Rôzne

Tlač receptov

kata50 - fotkakata50, 27. marca 2011

Vďaka šikovnej kuchárskej knihe na tejto stránke mám už naukladanú celkom peknú zbierku receptov a rada sa k nej vraciam. Niektoré si tlačím, aby som ich mala po ruke, bližšie. Aj verzia pre tlač je už vynovená a obsahuje aj fotopostupy. Všetko výborné. Iba môj zrak nie je už to čo bolo kedysi. A vo verzii na tlač si nemôžem upraviť veľkosť písma. Vytlačí sa mi recept s pomerne malými písmenami, ktoré sa ťažko čítajú. Na obrazovke OK, na papieri veeeeeeeeeeeľmi malé. Poradíte mi čo s tým??? A silnejšie okuliare nechcem!!

@zareaguj


Diskusia k téme

freedomko
ide len o nastavenie tlace :) teda v pocitaci nastavit tlac a tlacieren celkovo ;) pripadne treba skusit "tlac do suboru" a potom pozret ten subor ako je ulozeny a pozret sa na to predtym a potom dat tlacit (riesenim je aj skopirovanie do wordu a vytlacenie)
kucharronald
Keď už je táto téma vytvorená, mal by som jednu menšiu pripomienku alebo nápad :))) Vytlačiť recept je niekedy dobré, keď vytlačíme s fotopostupom, ale v niektorých receptoch vôbec nepotrebujeme fotopostupy, alebo aj keď potrebujeme, tak sú tam zbytočné fotky.....
Mohli by sa spraviť také tlačídlo, kde by sme zaškrtli, že chceme či nechceme fotky k receptu....lebo takto míňame len farby v tlačiarni :)
evas13
Toto sú otázky hlavne pre @tomas a preto nebolo by vhodnrjšie to napísať adminovy, čo sa tu už pár krát spomínalo. Na konci komentov je: "Upozorni admina na nevhodný komentár." Tak isto to slúži aj na riešenie technickej stranky, aspoň si myslím, ak nie opravte ma.
kata50
@freedomko ďakujem za radu. Skúsim. Aj mňa tie fotopostupy napadli, že nie vždy sú potrebné. Túto tému som sem pridala preto, že či aj vy máte taký problém, alebo iba u mňa sa vyskytuje.
tonicka53
@kata50 , jednoducho si recept skopíruj do Wordu a tam si ho ľahúčko pár klikmi upravíš a vytlačíš len čo chceš, resp. len to, čo považuješ za potrebné aby ti vytlačila tlačiareň. A keď v tom Wordovskom súbore klikneš na obrázok, ľahko ho odstrániš pomocou "Delete" a máš to bez obrázkov. @rony , to je info aj pre teba.
tonicka53
@kata50 , ešte som zabudla pripísať, že vo Worde sa ľakúčko upravuje aj veľkosť písma, takže si nastavíš na takú veľkosť, aká ti vyhovuje. Vyskúšaj, nie je to zložité.
evas13
@kata50 taký problém mám aj ja a tak isto nepotrebujem obrázky pri tlači ako písal @kuch árronald :))) Ďakujem Vám všetkým.
kucharronald
@tonicka53 tak zvykávam aj ja vytlačiť, ale lepšie by bolo, keby to bolo tu na vareche, a nepotrebovali by sme to kopírovať do wordu :))

a nevadí, že si napísala Rony, :)) Mám to rád :)
kata50
No tak uvidíme, ako nám pomôže @tomas . Verím, že si to tu prečíta. Ak nie, tak budeme kopírovať do Wordu. Ďakujem vám všetkým za záujem a vaše názory.
babav
Mne sa pacia vytlacene recepty aj s fotopostupom (su krasne , prakticke) !
mariaklara
Katka, som rada, že si do diskusie dala takúto tému, niekedy je to lepšie, aspoň sa viacerí pridáme. Nie vždy to človeka napadne, čo písať adminovi, @tomas-ovi.
tomas
Hm... Porozmýšľam čo s tým urobiť :)
tomas
Ale máte pravdu, vytlačil som si to a na papieri sú tie texty dosť malé...
kata50
@tomas Ďakujem:-)) Si veľmi šikovný ,verím že sa ti podarí niečo "poriešiť"
svetlana9
@kata50 surfujem už od r. 2005 a vytlačila som toho už dosť z netu a vždy z každého portálu to ide takými malými písmenkami