Varenie

Udené na pare : OTÁZKA

jerica - fotkajerica, 9. marca 2011

@jerica Poprosím kto ste vyskúšali recept "udené na pare" keby ste napísali referencie aké ste mali skúsenosti . Poteším sa každému dobrému, aj negatívnej skúsenosti.

 varecha.pravda.sk/recepty/udene-na-pare-fotorecept/11678-...

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
@jerica najskôr som myslela že sa pýtaš na niečo čo chceš vyskúšať- s čím nemáš skúsenosti.... ale toto je predsa tvoj recept, tak prečo sa pýtaš? alebo mi niečo uniklo?
jerica
@evusik áno,nič ti neuniklo,len chcem vedieť od tých varecháčiek,čo sú registrované,neregistrované nemôžu odpisovať resp.pridávať komenty, možno sa zaregistrujú aby mi napísali či boli spokojné alebo nezistili žiadny rozdiel.
sjuz
varievam údené na pare, zabalené v alobale - zostane krásne šťavnaté. Ale len vtedy, keď nepotrebujem z neho tú chuť a šťavu napr. v polievke. A varím ho pomaly a dlho:)
evusik
@jerica ja sa chystám variť tento rok prvý krát na pare podľa tvojho receptu, potom dám vedieť ako to dopadlo :-)
viera1
Chcela by som vyskúšať,ale ostatné roky neviem nájsť výrobcu dobrého údeného.Tak ak máte tip,pridajte,prosím.
sovka62
Ja som ho vyskúšala na Vianoce a hneď som sa rozhodla, že inak už údené pripravovať nebudem. Odvtedy som ho už robila dva razy a vždy bolo vynikajúce, nikdy predtým som ho také nemala.
@viera1 , ja som parila úplne obyčajné údené kúpené v obchode, ale tento spôsob prípravy aj z neho spravil lahôdku.
marienka44
@Sovka62 ,parila si ho na kovovom paraciku a este zabalene v alobale? Ja mam paracik nerezovy. Vyskusam aj ja, hoci udene by som nemala, mam zvysenu kyselinu mocovu v krvi. Po Vianociach som si vytrpela velke bolesti hlavne v noci, v leze na posteli. :-(
sovka62
@marienka 44, parila som ho presne v takom nerezovom hrnci, ako má @jerica v recepte na obrázku. Do spodného hrnca vodu a prísady (ja som pridala len soľ), na to postaviť hrniec s dierkovaným dnom a do neho vložiť mäso. Nebalila som ho do alobalu. Parila som ho asi hodinu, keď som do neho skúsila pichnúť vidličkou, skoro mi prebehla až na dno hrnca, také bolo mäkké. Zostalo v pôvodnej veľkosti, vôbec sa nezvarilo ako vo vode a vychladnuté sa dalo krájať na tenučké plátky (ak varím vo vode, často sa rozpadá). My sa tiež údeným veľmi neobjedáme, ale toto je také chutné, že som neodolala a od Vianoc sme ho mali dva razy, raz k fazuľovej omáčke a raz sme ho jedli so zemiakovou fučkou.
viera1
@sovka ,raz som kúpila údené (tepelne spracované) dala som ho povariť a malo gumovú konzistenciu,ďalšie bolo nenormálne presolené alebo som cítila prášok medzi zubami.No otrasné.Jediné slušné bolo z Čiech, od firmy Krahulík,ale chcela by som slovenského výrobcu.
vcelka
Vyskúšam, číta sa to dobre. My sme kúpili pred Vianocami v Tescu - mali tam lacné bežné (namiesto údenia kadejaký sajrajt) a potom drahšie skutočne údené -. je to v ich "edícii" Pravá chuť. A to bolo dobré, tunajší výrobca, lebo iný v tejto skupine výrobkov Pravá chuť ani nie je. Len si nepamätám, ktorý to bol.
bebika
My sme si dlhé roky údili mäso sami a doteraz som v obchode také nekúpila, už som aj manželovi hovorila, že si kúpim mäso a nech ho vyúdi sám. A ked ho tepelne upravovať, tak len v pare a ja dosť preferujem tlakový hrniec, takže v pare, bez alobalu a v tlakovom hrnci
jozefj
V Tescu je údené nanič.Len taký sajrajt. Najlepšie je domáce.
vcelka
@viera1 ; teraz mu to aj julica vráti, že je múdry... :-)) Trúfam si tvrdiť, že aspoň 70 % Varešuľkov vie, že najlepšie je domáce, ale že z nich aspoň 80 % nemá odkiaľ to domáce údené zohnať. A potom, nedá sa to šmahom ruky zmiesť zo stola, že v Tescu je údené nanič. Tesco má rekordný počet supermarketov, takže závisí asi kde a kedy.
jozefj
Na Julicu som to nemyslel ironicky.Ja si vážim jej prehľad.A s Vami Vcielka neidem o tom polemizovať.Kvalitného údeného je dostatok len peniazi je na kvalitu akosi pomenej...