Rôzne

Tipy,triky do domácnosti :-)

marcy - fotkamarcy, 7. februára 2011

pridávam :) dozvedela som sa od odborníka,že do zemiakového cesta nedávame soľ,inak REDNE
hrnčeky od čajíkových usadenín rýchlo a kvalitne vyčistím posypaním soľou,soľničku mám vždy poruke

@zareaguj


Diskusia k téme

mariaklara
Vodný kameň odstraňujem prevarením vody s octom, nechám vychladnúť, potom to vylejem do WC alebo oblejem vaňu, prípadne umývadlo. Biele rámy okien aj okná od múch tiež umývam octovou vodou.
altyn
@mariaklara mne ocot smrdí, ja dávam kyselinu citrónovú potravinársku- sypkú. A nepreváram iba nechám postáť. Tiež tak čistím bandasku na vodu.
anina43
dobré, užitočné rady, len tak ďalej, zídu sa, aj opakovanie je matkou múdrosti
marcy
už teraz som si odložila zatvárací kvalitný mikroténový sáčok na snehovú polevu pre zdobenie medovníkov.Nechtom zatvorím a iba jemným stiskom zdobím,bez ušpinenia,dá sa dobre " dotankovať " aj detičky si prídu na svoje
marikafil
ja používam na vodný kameň filtrovanú vodu (Brita )- tú môžem potom v rýchlovarnej konvici variť aj rok alebo tri a kameň sa netvorí , samozrejme treba vymieňať filtrovacie patróny v konvici. predpokladám, že podobne sa aj v našich útrobách nič zbytočné neusádza...kým som ešte robila, tak som videla, čo spraví obyčajná voda z vodovodu po týždni intenzívneho používania - nie, ďakujem, neprosím
marcy
zmes červeného vína a olivového oleja do odtieňa dreva namiešaná je vynikajúce leštidlo na starožitný nábytok,po potretí necháme pôsobiť a vyleštíme mäkkou handričkou :-)
ainy
ja dám trošku "chémie" ....do WC misy - ak je usadenina na dne, ktorá je až kamenná, treba nasypať kyselinu soľnú a nechať pôsobiť najlepšie celú noc a ráno len spláchnuť. :-)
marcy
trezalka -ľubovník bodkovaný naložený v olivovom oleji (10-14 dní ) výborný ...zopár kvapiek do kúpeľa na zjemnenie pokožky,no pozor na kĺzanie vo vani,opatrné vychádzanie :-)
marcy
robila som zemiakovú babu ( skvelé pečenie do chrumkava ) no,zašpinila mi trúbu ,lebo bez oleja to nejde a sem-tam to fŕskne,ten prebytočný som zliala.....tak som v tom týždni upiekla pstruhy,tiež rado špini trúbu,následne som na ďalší obed ugrilovala kuriatko ( moja rúra vynikajúco griluje ) a potom som sa pustila do čistenia s úsmevom,lebo OCOT + JEDLÁ SÓDA do kašičky mi urobila perfektné čistidlo ,môžem len odporúčať,sklo som dočistila vysúvacou žiletkou,no radosť robiť :o))))