Rôzne

Tak veeeela cukru :)

pumaamravec - fotkapumaamravec, 3. septembra 2011

Našla som jednu zaujímavú stránku kde si môžte pozireť koľlko
cukru obsahujú sladkosti, nápoje, ovocie, zelenina....stačí kliknúť na
kategóriu:) Mňa niektoré množstvá dosť prekvapili.
 www.sugarstacks.com


@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Veru tak, toto si pamätám ešte z knihy Rajka Dolečka Nebezpečný svet kalórii. Preto už skoro 40 rokov nepijem sladené nápoje, nesladím kávu ani čaj (výnimočne medom pri prechladnutí), nejem horalky, tatranky, kupované keksy a podobne (tie ešte navyše obsahujú nezdravý margarín). Len netuším, prečo to na mne nie je vidieť!
pumaamravec
@sovka62 aj keby to nebolo vidno, urcite si aspon viac zdrava a citis sa lepsie ako keby si nejedla zdravo;) a urcite mas lepsiu kvalitu pleti a lepsie vlasy, lebo na tom sa dost odraza co clovek jedava:)
evanaaa
Sovka, to ti teda závidím, ja sa sladkého ťažko vzdávam aj teraz pri cukrovke, pojedla som toho dosť, po zistení, že už nemôžem, som bola nešťastná a prestala som načas, no teraz som nevydržala a sladké, aj keˇlen diabetické, musím mať,aj keď viem, že nie len cukor sú kalórie.
sovka62
@evanaaa , ja nejem len tie sladké kupované gebuziny, ale doma pečiem. Používam kvalitné suroviny a samozrejme, to čo upečiem je bez aditív a konzervantov. Snažím sa vyberať recepty s nižším obsahom tuku a cukru, nar. rôzne keksíky, kde recept začína 300g múky, 250g masla, 200g cukru, atď. u mňa nemá šancu. Mastnejšie drobné pečivo pečiem raz do roka na Vianoce, aj to len kvôli rodine, ktorá trvá na tradíciách.
mariaklara
Ja teraz konzumujem veľa ovocia, čo máme v záhradke, tak všetky tie " kupované gebuziny ", ako píše aj @sovka mi ani na rozum neprídu. Biely cukor som celkom vyradila z jedálnička, radšej si dám med alebo trstinový cukor.
kuchticka
@sovka , presne moj pripad. Nejem ziadne kupovane pecivo - oplatky kolacky, ktorych je u nas veeeeeeeeeeeeela z roznych krajov sveta ( recepty). Proste odmietam kupovane, neviem cio v tom i ked musi byt na vsetkych obaloch receptura, nikdy nevies ci je skutocne pravdiva. Doma sem tam nieco upeciem, teraz nie casto, snazim sa to vynechavat z jedalnicka. @evanaa , ty si rovnaky pripad ako moj manzel . Strasne ma rad sladkosti a nievie si niekedy odpustit nieco sladke. Ked nie je nic upecene zoberie si aspon kusok cokolady vzdy po ranajkach ku kave. Nevie sa bez toho zaobijst. Ma cukrovku, ale pohybom a pomocou tabletiek ju udrzuje na dost dobrej hranici.
samanka
@mariaklara prečo si myslíš, že trstinový cukor je zdravší ako repný? Výroba trstinového cukru je takmer identická s repným, len my nevypaľujeme škorpióny a hady pred jej zberom. Trstinový cukor je preto taký hnedý.
mikat
@samanka , nie som si istá, či píšeš správne... Trstinový cukor môže byť aj hnedý, aj biely. Výroba bieleho trstinového cukru je identická s výrobou repného bieleho. Jednoducho je zbavený melasy (tá má hnedú farbu) a tým pádom všetkých minerálov. Takže jednoducho - čím tmavší, tým zdravší :) ...samozrejme, v primeranom množstve :))
hanach
Keď som ho začala v mojej rodinke používať neriešila som horeuvedené otázky. Zachcelo sa nám zmeny. - len keby nebol taký drahý ten trstinák
kuchticka
@samanka , @mikat ma pravdu, ze cukor trstinovy je i biely. Ved v USA pouzivame iba trstinovy a obaja druhy cukrov - repny ci trstinovy - su rovnako nie zdrave.
babi
Ja som na tom ako @sovka ,pijem, len vodu /občas minerálku / zo sladkostí kúpim nanajvíš BBkeksy -kakaové, ale aj s tých si dám občas maximálne 2 ks,
Cukor používam len keď pečiem /káva,čaj bez -cukru/ a to ako píše @sovka , keď v recepte vidím tie veľké množstvá cukru a masla, ani ďalej nepokračujem.
Mám to šťastie, že nie som veľmi na sladké . Jedine med má u mňa šancu