Rôzne

Tak toto uz ste redakcia naozaj prehnali

silvi - fotkasilvi, 25. januára 2015

Po dlhom case som si chcela pozriet nejake recepty a pod rubrikou mi Varecha odporuca clanok s nazovm: 5 dovodov, preco vyskusat lesbicky sex. Nie je vam ani trosku hanby? takyto hnus mi v zivote neodporucil ziadny slusny dennik ale PRAVDU do tejto ktegorie naozaj uz nezaradim. Nie som z otravnej alianice za rodinu, som tolerantna osoba ale toto je fakt prehnane. Jdu blejt velebnosti

@zareaguj


Diskusia k téme

denyany
Ale veď je tam že- toto by vás mohlo zaujímať. Ak už podľa názvu viem, že toto ma teda určite nezaujíma, tak si to ani neotvorím. A ak otvorím zo zvedavosti, nuž rátam s tým, že sa dozviem aj niečo, čo sa mi nepáči....je mi proti mysli, presvedčeniu, apod.
denyany
Schválne som si po tvojej reakcii prečítala celý článok. Žiadny hnus som tam nenašla. Veď všetko je pre ľudí, ako hovorievala moja babka.:-)
methi
To su uputavky k inej podstranke pod nazvom Zena, tak ako je Varecha kde su zasa recepty. Nikto ta predsa nenuti klikat na to :) Vidim nadpis, idem dalej. Ale pobavila si ma, co vsetko ludi rozculi :D
smejkad
v ziadnom pripade nie som zastancom homosexuality a uz vobec nie toho, ako sa dnes serviruje sexualita
jednoducho nesuhlasim s tym, co nam media vtlacaju, ale na druhej strane si myslim, ze mensie zlo je toto, ako propagacia nasilia, bezcitnosti, konzumneho myslenia a podobne
problem je, ze ono je toho vsetkeho vsade plno, az ma clovek obcas pocit, ze normalne informacie musi v tomto bahne hladat lupou :-(((
1x radost
pusta1
ja nesúhlasím so zaostalými názormi.
ani medicínauž dávno a ani dnes nepovažuje homosexualitu za chorobu či poruchu zdravia, ale práve naopak, za normálny stav zdravia, podmienený predovšetkým genetikou.
sú to úplne zdraví jedinci, treba brať ich orientáciu za rovnako prirodzený jav ako je heterosexualita, títo jedinci vyznávajú rovnaké hodnoty morálne, pracovné, osobné a citové či iné v rámci svojej identity ako aj iní. nie je tu nič na odsúdenie a zatratenie.
ak toto niekomu prekáža, nech to neotvára, nečíta a zostane vo svojom názore ev. doterajších bludoch a neinformovaný, to je len na ňom samotnom.
radost
nuž..ked máme teplo..chleba..bo to sú hodnoty,ktoré nám bytostne treba..potom hľadáme..čo by sme riešili..
v článku nešlo v podstate o riešenie toho-čo sa píše v komente vyššie..
aj preto sa mi nepáčil..
mala som pocit-akoby autorka nabádala skúsiť ..
jasné..otvorím..neotvorím..moja voľba..ale-otvorením zasa poznávam ľudí a myslenie tejto doby..mnou to neotrasie..ale-čo takýto článok urobí s mojou vnučkou,napríklad..??kam ju môže priviesť..??
pusta1
@radost , ja si myslím, že tvojej vnučke vonkoncom nič nehrozí, ak ju budeš zavčasu informovať, že sú v živote heterosexuáli a homosexuáli a že je to normálny zdravotný stav u každej tejto identity, o to skôr, ak vnučka bude vedieť, ku ktorej patrí ona sama.
ak to nespravíš ty alebo rodičia, môže sa dozvedieť skreslené informácie od iných, čo ju môže dezinformovať, zraniť a zmiasť.
netreba pchať preto pred realitou strkať hlavu do piesku ako pštros.
moje vnúčatá majú v tom jasno a vedia kam patria a že aj iné komunity treba brať na vedomie.
jerica
@rea1 určite sa nieltoré spoznajú "taký je život "
---------------------------------------------------------------

Maria Montessori zomrela 6. 5. 1952 v holandskej dedinke Nordwijk–aan–Zee, kde bola podľa svojho priania pochovaná pri tamojšom katolíckom kostole. Na náhrobnom kameni sú napísané slová: "Prosím, milé deti, vy všetky, ktoré môžete, budujte so mnou mier medzi ľuďmi na celom svete."

19 prikázaní Marie Montessori pre rodičov, starých rodičov :-)

Marie Montessori vytvorila 19 základných prikázaní pre rodičov, ktoré im môžu pomáhať pri ich výchove. Sú jednoduché, ale ak sa hlbšie začítate, objavíte v nich múdrosť mnohých kníh v niekoľkých slovách. Ak si nájdete raz za čas chvíľu sa pozastaviť nad týmito slovami, môže to mať pozitívny dopad na vývoj vašich detí a život celej rodiny.

1. Deti sa učia tomu, čo ich obklopuje.
2. Ak je dieťa často kritizované, učí sa odsudzovať.
3. Ak je dieťa často chválené, učí sa hodnotiť.
4. Ak vída agresivitu, učí sa biť.
5. Ak sa zaobchádza s dieťaťom poctivo, učí sa spravodlivosti.
6. Ak sa dieťaťu často smejú, učí sa nesmelosti.
7. Ak dieťa žije s pocitom bezpečia, učí sa veriť.
8. Ak sa dieťaťu často nadáva, učí sa cítiť previnilo.
9. Ak dieťaťu často dávate za pravdu, učí sa mať k sebe dobrý vzťah.
10. Ak prejavujete voči dieťaťu často svoju zhovievavosť, naučí sa byť trpezlivé.
11. Ak budete dieťa často povzbudzovať, získa sebadôveru.
12. Ak žije dieťa v priateľskej atmosfére a cíti sa potrebné, naučí sa v tomto svete nachádzať lásku.
13. Nehovorte o dieťati škaredo či už je prítomné alebo nie.
14. Sústreďte sa na rozvoj toho dobrého u dieťaťa, aby mu pre to zlé nezostalo miesto.
15. Vždy počúvajte a odpovedajte dieťaťu, ktoré na vás hovorí.
16. Vážte si dieťaťa, ktoré urobilo chybu a dokáže ju hneď alebo o niečo neskôr napraviť.
17. Buďte pripravení pomôcť dieťaťu, ktoré hľadá a snažte sa byť neviditeľní tým deťom, ktoré už našli.
18. Pomáhajte dieťaťu osvojiť si to, čo si neosvojilo skôr. Pomáhajte mu a naplňte pritom okolie starostlivosťou, tichom a láskou.
19. Pokiaľ jednáte s dieťaťom, dodržujte vždy tie najlepšie spôsoby– dávajte mu to najlepšie, čo je vo vás samých
Zdroj: mariamontessori.com
radost
pre @jerica
vdaka..stránka-o ktorej som nevedela-mi ponúka mnoho dobrého,zaujímavého,podnetného čítania..maj dobré dni..:-)
1x jerica
cemer
Co je na tom hnus? Zeny su krasne, ci jedna, ci dve, ci tri. Mne sa to paci nahodou pozerat na krasne zeny. To mas ako s receptami. Nekritizuj, dokial nevyskusas. Ak nechces, nekukaj, obid a citaj ine.
frezia68
45 r. a také rozhorčenie? Veď môžu odporúčať aj skočiť z mosta a skočíš? Treba vedieť triediť ponúkané informácie,aj sľuby politikov :-)
vladkaku
...keď dávali v telke Sandokana, zopár chlapcov vyskočilo z okna - že vyskúšať ako poletia!...to tiež dávali ako neškodný film, kt. dovolili pozerať deckám rodičia... na poniektorých popagátorov by som vyskúšala Makarenka!... deti sa majú učiť o rodine.... a tú tvorí MAMIČKA, OCKO a JA!
tatranocka
A B. Kollár má takúto predstavu:
... "Absolútne súhlasím. Rodina je otec, mama a deti. Maximálne mama, mama, mama, mama, mama, mama, mama a moje deti!...:)
Nepomýlil sa - 7x mama...
scharlott
V starom Egypte bolo normálne, keď brat mal sex so sestrou, u niektorých indiánskych kmeňov je normálna zoofília, alebo dokonca nekrofília u iných zas styk medzi rodičmi a deťmi a čo takí normálni pedofili a koľko je ešte takýchto normálnych ľudí na svete!!
Čím ďalej tým viac sú nenormálne veci normálne a nenormálne normálne!
tomas
@silvi ospravedlňujem sa, že odpisujem až teraz.

Pravdepodobne ste to videli dole pod zľavami v položke "Mohlo by vás zaujímať na Pravda.sk", čo je výber z tipov z ostatných projektov Pravda.sk.

Ako to funguje: Vyberá to 2 nápady s fotografiou z  napady.pravda.sk,
1 článok zo správ, po jednom článku z rubrík Bývanie, Cestovanie, Žena a mám pocit ešte zo Zdravie + 1 fotografiu z  flog.sk


Z týchto 8 vecí vyberie náhodne 5 a zobrazí ich, o pár minút prehádže poradie.

Nápady vyberá z najnovších
Flog tuším z najúspešnejších fotiek za posledný týždeň
pri ostatných to generuje systém Pravda.sk a mám pocit, že tam prvé z najčítanejších článkov za posledných 24 hodín (pri Bývaní a Cestovaní je asi dlhší interval).

Túto časť webu Varecha.sk samotná neovplyvňuje, čiže ak sa tam ten článok dostal, tak pravdepodobne bol najčítanejší v rubrike Žena v danom dni.

Čiže túto časť stránky neovpyvňuje redakcia Varecha.sk. Možno to automatizované riešenie nie je tiež ideálne. Keďže občas tam idú veci, ktoré (sú síce najčítanejšie v danej rubrike) ale Varechu obsahovo nedopĺňajú....

V každom prípade sa ospravedlňujeme za nepríjemný zážitok...
evanaaa
Ja pozerám recepty rad zaradom ale ešte nikdy som nemrkla na spodok, na Mohlo by vás zaujímať a ak aj, tak si pouriem čo ma zaujíma a nad ostatným sa nepozastavím......a viem si domyslieť, že to tam určite nedáva Varecha a ani neopvplyvní, ako aj reklamy, ktoré sú tu, už sa o tom x krát písalo, len sa divím @silvi , že tomu venuje pozornosť. Aj iné budí pohoršenie, napr. ak sa v strede medzi komentmi objaví reklama na liečenie hemoroidov, alebo aj iné, a ešte nik sa neohradil a nesťažoval.
amelie
@silvi , ja sa čudujem, že ťa nešokuje záplava nenávisti. ktorá v poslednom čase ohrozuje "človečenstvo" pozemšťanov...
silvi
dakujem @tomas za odpoved, vyvolalo to vo mne neprijemny zazitok ked som bola s detmi vtedy este malymi na parkovisku pre ZOO a tam sa olizovali dve dievcata. deti to nevedeli pochopit a ja som mala co robit aby som to nejak vysvetlila... preto tato moja reakcia.
@evanaaaa tak na reklamy uz dvano pouzivam adblock, takze reklamy sa mi nezobrazuju na ziadnej stranke, s tym si kazdy trosku zrucnejsi clovek vie poradit. ale jadrom stranky naspodu nie.
methi
@silvi a ako si im to vysvetlila? Lebo moja starsia, ked sa ma spytala, tak som jej jednoducho povedala, ze niekto to tak ma... dievca lubi dievca, alebo chlapec chlapca a bolo vybavene. Mozno to nevedeli pochopit, lebo kopirovali maminu, ktora sa nad tym tak velmi pohorsila ;) Vies, ze sa deju aj ovela horsie veci na svete? Sorry, ale z komara somara...
dobryhrncekvar
@zinnajdha súhlasím s tebou, a pre ostatných...sú aj bisexuáli, propaganda môže priniesť viac homo, lesbo párov.....dajte si sami sebe otázku, keby prišiel domov syn a predstavil vám svojho partnera muža, alebo dcéra svoju partnerku, ako by ste to strávili. Možno bez propagandy by mali heterosex. rodinu so svojimi deťmi.
tiginko
@dobryhrncekvar toto sú teda naozaj predpotopné názory, že "bez propagandy by mali heterosex" Homosexualita je daná v génoch, a nie je vecou voľby. Homosexuál za svoju orientáciu nemôže, tak to zariadila príroda. To už by si mohol aj so @silvi v dnešnej dobe vedieť. Ja osobne svoje deti milujem take aké sú, a keby došli s partnerom ako ty hovoríš rovnakého pohlavia, tak budem možno chvíľu oči očiť, ale vždy vo mne zvíťazí materinská láska. Aj keby mali len jedno oko alebo nohu, či veľkú bradavicu na nose, nemala by som ich o nič menej rada, tým som si istá.
svedka
@methi super :) fiiii tu keby hlupost kvitla, tak je to tu ako v holandskom skleniku. @dobryhrncekvar ak mas 15rokov, potom rozumiem, ze tvoj koment je na takejto urovni :) urcite propaganda...a neviem, kto tu ma z vas pravo urcovat, co je normalne a co nie.a nezabudte este ist na idiotske referendum , nech sa mienka o Slovensku nemeni :)
smejkad
doteraz nik vedecky nedokazal, ze homosexualne spravanie v spolocnosti, kde su pritomne obe pohlavia, je normalne a geneticky dane, ak sa mylim, rada sa necham poucit - ktora presne genova sekvencia to je a ako presne sa meni
ked niekto nieco robi za zavretymi dverami a vyhovuje mu to, mna to nema preco zaujimat, podstatne je, aby sme dokazali spolu fungovat v spolocnosti ako celok
ale ak sa verejne propaguje, ze taketo spravanie je normalne, pride mi to asi tak normalne, ako video hry kde sa hraci navzajom vrazdia, ako situacie, ked dieta udrie rodica, muz zenu ci teenageri len tak niekoho na ulici ci v autobuse
tym nechcem povedat, ze podobne aj horsie veci sa nikdy nerobili, robili a aj ovela ovela horsie, ale rozhodne nie je spravne propagovat ich ako nieco normalne
lebo rodic bude svoje dieta lubit, nech sa stane cokolvek, a urcite svojmu dietatu praje stastny zivot v klasickej rodine, nevysniva mu homosexualny vztah
1x radost
radost
neviem-či sa vyjadrujete všetci k článku..lebo ja to necítim vo vašich slovách...
autor -ka neriešila v článku postoj ku hre" prírody..ale:
 zena.pravda.sk/sex-a-vztahy/clanok/343383-5-dovodov-pr...

napísala postoj..že je dôvod skúsiť hru inú..dokonca 5 dôvodov..
mne táto rétorika nebola po vôli..
inakosť prijať je správne..ale..
však si prečítaj,napr.@tiginko. @svedka.ak máš chuť-napíš..
ja sa dívam na život triezvo..ved-mám už na to vek..:-)
pusta1
@smejkad , medicínsky genetická výbava dokázaná je, na základe toho bola homosexualita vyradená WHO z Medzinárodnej klasifikácie chorôb a považuje sa za normálny stav, títo jedinci boli vyhlásení za zdravých, dokonca sa to nepovažuje ani za poruchu zdravia, no nechci genetický vzorec, nie je jednoduchý ani pre lekára negenetika, nieto pre laika.
dobryhrncekvar
@tiginko prečítaj si môj komentár ešte raz....je tam niekde napísané, že homosexuál bude mať heterosex? hovorím o váhajúcich bisexuáloch, ktorí pod vplyvom propagandy si povedia...skúsim, atd. a @sveda , ja môžem mať svoj názor a ty si čo, najmúdrejšia tu? Ale vďaka, že som tak omladla, ty skús trochu "vyzrieť" aby si bola tolerantná k iným názorom, o tom je diskusia
pusta1
@210 , súhlasím, celkom iste máš pravdu.
len by som dodala, že "pedofil" je už psychiatrická diagnoza, vyskytuje sa aj u heterosexuálov aj u homosexuálov.
pusta1
@2010 , súhlasím, celkom iste máš pravdu.
len by som dodala, že "pedofil" je už psychiatrická diagnoza, vyskytuje sa aj u heterosexuálov aj u homosexuálov.
methi
Stavim sa, ze vsetci, co sa nad tym ani nejako moc nepozastavili ten clanok ani neotvorili :)) Len ta, co sa tak hrozne pohorsila, si ho asi precitala od a po z. Mozno tajne, potlacovane tuzby? :) Lol, inak uplne tema na varechu.
radost
@tiginko
za odpoved dakujem..maj dobrý deň..a predsa-prečítaj si ho..prosím..:-)
radost
@ Miška
VARECHA je krem receptov aj o živote..chvalabohu..tak prečo nie i takáto -teraz u nás -aktuálna téma..nie..nejde o pohoršenie..poznávajme sa navzájom..tolerujme..obohacujme sa..
tiginko
@2010 pedofília je na rozdiel od homosexuality choroba, ktorú si bohužiaľ okolie buď nevšimne, alebo všimne príliš neskoro. Samotný postihnutý sa ňou určite nezdôveruje a nejde k lekárovi/psychiatrovi, aby sa liečil, či dal rovno zavrieť do ústavu. Pedofilov by sme v podstate mali ľutovať, ako každého inou chorobou postihnutého človeka, ale to málokto dokáže, pretože páchajú svojim utajovaním a mlčaním nenapraviteľné škody :-(
svedka
@dobryhrnec skoda slov.a ano, som tu ta najmudrejsia, to som chcela povedat mojim komentarom..ja som to tiez necitala, nelaka ma to :)
2010
Sorry mne to tak pomalsie mysli, takze pedofilovia farari su tie obete ktorym treba zaplatit odskodne a tie deti zvadzali gejovia a su na vine vsetkeho aj vsetkych schramkovych firiem rozkradaciek aha uz mi dosla slovenska logika.
Dakujem
pusta1
@2010 , ani farár nemusí byť gay, môže byť spokojne heterosexuál, bisexuál a pedofil, dokonca môže byť aj ženatý a to podľa toho, ku ktorej cirkvi patrí.
to nie je žiadna "slovenská logika", to je púha realita.
1x pusta1
smejkad
@pusta , viem o tom, ze medicina prestala zaradovat homosexualitu do zoznamu chorob, ale neviem o tom, ze by to bolo naozaj vedecky dokazane, mam za to, ze ide o rozhodnutie pod tlakom
ked napriklad vieme, ze kosacikova anemia je zamena urciteho tripletu na konkretnom chromozome, tak o ktoru cast genomu ide tu? takato informacia ma uplne obisla
a kedze mam dieta, ktore sa pyta na vsetko mozne aj nemozne, rada by som poskytovala podlozene informacie :-)
nazor si casom urobi sama a dufam ze jej nazory a rozhodnutia jej pomozu zit zmysluplny a stastny zivot :-)
marcel83
Keď nieje každý farár gayom, prečo sa teda stal farárom? Nechápem.
smejkad
u viacerych islo o tlak prostredia, rodinnu tradiciu, ini zas chceli mat vysoku a na ziadnu inu ich nezobrali
a pravdepodobne sa najde aj par takych, ktori uprimne verili tomu, co teraz robia
1x ubka
pusta1
@smejkad , neviem ti odpovedať na tvoju otázku, nie som odborný lekár - genetik. ale jedno mi môžeš určite veriť, že WHO /svetová zdravotnícka organizácia/ vyradila homosexualitu z MKCH len na základe vedecky dokázanej genetickej informácie.
je to komplikované aj pre lekára negenetika.
to tvoje dieťa naozaj presne ovládať nepotrebuje, potrebuje akceptovať tento dokázaný fakt, že to nie je choroba a ani porucha zdravia a akceptovať túto nespochobniteľnú pravdu na vedeckom základe.
1x pusta1
smejkad
uznavam, ze mas viac skusenosti ako ja, ale napriek tomu si dovolim nesuhlasit
ked nejaka co aj uznavana skupina ludi nieco tvrdi, este to nemusi byt automaticky pravda
ina vec je, ze pre cloveka je typicke, ze aj z najzrejmejsich faktov si dokaze vyvodit mylne zavery, hlavne ked mu pasuju do jeho konceptu - to nieje moj vymysel :-)
jednoducho na tuto vec mame rozdielny nazor, ok, zivot ide dalej, hlavne ze o tom vieme v klude a bez hadok debatovat :-)
a aj ked to mozno nie je bezne, svojej dcere odpovedam tak presne, ako dokazem, ona si z toho zoberie, co dokaze pochopit a ked pride jej cas, informacie si rozvija a overuje
myslim, ze toto je jeden z dovodov, preco je na tom s IQ tak dobre, ako je :-)
pusta1
@svedka , to by si museli naštudovať sexuálne kategórie a rôzne náboženstvá, aby dokázali pochopiť, že farár sa môže aj ženiť, farárky vydávať - napr. v evanjelickej cirkvi, v židovskej sa rabín žení...v pravoslávnej tiež...v inej cirkvi a môže byť spokojne nie heterosexuál, ale napr. bisexuál... iná sexualita a môže byť zároveň chorý na pedofíliu a nemusí byť.
pedofília sa neviaže na určté pohlavie,
pusta1
@smejkad , bud si istá absolútne tým, že WHO a MKCH pracuje výluučne na vedeckom základe a len na vedecky dokázaných faktoch, nejde o žiadnu skupinu, ale o lekárov - vedcov náležite odborne fundovaných.
pusta1
zabudla som dodať, že ich závery sú záväzné pre lekárov celého sveta.
1x pusta1
marcel83
@pusta my to všetko vieme. Aj že sa ženia evanielici. Nič nové si neobjavila, nič nepotrebujeme študovať, aby sme dokázali pochopiť. Ja len nechápem, ako sa môžu zdraví (myslím teraz psychicky) chlapi dať na teológiu a "zasvätiť sa Bohu". A podľa doterajších zistení (afér) psychicky chorí sú. Evidentne si nepochopila môjmu komentu, ale tak čo iné som čakal od jedovatej vševedúcej babky, že?
elalea
...@pusta1... myslim,ze by si si mala radsej nastudovat nieco o svojej diagnoze,to by ti viac prospelo....;-)))
marcel83
Dokonca podľa mňa je všetko iné, ako heterosexualita, choroba (psychická) a dá sa liečiť. Veď keď môže chlap t*tkať kozu (áno je to zoofília) a vyhlásia ho, že má psychickú chorobu, lebo net*tkal ženu ale kozu, tak aj chlap, čo t*tká chlapa je psychicky chorý, lebo net*tká ženu, nie? Na všetkých rovnaký meter. Alebo veľký bič a oni si to rozmyslia, čo a koho budú t*tkať :D
zolik
@smejkad Velmi skratene. Homosexualita je vrodena. Ide o zmenu genetickej stopy X- Chromozonu uz pred narodenim dietata, jedno akeho pohlavia. Statisticky ale vo zvysenej miere, vyjadrene v % "postihuje" muzsku cast populacie. Therapia je nezmyselna. Tito ludia su zdravi, nezriedka nadpriemerne inteligentni, kreativni.
Pred nejakym casom som citala zaujimavy clanok, v ktorom jeden americky profesor prirovnaval tuto geneticku zmenu k farbosleposti. Ta je totiz tiez vrodena a neliecitelna.
marcel83
Inak mi napadla skúsenosť zo života, keď sme pri tých farárkoch :)

Manželka bola rozvedená. Narodil sa syn, chceli sme ho dať pokrstiť. Veď nech má - prijímanie a birmovku si rozhodne sám, či chce....

Tak sme teda šli do stánku (svätostánku) za jeho excelenciou, že teda čo a ako? Vošli sme na faru, všade také tie korálky na silone, čo babky s nimi v kostole vždy šramotia a potom nepočuť kázeň poriadne. Obrazy týpka, čo akurát niekomu srdce z tela vytrhol, drží ho v oboch rukách a pozerá z toho obrazu na teba štýlom, "Ja som to neurobil." Veď to poznáte....

Sadli sme si na koženú sedačku a teda začala seansa. Sa nás pýtal veci, ako aké meno mu chceme dať. My že Samuel. On že pekné meno - sväté. No ktoré nieje, že?

Potom prišli na rad otázky, že spoveď. Manželka je teda rozvedená, tak ju hneď zrušil, že ona na spoveď nemôže a ani na keks (hostiu), lebo že hriech spáchala rozvodom. Že porušila to porekadlo, že "Čo Boh spojí, človek nerozdeľuj."

Tak som dal páterovi otázku na telo: "A keď ju manžel bil, týral a preto od neho utiekla a rozviedla sa, to spáchala akože hriech?" (netýral a nebil, ale tak to páter nevedel...)

Ostal na mňa pozerať ako ten z toho obrazu s tým srdcom v rukách a nepovedal ani slovo.

Potom som ho zaklincoval: "Nejaké to má ctená cirkev pomýlené."

Syna nám pokrstil, aj druhého, ale už sme nemuseli chodiť na seánsy. Asi sa bál dalších otázok na telo :D

Dokonca obaja synovia dostali ilustrovanú bibliu od kazatela (na lisovanie do herbáru sú skvelé)

Toť moja skúsenosť :)
smejkad

je mi jasne, ze mutacie vznikaju pred narodenim
skusim trochu vyspovedat uja googla, lebo toto mi uslo
dakujem, @zolik
zolik
@smejkad. Ked sa chces touto temou hlbsie zaoberat, tak Ti mozno v spolupraci s ujom Google pomozu hesla ako "vyskum NIMBioS" a "epigeneticke faktory/cinitele.
Prajem Ti pekny vecer.
pusta1
@smejkad , nemýľ sa! v prípade hetero a homosexuality nejde o žiadne mutácie, ide o normálnu genetickú výbavu zdravých génov bez mutácie, ktorá je vopred už geneticky daná pred narodením dieťaťa, to je dôvod, prečo sa jednotliví jedinci považujú z medicínskeho hľadiska za zdravých.
veľmi správne ti napísala vyššie už @zolik.
1x pusta1
smejkad
Ujo Google mi pomocou NIMBios a epigenetiky povedal, že gény sú síce OK, ale ich fenotyp takpovediac sklzol mimo, lebo došlo k prenosu spúšťačov, ktorý pôvodne vôbec nebol v pláne
Takže stále sa mi to javí ako niečo, čo príroda nemala v pláne a teda z môjho pohľadu by sa to nemalo presadzovať ako zdravé a prirodzené
eraserhead
marcel .......
vysvetli mi jednu vec, prečo si vôbec na tú faru chodil a chcel krst pre dieťa, keď máš na katolícku cirkev taký názor z ktorého srší opovrhovanie a výsmech .....

možno to nevieš, ale krst a sviatosť birmovania je možné udeliť aj dospelým
marcel83
Viem. Preco by som nevedel. Znameho nastavajuca chcela peknu svadbu v kostole a on ateista ako hovado, tak stihol krst, prijimanie aj birmovku za jedno popoludnie. A preco som dal pokrstit synov? Pre pokoj v rodine - ved pozname babky. Aj ja mam krst, prijimanie aj birmovku. Ale to, co sa v cirkvi deje, ma nuti byt "Tomasom". A potom s tou opicou mame viac spolocneho a rebier maju aj chlapy aj zeny rovnako...
jujoska
presne to som sa chcela opytat aj ja, @eraserhead : kto opovrhuje cirkvou a nevazi si knazov a vsetky sviatosti spojene s krstom, naco preboha dava krstit svoje deti?? Zrejme je mu to uplne jedno a v podstate zneuctuje vsetkych veriacich ludi a nabozenstvo ako take. @marcel tebe sa to tu dobre vyskakuje a uraza, ked babky toto necitaju ze? Si fakt nechutny clovek, keby si sa aspon ovladal a nedaval na verejnost tvoje kydy...
amelie
oprava: nie predovšetkým... IBA DETI HETEROSEXUÁLOV... Veľmi morálne...
marcel83
@amelie no by bolo divné, keby boli v decákoch deti homosexuálov :) Taký dvaja chlapi by ako dieťa splodili?

@jujoska prečo nechutný? Moje vyznane (ateista) je jedno, aj keď mám všetky kresťanské sviatosti. Druhé je, že prečo by som mal robiť rozbroje v rodine? Babky chceli ísť na krst, tak išli. Kto by počúval tie reči okolo... Prečo keď človek ateista zomrie, celá rodina ateisti a dajú ho cirkevne pochovať? To nieje nechutné? To je priam morbídne, nemyslíš? A nikomu to nevadí. Ani kňaz sa nepýta, či ma dotyčný zosnulý krst, p.s.prijímanie a sviatosť birmovania...
amelie
@marcel , veď preto som to opravila:-))) videla som priveľa takých detí, vešali sa na každého, kto prišiel, aby ho aspoň na malú chvíľku mali iba pre seba... bolo to hrozné! ale čo už, my Slováci sme sa preslávili pokryteckou morálkou... ani len pápeža si nevážime, ak nám to nenariadia z kancľa nášho kostolíka...
amelie
@jujoska , bola som aj na občianskych pohreboch bez farárov, keďže nebožtíci boli ateisti. kto chcel, mohol sa za nich pomodliť.
smejkad
deti v decakoch nie su vysledkom sexualnej orientacie, ale sposobu zivota a hodnotoveho rebricka dospelych za nich zodpovednych
nie je dobre miesat hrusky s jablkami
rovnako cirkev - nie vsetko je dobre, co robia a propaguju
amelie
@smejkad , súhlasím s tebou v tom, že bez ohľadu na sexuálnu orientáciu sa deti zlých rodičov ocitnú v decákoch. nemiešam tým jablká s hruškami, osobne poznám rodinu dvoch ľudsky skvelých lesieb, ktoré žijú spolu vyše 20 rokov a vychovávajú dvoch chlapcov. mladšia pani sa nechala 2x umelo oplodniť. starší Benjamin je v puberte a ani on ani jeho okolie vôbec neriešia otázku, či má mamu a otca alebo dve mamy. Chlapci sú absolútne normálni a veľmi sa im páčia dievčatá:-))) je to francúzska rodina...
1x radost
marcel83
Sa im páčia dievčatá? Bude blbé, keď sa Benjaminovi začne páčiť, nazvyme ju, druhá - nevlastná mama :P A ešte keď aj druhej - nevlastnej mame sa začne Benjamím páčiť, zbohom "rodina". :D

Preto nechcem, aby dvaja chlapi mohli byť považovaný za rodinu a mohli si adoptovať dcéru a mali divné chúťky. No veď len uznajte. Načo by si dvaja chlapi adoptovali dievčatko...? V referende preto budem zásadne za "štandartnú" rodinu. /cháp ako zväzok muž+žena/
amelie
@marcel , naozaj si myslíš, že by sa gayovia sexuálne ohrozovali dievčata? ty ako heterosexuálne orientovaný by si vyštartoval po chlapcoch?:-)))
elalea
...to referendum by bolo ferove,keby sa zrusila podmienka ucasti(kvorum)...pride malo ludi a je to v pr..li,bude zasa neplatne....skoda 6 melonov eur.nech to zaplatia ti,ktori na to zbierali podpisy....aaach,skoda reci na tuto temu...."selé zle...";-(
elalea
...@amelie... cca 300km od teba(kukol som tvoj profil,prepac..;).)zije vo Fr aj moja sestra...tiez uz zabudla na Sk mentalitu......;-))) .tolko tolerancie sa tu nenachadza,sme puritani s tradicnymi hodnotami.tu to neprejde,ved"rodina je zaklad statu..."nas ucili za sociku....;-))).
elalea
...@radost... neber to tu tak vazne a tragicky....;-)...je mi jasne na co narazas.....pani @p.... .da sa tolerovat klamstvo,ked je odhalene?;-)...hadam by si manzelovi tolerovala milenku keby si sa o tom dozvedela???....aj toto je tolerancia klamstva v realnom zivote....;-))).dam ti radu,povznes sa nad tym,co sa ti tu nepaci,alebo si z toho rob srandu....;-)))
radost
@elalea
=milujem slovensko= a je mi dobre..
aj tu o pohodu žobrem..
ale nevidím dôvod pitvať niekoho s kým nežiješ..baviť sa na jeho nešťastí..
prosím o =bodku=..
ved nám je dobre-sme v teple..s plným bruchom..tak si to vychutnávajme..sme tu na dobu určitú..
:-)
marcel83
@radost prečo by som mal ja tolerovať niekoho, kto netoleruje mňa? Tá osoba /ak si teda mám tvoj koment o 21:08 zaradiť/ evidentne klame a my jej to máme tolerovať a hltať? Prečo? Čo sme spravili zlé, aby nás kŕmila lžami? Nadávala do obs*eračov, za to, že sme jej ego milím komentom nepochválili? A nenadali sme prví, to ona... Nech radšej odíde. A bude pokoj. Tak ako bol pár dní, čo bola "het". Povedz sama - nebol tu božský kľud?
elalea
...@kecemis... dam ti len jeden priklad zo "zivota"tu na vareche:vcera sem pani @p ... pridala rcp. na klobasovu pomazanku.komentoval som ho tak,ze si myslim,keby to nepomiesala,ale nakrajala na tanier,bolo by to skoro to iste....a v prvej odpovedi ma hned nazvala D*EBILom....:-))).tak takuto toleranciu ziadas???;-)citaj to tu castejsie,a pochopis....;-).upozornujem,ze tento problem sa tu tyka len pani @p .... .nikto iny sa na tejto stranke vzajomne neuraza...;-))).
elalea
...@kecemis... dam ti len jeden priklad zo "zivota"tu na vareche:vcera sem pani @p ... pridala rcp. na klobasovu pomazanku.komentoval som ho tak,ze si myslim,keby to nepomiesala,ale nakrajala na tanier,bolo by to skoro to iste....a v prvej odpovedi ma hned nazvala D*EBILom....:-))).tak takuto toleranciu ziadas???;-)citaj to tu castejsie,a pochopis....;-).upozornujem,ze tento problem sa tu tyka len pani @p .... .nikto iny sa na tejto stranke vzajomne neuraza...;-))).
elalea
*...pardon,ze je tu moj koment 2x...pisem z mobilu...;-)))
elalea
...@radost... vsimol som si,ze ty si taka "romanticko-poeticka"dusicka....;-)...treba mat aj trosku radikalnejsie nazory.....;-)))
radost
...o..môj synu...príd na kávu..nech spoznáš moju aj tvár radikálne inú..
:-))))
amelie
správne:-)))) všetci ste super, padám do postele, mám rozčítanú skvelú knižku:-))) všetkým želám dobrú noc, komu krásne sny, komu krásne činy:-)))