Varenie

Tekvica a čo s ňou, alebo tekvicové pyré ako polotovar

milad - bez fotkymilad, 4. septembra 2016

Milí varecháči, prosím vás, poraďte mi, čo s tekvicou...obrovskou oranžovou. Viem, že urobím džem, zavarím ako ananásový kompót a časť zmrazím na prívarok. Trápi ma, že neviem nájsť recept na to pyré, ktoré sa tak často vyskytuje ako zakonzervovaný plechovkový polotovar americkej kuchyne na prípravu rôznych koláčových plniek alebo prísad do cesta na brownies. Nemáte niekto niečo osvedčené? Dopredu ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hrusticka76
..cca pred 2ma rokmi som skúšala zavariť tekvicové pyré,o týždeň bolo všetko skysnuté..aj keď som sa snažila dodržať maximálnu čistotu pohárov aj kuchynského náčinia..neviem kde bola chyba :( ..
ria52
Ja tekvicu postruham a dam do sackov do mrazaku nezavaram potom vyberiem ked idem varit.
evusik
ja si tekvicové pyré mrazím, pyré robím tým najjednoduchším spôsobom, tekvicu uvarím v troche vody a rozmixujem, dám do malých krabičiek cca 200ml a zamrazím, nič nepridávam a nedochucujem pretože takéto pyré môžem potom použiť aj na koláč, bábovku, na risoto, na polievku, na omáčku pod mäso čiže na sladko aj na slano
milad
Pekne ďakujem za odpovede. Ide mi hlavne o to, aby som ušetrila miesto v mrazničke. M
babidka
Skus tekvicu upiect v rure /pokrajanu na kocky alebo platky/ , potom ju staci poroztlacat vidlickou a natlacit do flias , zasterilizovat .Je vsak lepsie pouzit este sol alebo cukor ako konzervant -staci si na flaskach oznacit ci je to pyre s cukrom na sladke plnky a do cesta alebo so solou na natierky , polievky a do omacok . Pre mna je vsak tiez praktickejsie takto upravenu tekvicu mrazit .Davam ju do mikrotenovych sackov ktore potom vytvarujem ako tehlicky vo velkosti masla aby sa mi dobre ukladalo a zabralo co najmenej miesta . Pecena tekvica ma ovela lepsiu chut ako varena .
milad
@Kecemis , ďakujem za recepty, resp linky. Ja však potrebujem recept na základ - pyré a to na sterilizáciu, nie mrazenie. I tak vďaka, recepty sú super.
@Babidka , ďakujem i tebe za tip, asi vyskúšam, ako radíš, nasladko i naslano...uvidíme. V mrazničke miesto nemám, v pivnici ešte áno. Preto potrebujem takýto spôsob. A ešte raz ďakujem
martamm
Ja som jeden rok tekvicu uvarila, rozmixovala a dala do poharov, vsetko skylo, tak neviem...