Priateľka videla v TV pani, ktorá zdobila zákusok "trávou". Vraj použila cukor pre cukrárov, rozpustila ho v kastróliku (vo vode?), prifarbila zelenou farbou a potom z neho ťahala nitky, ktorými zdobila zákusok a vyzeralo to ako tráva.
Dostala som úlohu zistiť, čo to bol za cukor a kde sa dá kúpiť. Googlim, googlim, ale nič múdre som sa nedozvedela. Tak som si povedala, že viac hláv, viac rozumu a rozhodla som sa vás poprosiť o radu. Veľmi pekne ďakujem už vopred.
a tiez si myslim, ze to bola ta hmota smartflex alebo este mozno toto
www.pecieme.com/www-webareal-sk-marcipuen/eshop/1-1-Pol...
a mozno je to to iste len ina znacka
www.stream.cz/video/84452-jak-se-co-dela-lizatka...
1 PL zelatiny
2 PL limetkovej stavy
3 PL vody
1 CL glukozy
500 g praskoveho cukru
Limetkovu stavu, vodu a napucanu zelatinu zohrejeme v mikrovlnke asi po dobu 15 minut, pridame glukozu a uistime sa ze sa uplne rozpustila. Pripravime si mixer a zacneme vsetko slahat a pridavat postupne cukor, nepridajte vsetok ale asi 100g si nechajte, maly by ste mat spravene cesticko, nezlaknite sa ked sa bude lepit vymiesite ho so zvysnym cukrom, ked mate vypracovanu hmotu dame ju do igelitoveho sacku a nechame stat pri izbovej teplote 24 hodin, potom je hmota pripravena.
Pripravu Blown-Sugar pridam neskor.
Nech skusi polovicku davky rozmixovat a druhu ponechat kryslaticku, karmelizovat opatrne pomaly, najlepsie je ozaj tu mat ten teplomer, lebo cukro sa spali v sekundach! a pridat co radi @ethanel.
Inac jednoduche ozdoby ako kosicky a siete a malovano-tahane zrejme urobi aj z karamelu. Najlepsie na mramore alebo na silikonovej podlozke /najlepsia je franzuzska SILPAT®/.