Zdravím. Potrebujem radu. Rozhodol som sa spraviť trnkové vino, koláč sa vytvoril no po týždni mi prestalo kvasiť, pridal som aj vínne kvasinky a živnú soľ. Myslím si že demižón bol v teplom prostredí, ale neviem kde môže byť problém. Vie mi niekto poradiť?
@zareaguj
@afataga - na internete som nebol, takže vám ďakujem za radu až teraz...dneska skúšam preliať do druhého demižóna, takže čakám či sa niečo podarí, dám vám vedieť ako proces pokračuje.sám so zvedavý čo z toho bude ...
@rulik - je sladké, aj pekne vonia, takže myslím že chuťovo bude výborné, ale mal so víno v kúpelni, neviem či to striedanie teplot mohlo zapríčiniť zastavenie kvasenia... vyše týždňa však má stálu teplotu- dal som ho pre zmenu do obývačky, a stále sa nič nedeje..