Rôzne

Torty :)

domci4 - fotkadomci4, 19. apríla 2012







Videá ako spraviť torty, asi tu už bola diskusia o tomto serialy :)
môžte si to pozrieť...

@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
...mne sa viacej páčia tieto torty :)
toto videjko som "pirátsky" pripravil našej spoluvarecháčke-tortovej kráľovne !!! @elisticke




evusik
ja som to začala pozerať na Prima Love v pondelok o 20:45 ale už ma to nebaví... všetko je to na jedno kopyto... a všetko je to len o zdobení, pretože piecť nevedia, tie ich torty sa mi zdajú strašne suché s obrovským kopcom maslového krému... u nás sa robia také šťavnaté torty... keď vidím ako to tam patlajú, čo je vnútri akoby ich nezaujímalo, veď to zakryjeme poťahom... a keď vidím ako capnú tortu rovno na drevotrieskovú dosku, alebo dajú dosku medzi dva korpusy no neviem, majú to aj s trieskami :-)
sem tam sa ale objavia aj pekné kusy, bola tam úžasná čokoládová torta a neskutočne krásna torta zdobená fúkanými cukrovými figúrkami a kvetmi a abstraktnými tvarmi, to bola krása....
sladkacokolada
pozrela som si video od domci4 , @evu šik máš pravdu s tými krémami, cestá sa mi zdali príliš suché, ale zasa aby mohli vyrezať rozličné tvary, musí byť korpus hutnejší. Čo ma udivilo, tak to je to ako to robia mechanicky, ja keď niečo robím, tak nevidím , nepočujem:))) ale výsledok na oko úžasný. Tento článok si stiahnem, aby sa mi nestratil. Ďakujem domci4
domci4
Babuľky nemáte začo :) máte pravdu tie torty mi pridu suché a maslový krem? ach... ale pozerám to pretože sa mi páči ako s tym robia :) nemáte začo ešte raz, ostane to tu na vareche :)
evanaaa
Toto video som už videla aj ja, ale torty, aj ako píše @evusik , sú pekné len ako umelecké diela, krásne a zaujímavo zdobené, ale by mohli byť aj s plasteliny, lebo : tortový korpus vysoký aj 10-15 cm, pritom neprekrojený, čiže žiadny krém ( a žiadalo by sa aj na tri kusy prekrojiť) alebo prekrojrný len raz a skúpo potretý tenkou vrstvou krému, či džemu, ozdoby z marcipánu každému nechutia ajesť len suchý korpus, to by som sa aj zadrhla ním. Takže, na vrchu húj, a vo vnútri.......
tatranka
Ohromný zážitok,pozrieť si vlastne ako umelecké diela tie torty.Ďakujem @domci4 za toto video.
No tiež ako @stefanm , viac fandím tortičkám našej varecháčke Eliške.Sú robené s láskou pre svojich blízkych.Eliška ešte veľa takýchto krásnych tortičiek.
A tebe Štefan vďaka za toto "pirátske"video.Veľmi sa ti vydarilo.
domci4
Pozrite si aj iné :) Máte pravdu, tortu by som nedala do úst ani ja, ale páči sa mi ako to zdobia :) nemáte začo
evusik
@domci4 samozrejme máš pravdu, koho to zaujíma mal by si to pozrieť, lebo je čomu sa priučiť... ja som pozerala hlavne prácu s čokoládou a ako robia kvety... také rôzne grify sa dajú obkukať :-)
tatranka
...áno video je veľmi pekné a poučné,pre vareškárky,ktoré radi pracujú na tortách a na ich ozdobách.Veľa sa dá naučiť odpozerať.
mariaklara
Je to ozaj dobre si pozrieť, ale u nás sa také mega-torty asi nerobia, pre inšpiráciu, dobré. Som toho názoru, že nieje nad naše tortičky, a keď vidím ako sa napchávajú a vychvaľujú, myslím si, že asi nejedli ešte naše torty. Ale proti gustu, žiaden dyšputát. (neviem, či som to správne napísala, ak nie pardón ).
jurovic6
včera som si pozrel všetky diely...:D sú veľmi pekne zdobené.

toto je tiež zaujímavé...




domci4
Ahoj jurovic6 :) aj ja som skoro za celý deň "zhltla" tie diely