Varenie

Torta mayer

kaputo - bez fotkykaputo, 20. júla 2012

ahojte varechaci, prosim nepozna niekto recept na tortu mayer, ktoru predavaju v cafe mayer v Bratislave? Je to torta s pravym marcipanom. Dakujem moc.

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Ten popis je tak všeobecný, že ti asi nikto neodpovie. Musíš uviesť aspoň základné: popísať cesto, plnku, ozdobu, hlavné suroviny,...... na takéto zadanie by ti mohli odpovedať jedine v Café Mayer - ale to ti neprezriadia zasa svoje výrobné tajomstvo. Takže uveď viac podrobností a dnes poobede už môžeš piecť tortu z Café Mayer.
45678
@hubat á hm? :-)) popis torty -daj recept moja :-))
Silná bratislavská kavárenská a cukrárenská tradice nese dodnes své plody. V Kaffee Mayer s bezmála stoletou tradicí se stále mlsá v rakousko - uherském duchu. Dort má několikavrstvý velmi jemný čokoládový korpus pokrytý zelenkavým marcipánem a sypaný kvalitním kakaem. Vršek dortu je nazdobený bílým šlehačkovým krémem a na vnější straně dortu ještě nechybí sekané mandle. Nutno říci, že dort nezapře poctivé cukrářské řemeslo, jehož je obdivuhodným dílkem.
evanaaa
Fantázia, ja byť tam, tak by som mala problém si vybrať, nielen tortu - Mayer.....nno, ak by som tam bola naozaj, tak dlho by som asi nerozmýšľala, lebo pre diabetikov je tam len jedna tvarohová roláda, málo.......
kaputo
ved ja prave popis neviem, ja ju nejedavam... ale manzel ju ma rad, a bude mat sviatok, tak som sa chcela pokusit ju upiect ako prekvapenie... ale je to ta na linku od viera1