Rôzne

Ten najlepší zákusok?

camembert - fotkacamembert, 30. novembra 2019

Ak by ste mali vybrať len jeden, ten najlepší, zákusok. Ktorý by to bol?

@zareaguj


Diskusia k téme

moravanka
@camembert

Kterýkoli, kdyby byl ještě od babičky.
Jinak ujíždím na máničce - trojctihodné - světlý, karamelový a čokoládový oválek ze sněhového těsta, to spojené opravdu opravdovou šlehačkou ...
není sice způsob, jak to jíst bez újmy na osobní důstojnosti, ale co už
1x ywett
evanaaa
Ten, na ktorý mám práve chuť..... (stačí mi aj sem sa podívať, tu ich je hromada ) ale nie vždy mám chuť na krémový dezert, niekedy radšej obyčajný koláč s kysnutého cesta s ovocím alebo lekvárom, alebo drobné pečivo.
finczi
Medové rezy a taktiež kysnutý koláč s ovocím a mrveničkou.
1x ywett
ywett
Ako prvý je náš obľúbený babkin jablkový koláč, aj keď sa pýtaš na zákusok a druhý v poradí vianočný (piškótové jemné cesto)


evanaaa
A ešte dodávam, ak mám byť presnejšia, tak by to bolo mamine jablkové pité, medové rezy a orechové - žĺtkové štangličky. A nakoniec, orechovomedové puserle starej mamy......len recept na ne zomrel spolu s ňou, škoda.
kvakac
@kuko95 (1.12.2019 16:55)

Pridávam sa k tebe a k tomu chren, feferón a horčica. A koláč ťahaná jablkovo - maková štrúdla.
babidka
Ako dieta som milovala odpalovane venceky plnene vanilkovym kremom a vsetky kolaciky s cokoladou.No a teraz davam prednost lineckym a mandlovym kolacikom s ribezlovym lekvarom.
izabella929
Mojim najobľúbenejším zákuskom je hocijaký od susedky..nezáleží mi na tom ako vyzerá, hlavné že nie je môj vlastný...keď som bola malé dievčatko, maminka mi k susedke nosila fazuľovicu, lebo našu som nezjedla..až neskôr ako dospeláčka som sa dozvedela, že našu fazuľovicu nosili k susedke, lebo susedkina bola tá TOP...a toto mi zostalo do dnes..cudzí mi chutí, lebo som ho nepiekla ja...no a moje zase si nevedia vynachváliť tí, čo ich ochutnajú...ochutnám iba krém a korpus aby som vedela, či je v poriadku chuť a to je všetko...pečiem veľmi rada a hlavne vymýšľam niečo nové...ale vyslovene nemám žiaden obľúbený zákusok...
tanaivan
U mňa jednoznačne- Kardinálove rezy, Kubánska torta a Pavlova torta.