Milí varecháči, prosím vás, poraďte mi, čo s tekvicou...obrovskou oranžovou. Viem, že urobím džem, zavarím ako ananásový kompót a časť zmrazím na prívarok. Trápi ma, že neviem nájsť recept na to pyré, ktoré sa tak často vyskytuje ako zakonzervovaný plechovkový polotovar americkej kuchyne na prípravu rôznych koláčových plniek alebo prísad do cesta na brownies. Nemáte niekto niečo osvedčené? Dopredu ďakujem
@zareaguj
mna by lakalo pyre z upecenej tekvice :-)
varecha.pravda.sk/recepty/skoricovo-tekvicove-scones-foto...
Alebo toto
varecha.pravda.sk/recepty/quinoa-s-tekvicou-a-listami-kel...
varecha.pravda.sk/recepty/pumpkin-spice-latte-/60561-rece...
alebo takto a vlozit do chladnicky.
varecha.pravda.sk/recepty/maslova-tekvica-s-balsamikom-ak...
@Babidka , ďakujem i tebe za tip, asi vyskúšam, ako radíš, nasladko i naslano...uvidíme. V mrazničke miesto nemám, v pivnici ešte áno. Preto potrebujem takýto spôsob. A ešte raz ďakujem