Rôzne

Tlakový hrniec

morenajea - fotkamorenajea, 21. novembra 2011

Máte skúsenosti s tlakovým hrncom alebo s niečim od značky "Maxstar"? Našla som si ho na webe a cenovo vychádza dosť výhodne. Potrebujem ho objednať ako darček na Vianoce. Objem 5l za 24,90. Len sa bojím aby to nebola nejaká šmejdina. Ďakujem za radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianne69
Moj muz dovliekol tlakac,lebo odisiel mi mamin asi 40-rocny.Ked s nim prisiel,pytam sa:co si zan dal:ze 20 libier,no zbohom vravim,to bude smejd.Ernesto sa vola,takze nie je to ta tvoja znacka,ale poviem Ti vari ako divy.Strasne rada v nom varim,tiez 5 l.Ono sa stava,ze povacsinou tie lacne su smejdy,ale aj tu vynimka potvrcuje pravidlo.Myslela som ,ze po roku pojde ta-het,ale je vyborny.
Riskni,ked to nevyjde aj 24,90 je tiez peniaz,ale nebude ti to tak luto,ako ked das 150 a zopsuje sa.
vierik
Aj ja mám nový tlakový hrniec z TESCA ,,Perfect home" za 17 €.Má dvojité dno a tiež som nad mieru spokojná,takže niekedy sa ozaj oplatí aj riskovať.
enerrgizer
...riskovať sa niekedy oplatí, ale ja by som taký hrniec chcel mať pred kúpou v ruke, lebo nie každý nerez je kvalitný. Držal som už hrniec, ktorý bol taký tenký, že sa pri stlačení prehol. Dôležitý je tiež spôsob zatvárania, praktickejšie je asi zatváranie zvrchu, keď sa pokrievka položí na hrniec a pootočí sa (taký tlakáč mám) u tohto hrnca sa vkladá dnu, potom sa pretočí a zaistí, ale to je len môj názor...možno sa mýlim.
babi
Nemám síce tlakový hrniec Maxtas ,mám iný, ale súhlasím s @enerrgizer že ho treba vidieť a myslím, že na takýchto dlhodobých investíciach netreba až tak šetriť. Ak môžem doporučiť, tak sa pozri na taký, ktorý má k jednej pokrievke jeden vysoký hrniec a druhý nižší /ako sa hovorí ľudovo - rajnicu/ mne sa to velmi osvedčilo . Máš hneď 2v1 .....
evas13
Aj mne sa to osvedčilo 2v1. Nie je ako ten nemecký, čo mi vydržal 15 rokov, ale som spokojná.
vini55
Pracujem na Fissleroch, ktoré mi slúžia roky, no bude ich musieť vymeniť- prešiel som na indukciu.
morenajea
@marianne69 píšu: "Tlakový hrniec z nerez ocele má sendvičové dno s termoakumulačnými vlastnosťami a dvomi bezpečnostnými ventilmi. Hrniec je vhodný na všetky typy tepelných zdrojov vrátane indukčných." znie to celkom fajn
marianne69
...to ano a nie je to ani taka horibilna suma ,ktora by sa nedala ozeliet aj keby nebol uplne idealny.Ti hovorim,mne sa ten smejdik podaril,mam ho treti rok a sluzi dobre.:-)
jezibabka59
jooooj prave teraz som nasla ten MAX STAR na letaku v jednej nasej predajni a pisu ze ma 3 vrstvove dno,lebo aj mna zaujal a kukam ockom po nom ,by sa mi celkom hodil moj stary uz dosluzil a cena je 24.99
tinca
súhlasím s @enerrgizer tie lacné za veľa nestoja. Ja mám francúzsky "Clipso", ale som veľmi spokojná, uzatvára sa zvrchu tak, že len dlaňou pritlačím a hotovo. Má aj košík na parenie zeleniny a ten sa vkladá na jednu západku do stien. Bolo síce drahší asi cez 100 eur,ale je to kvalita.
zvoncek
ja mám tiež dobré skúsenosti so zostavou 2 hrnce a jeden vrchnák-uzáver s dvomi poisťovacími ventilami s nereze., tka ako už spopmenula @babi.
Varím na plyne a vlastne som v nich schopná uvariť skoro všetko