Varenie

Torta do tepleho pocasia

iwuska - fotkaiwuska, 16. júna 2014

Damy potrebovala by som pomoc, dajte mi prosim tip na tortu, ktora by prezila hodinu aj daco v aute v tomto pocasi a mohla by som ju pripravit o den skor. Respektive, na vhodny krem, ktory bude letny(sviezi), zaroven bude pekne drzat.

Mala by to byt poriadne velka torta, cca pre 50 ludi, zatial som piekla len kruhovy korpus, cize mam obavu aj z kvality korpusu, vzdy robim klasicku piskotu, no predstavovala som si, ze by som na seba navrstvila 4-5 obdlznikovych platov upecenych na plechu, no nie som si uplne ista, ci to takto bude fungovat.

Dajte mi prosim nejake tipy, ak akekolvek mate :)

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
nič mliečne neodporúčam, takisto maslové krémy sa vylučujú, napadá ma len ovocie, čo neobsahuje moc vody v kombinácii so želé. Čokoláda sa tiež topí, fondán tiež, poťahovka možno nie až tak, nemám skúsenosť. Určite by som hľadala iné riešenie: nepiecť doma také hebedo, v tomto teple nevydrží nič bez ujmy nechladené tú vyše hodinu. Je to riziko pre 50 ľudí. Tam, kam tá torta putuje, by som objednala čerstvé, veľké a hotovo. Možno ťa sklamem, ale aby to aj vyzeralo, aj to bolo veľké, aj vydržalo teplo...náročná úloha!
smejkad
to zele je dobry tip, mozno este trasena plnka, ta dobre drzi aj v teple, ale tam ide slahacka, to by bolo dost riskantne podla mna
my sme mali tento vikend taku mensiu vinsovacku a moja mami to poriesila tak, ze hotovu tortu dala do mrazaku a kym dosla na miesto cinu ( cca 50 minut ), torta sa ani nestihla rozmrazit, mali sme ju skoro ako zmrzku za obedom
stefik
hodina aj dačo nie je až tak vela ja to robím tak, že zamrazím flaše z vodou zoženiem si karton dosť velký aby sa tam všetko pomestilo na spodok dám flaše na to kus kartonu tortičku zavriem a cestovná chladnička je hotová, mňe tak prežila torta 4 hodinovu cestu. ten obdlžník je dobrý nápad z kvality nemusíš mať strach budu rovnako mňam jak v gulatej toto sú štyri pláty trochu obrezané a potiahnuté  tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/narodeninova-3726...
. kremy trvanlivejšie sú vaječné nad parou,varené čokoládove a pod. ale daj aký máš rada, minulý týždeň som robila šlahačkovo- mascarpone z jahodovým džemom a jahodami.
zolik
Tiez by som sa priklonila k torte s tvarohovou plnkou so zelatinou a ovocim, alebo s mascarpone. Ten napad so zmrazenymi flasami od @stefik je tiez velmi dobry.
ivav
ahojte, aj ja plánujem cestovať s tortou skoro 4 hodiny k synovi na 30-ku... chcem upiecť 3 pláty, plnka lemon curd s maslom /recept je na vareche/... tiež ju plánujem dať na celú noc do mrazničky, po 4 hod. bude akurát...
aj nápad stefi s fľašami sa mi veľmi pozdáva... výborný nápad
stefik
@ivav keď ju zmrazíš a je poťahovaná tak sa ti môže stať, že sa ti začne celá roztápať a rosiť, medzi medzi mrazničkou a autom aj s klímou je strašne velký tepelný rozdiel. mrazené torty je najlepšie roztápať v chladničke
ivav
stefik, ďakujem za radu, torta nebude poťahovaná a na cestu vyrazíme okolo 4.30, tak dúfam, že torta vydrží bez ujmy na kvalite...
ešte sa chcem spýtať, aké fľaše zmrazuješ, umelé či sklené? /tie by asi praskli...rozmýšľala som, že by sa mohla dať zmraziť aj nejaká nádoba vo veľkosti plechu, napr. dóza na prevoz zákuskov, po zamrznutí vody nádobu zatvoriť a na ňu dať tortu... vďaka za radu...
ela77
Ja som nedávno potrebovala previezť zákusky v teplom počasí, tak som si namrazila tehličky z cestovnej chladničky a nimi som vyložila spodok krabice a na to šli zákusky na tácni. Ak by si ich mala tých tehličiek viac (dostať ich aj samostatne kúpiť) tak by si mohla ešte aj na vrch krabice ak by bola torta zatvorená dať. Chladný vzduch bude klesať dolu a bude ti chladiť všetko . Ale stačilo by dať iba tie namrazené iba naspodu. To isté vlastne radí @stefik , vyrobené svojpomocne z fliaš a vody, ibaže v týchto mraziacich tehličkách je tá náplň asi po zmrazení odolnejšia rozpúšťaniu ako voda v petflaške a tehličky sú ľahšie uložiteľné.
ivav
ela, ďakujem za dobré rady
iwuska
dakujem Vam damy krasne, nakoniec mi tato povinnost odpadla, aspon mam dobre tipy dobuducna