Tapiokovy skrob

dzundzi - fotkaDzundzi 12. mája 2017 o 09:34

Ahojte,vie mi niekto poradit cim sa da nahradit tapiokovy skrob?neviem ho momentalne nikde zohnat.dakujem

4 odpovede:
  • hadik - fotkaHadik 12. mája 2017 o 10:16

    Logicky iným škrobom. Zemiakovým, kukuričným, na pultoch obchodov je toho dosť pod rôznymi názvami. Načo používať niečo exotické a neprirodzené pre naše zemepisné šírky, keď máme k dispozícii viac než dosť iných rokmi overených a s našimi žalúdkami kompatibilných škrobov?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 12. mája 2017 o 12:56

    Mozes ho nahradit arrowroot, ked sa mi nechce otravovat a chcem rychlo dokoncit nemliecnu omacku pri nizkej teplote aby bola hladka, priehladna a leskla.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKolby64 19. mája 2017 o 08:13

    Tapiokový škrob sa nedá len tak iným škrobom nahradiť, je dosť odlišný. To, čo sa predáva ako tapioca, je mletý koreň manioku (cassave) a nikdy som sa nestretol s tým, že by to bol čistý, vyextrahovaný maniokový škrob. V trópoch z neho robia chlieb. Bežne k dostaniu vo vietnamských skladoch alebo indických obchodoch, v Blave Poppy na Škultétyho, v podzemí domu OH, pod názvom Tapioca starch - Farine di cassave, harina de yuca, mandioca. Výborný na pan de yuca, braz.Pão de Queijo , zmiešaný so syrom, maslom a vajcom a upečený.
    @zareaguj
  • hadik - fotkaHadik 19. mája 2017 o 13:00

    @Kolby64 (19.5.2017 08:13)

    Fúha, vidím, že cudzojazyčné názvy ako Farine di cassave máš v malíčku, ešte ma, prosím, pouč, čože je to tá Blava, ja viem len o jednom potoku pri Trnave s týmto názvom, ale tam asi Škultétyho ani obchodný dom nenájdem. :-)
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist