Mal by som otázku na šalátových
nadšencov ako @kimlo a
samozrejme každého kto vie
pomôcť. Poznáte tatranský šalát?
Ja som ho par krát jedol predával
sa bežne na váhu ako parížak.
Nebol na majonézovej báze (alebo
len minimum majonézy), bol skôr
kečupový, resp nejaký obdobný.
Bola tam nejaká diétna saláma
(ako parížak), tvrdý syr a bol
pikantný. Niektoré normy studenej
kuchyne mám, ale nenašiel som ho
tam, asi bude novší. Má niekto
recept? Pamätá si zloženie?
Ďakujem za pomoc.
Tatranský šalát
1dcl oleja 1dcl kečupu (ja davam viac kečupu) dame to zohriať, ale nie variť
20 dkg nahrubo nastrúhaný syr
20 dkg šunka alebo saláma
2 pol. lyž. nadrobno nakrájanej steril. kapie
feferonky, steril. cibulku podla chuti
všetko zmiešať a nechať stáť v chlade
vraj do druhého dňa (podla netere je lepší ako z Billy, kde ho niekedy predavali
Ja som ho dnes skúsil no použil som špekáčiky a nie salámu je to dobré. Len som ho urobil málo pikantný. Dal som do neho 5 feferónov a ako keby sa stratili. Robil som s 500g špekáčiek, tak som musel všetko pridať. No ale som si to napísal aby som na budúce vedel, koľko mám čoho dať.
Ak ho budeš robiť tak si priprav aj kyslo sladký nálev s korením a čili. Inak je to potom dosť suché, ten syr všetku vlhkosť stiahne.