Rôzne

Ťahaný cukor

leskomanka - fotkaleskomanka, 23. januára 2013

Mám na Vás takú otázočku. Chcela by som taký ten ťahaný cukor
alebo neviem ako to nazvať, ale keďže si radšej všetko urobím sama,
tak by som chcela recept :). No len neviem, ako by som to mala
nazvať, dúfam, že viete, čo mám na mysli. Dajú sa z toho ťahať
rôzne tvary, malo by to byť z cukru. Sú aj také polevy, čo sa len
čisto lievajú do formy a tie potom stvrdnú. Poraďte prosííííím.

@zareaguj


Diskusia k téme

puntodadino
Pozri si T.Vansovu- Kucharsku knihu.Je tusim niekde na w.w.w.sme.sk v elektronickej podobe.Tam mas presne opisane cukorove sirupy vsetkych 5stupnov.V podstate sa jedna o pomale varenie vodneho roztoku cukru a trosky kys.citronovej/asi pol cajovej lyz.na kg cukru.Az sa ti zacne z varesky tahat ako zavoj...