem setrit nan aj tak.
kimlo
Ja ho uz mam asi 17 rokov, kupil som ho v jednom zahranicnom obchode v Bieloruskom Minsku za 20 USD, doteraz je ostry ako ziletky, je to original, nie ako tie smejdy z teleshopingu.