Varenie

TOM YUM a Šanghajske rezance od hkbarbie

turanec - fotkaturanec, 6. júna 2010

Ahoj hkbarbie tak dnes sme spravili tvoj recept vid.foto Polievka bola fantasticka nato že sme ju robili 1 krat.Ale kupili sme aj orig.v sačku a porovnavali tu našu z pasty A tak sme si ju trochu opravili Nabuduce musime dat menšie množstvo pasty.
A čo sa tyka cestovin vid.foto taktiež sme si ju trocha upravili a to slanost a pikantnostMuseli sme prisálat a dali sme tam aj siraku pastu.Manželka povedala že nabuduce by vynechala sezamovy olej a trochu menej tahiny pasty lebo to malo silnu aromu sezamu.A museli sa nechat odležat.Takže ja hodnotim super ale manželke trochu vadilo silna aroma sezamu aj ked je nazov sezamovou pastou.Tie oharky tam su super nemaju chybu.Nabuduce si ten recept trochu upravime na naše chute a bude super môžem odporučit varecharkam aj s polievkou.Manželka 1 krat robieva podla originalu a potom si to upravuje na naše chute.Musime sa priznat že 1 krat sme jedli činske jedlo na studeno. Tak ahoj a tešime sa na dalšie recep.

@zareaguj


Diskusia k téme

hkbarbie
jeeej tak to si ma potesil :-) som rada, ze chutilo a uprav si to skutocne ako mas rad. Sezamova pasta ma vyraznu chut a treba si na nu zvyknut. Manzelka ma pravdu, ze staci zo zaciatku po troske, aby si clovek zvykol na chut. Zelam nadalej takyto elan do varenia azijskych jedal :-) My varime vsetko a azijsku kuchynu aspon raz dvakrat do tyzdna. Len mam teraz fofry, koniec skolskeho roka, deti maju vela veci v skole a k tomu planovanie na 2-mesacnu dovolenku (skolske prazdniny), takze receptov bude trosku pomenej :-) ale urcite budu. Maj sa!
tinca
@turanec bolo mi v diskusii poradené,že sazamový olej je veľmi silný musí sa dať len po kvapkách, ale že je lepší arašidový, ten mám, vyskúšala som a neprepaľuje sa, robila som na ňom restovanú aj zajačiu pečeň.Je veľmi chutný, aspoň mne chutí. Takže mnej je niekedy viac. Čo nepoznáš, radšej sa tu poraď v diskusii.
turanec
Tinca dakujem si zlata ale v tomto recepte sa nema čo pripalit lebo to sa tam dava na ochutenie.Poznam sezamovi olej.Len v tomto recepte sa dava tahini pasta a ta je sezamova A olej sa tam dava pre chut a tak spoločne s touto pastou som neodhadol pomer.
A potom zaleži do čoho ho davaš a v tomto recepte sa to musi nechat odležat V tychto cestovinach to vsiaklo spoločne s uharkou
Takže preto som to dobre neodhadol. Ale aj tak pozdravujem
babidka
som rada , ze sa ti to podarilo . ja ked robim iba podla receptu , tak to tiez niekedy prepisknem , hlavne so stiplavym :-) Mne prisilna chut sezamu neprekaza , ale napriklad ma obchadzali mdloby z chuti pasty z ancoviciek ....:-))))) . vyhodila som ju , lebo som bola presvedcena , ze TOTO ja teda jest nikdy viac nebudem :-) No co , Varecha este nebola a nevedela som , koho sa na to mam opytat :-)
bozulka
@babidka vidíš a ja ančovičkovú pastu mám veľmi rada a koľko krát keď ma "honila mlsná" natrela som si rohlík alebo chlebík maslom a potrela pastou a mňamkala ostošesť.Vidíš milión ľudí-milión chutí.Ale keď ti niečo nechutí teraz to neznamená,že ti nebude chutiť naveky.Naše chute sa veľmi menia.Chválabohu!!!
babidka
no ved to @bozulka , chute sa menia a po prvom "znechuteni" sa netreba vzdavat :-) pri niektorych jedlach a pochutinach ide hned o "lasku na prvy pohlad" ale na niektore veci si treba zvyknut alebo pockat na lasku na druhy alebo az piaty pohlad ::-)))))) Ja som rada , ze to tak je .....