Varenie

Torta

aduska31 - bez fotkyaduska31, 25. februára 2013

Ahoj chcela by som sa spytať či ma niekto skusenosti s lepeni oplatky na tortu s medom .. neviem idem to robit prvy raz a nemam doma gel .. tak ci sa to da aj s medom.. ak je to lepsie stym gelom mohli by ste mi poradit kde sa to da kupit? dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

akruz
Aduška 31 - oplatku na tortu môžeš lepiť rôzne, podľa toho čo bude tvoriť podklad. Ak to bude marcipán najlepší je DecorGel, to je potravinárske lepidlo na oplatky . Ale môžeš ju prilepiť i maslovým krémom /maslo a práškový cukor/ .Nevhodný je pudingový krém to by sa ti poťahovka rosila. Robila som tak, a bolo to bez problémov.
irenaw
pod oplátku je najlepší svetlý krém (ako @akruz napísala maslo s pr.cukrom). drží dobre aj na samotnom kréme bez lepidla, načo kupovať celú tubu pre domáce použitie. ale majú ich v cukrárskych pomôckach ak chceš kúpiť. oplatku dávam na tortu tesne pred začiatkom oslavy. držím palce.
enge149
aj ja mám skusenosti s maslom a pr.preosiatym cukrom,lepila som tam bedničku s oplátkou a do toho fľašu slivovice k "50"je to pekné,len sa to trocha horšie krája pri podávaní torty..