Varenie

Údenie klobás

nicopopa - fotkanicopopa, 24. októbra 2013

Dobrý deň, neviete mi poradiť kde sa dajú údiť klobásky v Bratislave? Spravila som ich včera na základe dohodnutia s kolegyňou ktorá mi sľúbila, že mi ich dá zaúdiť, ale teraz to už vraj nemôže spraviť. Keďže sú hotové, vie mi niekto poradiť, kde ich môžem dať údiť v Bratislave? Ďakujem za odpoveď. Nico.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
možno Ti nepomôžem, ale skús zájsť na tržnicu, tam bude určite niekto z dediny z okolia a poradí alebo potom regionálne denníky-inzeráty
sovka62
A ak sa ti údenie vybaviť nepodarí, môžeš ich zmraziť, neúdené pečené klobásy sú pochúťka, chutnejšie ako údené, Aj zavarené v pohároch sú dobré.
kltko
ak to nevyjde inak, budúci víkend sa chystám údiť, ale u kamošov na Morave. Pokiaľ si nezoženieš inú možnosť a chce sa vám spraviť rodinný výlet s údením, daj vedieť (majú penzión a kone, asi 30 km za Brnom). Klobásy na týždeň daj do mrazáku. Nie je to ideálne riešenie, ale lepšie ako ich nechať pokaziť.
kuchticka
@nikopopa , ja neviem poradit s udenim, ale mam otazku: mohla by si, prosim, pridat recept na tie klobasky? ja nemam sajn ako upravit spravne slovenske klobasky. Dala by som ich zapiect ako radi @sovka , nasa mudra "encyklppedia".
gubics
Daj si do Googla -udiarne na klobásky -nájdeš tam udiarne od výmyslu za dobré ceny, už od 25 €, a nemusíš sa nikomu prosiť aby ti klobásky alebo ryby vyudili. A môžeš si urobiť hoci každý mesiac čerstvo vyúdene potraviny. Nájdeš aj návod ako to treba robiť. S tými malými udiarničkami môžeš udiť aj na balkóne.
2michal
údiť na balkóne, to snáď nie...chudáci susedia ;(