Rôzne

Tarhoňa

miro - bez fotkymiro, 14. októbra 2012

Prajem pekný deň. kto poradí ako sa dobre varí tarhoňa???

@zareaguj


Diskusia k téme

aszabka
Práve včera som robila slovenskú ryžu, to je vlastne sestra tarhone..zvyknem robiť v mikrovlne..buď nasucho alebo s kvapkou oleja dám opražiť na plný výkon 2-3 minúty, medzitým ju raz premiešam. Keď chytí farbu, zalejem rovnakým množstvom vriacej vody, osolím a dám variť na nízky výkon na takých 10 minút..dĺžka varenia závisí od výkonu.Mávam ju po 10 minútach presne takú, akú chcem (: sypkú a mňam..
tatranocka
Najdôležitejšie je opraženie tarhone na začiatku.Pridávam aj štvrtku cibule do varenia-tú potom vyberiem.Ak by sa ti stalo,že ju budeš mať ešte mokrú,odstav ju a nechaj zakrytú ešte 5 min. a potom otvor,premiešaj a nechaj vysušiť.Jeme ju k hov. roštenke,k pečenému mäsu a hlavne so zaváranou cviklou.
tinca
@miro súhlasím, že dôležité je jej opraženie na oleji do zlato-hneda,soľ robím ju podobne ako ryžu, keď sa voda odparí,vypnem a nechám ešte 10´ dôjsť a potom premiešam.
marcy
dôležitý je výber tarhone,raz som natrafila na takú,že šla susediným sliepkam....a robila som ako vždy,presne ako @tatranocka :))) dobrú overenú značku netreba nahrádzať
tatranocka
@marcy ,nepoživateľná bola tarhoňa,ktorú stará mama dostala na prídel z EU.Bol to český výrobca-pre nich netradičný výrobok,možno preto sa nevydarila.
jerica
@miro , keď tak pridám fotorecept ako robím tarhoňu, dúfam , že nie je neskoro:-)
jerica
@miro , keď to prejde adminom , určite si pozri , len to je recept na domácu tarhoňu :-)
2010
Treba sa pozriet aj na vyrobcu krajinu povodu , u nas sa tarhona nepredava ale su uplne podobne talianske vyrobky ako napriklad acini di pepe ,a radsej pozriet navod lebo to oprazanie nefunguje.



myalab
Tarhonu pripravujem tak, ze na oleji najskor spenim na jemno pokrajanu cibulu, pridam tarhonu a jemne opeciem. Zalejem vriacou vodou osolim, kto ma rad moze pridat vegetu. Necham dusit zakryte cca 15 minut. Pripadne podlejem este vriacou vodou podla potreby
turistka
tarhoňa, ktorá bola daná v sociálnej pomoci bola bezvaječná, ale upraviteľná, po opražení zaliať vodou posoliť a pridať olej-bez neho výsledok nie je až tak dobrý