Rôzne

Trnkové víno

eduard67 - bez fotkyeduard67, 15. novembra 2015

Zdravím. Potrebujem radu. Rozhodol som sa spraviť trnkové vino, koláč sa vytvoril no po týždni mi prestalo kvasiť, pridal som aj vínne kvasinky a živnú soľ. Myslím si že demižón bol v teplom prostredí, ale neviem kde môže byť problém. Vie mi niekto poradiť?

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
akú to má chuť? nebolo vo veľmi teplom prostredí, neprekvasilo?čo cukor?
helica
Kedysi, veľmi dávno sme skúšali výrobu trnkového vína aj my doma. No nakoniec skončilo vo výlevke. Viem, že na trnkové víno sa musia trnky zbierať až dobre ošľahnuté mrazom, musia byť celkom zošúverené, vtedy sú zrelé a teda aj vhodné na výrobu vína. My sme urobili tú istú chybu a preto vínko skončilo tak, ako skončilo. Možno si ich zberal predčasne a tu by mohol byť ten pes zakopaný. Zato černicové nemalo chybu, iba že ho bolo málo.
afataga
ja som robila trnkove vino pred par rokmi, uz si to presne nepamatam, ale skusila by som ho preliat do druheho demizona, ale uz bez toho usadeneho spodku a znovu pridaj trochu kvasiniek, cukor uz nedavaj, mne sa podarilo
afataga
mna rodicia naucili take carovne slovicko ze dakujem
eduard67
@helica - ďakujem za radu, myslím že v trnkách chyba nieje, ešte pred kvasením som ich dal na pár dní vonku, aby bola dobre šľahnuté mrazom ....
@afataga - na internete som nebol, takže vám ďakujem za radu až teraz...dneska skúšam preliať do druhého demižóna, takže čakám či sa niečo podarí, dám vám vedieť ako proces pokračuje.sám so zvedavý čo z toho bude ...
@rulik - je sladké, aj pekne vonia, takže myslím že chuťovo bude výborné, ale mal so víno v kúpelni, neviem či to striedanie teplot mohlo zapríčiniť zastavenie kvasenia... vyše týždňa však má stálu teplotu- dal som ho pre zmenu do obývačky, a stále sa nič nedeje..