Rôzne

Syrová roláda

gm - bez fotkygm, 2. apríla 2015

Prajem vám varecháči a varecháčky krásny deň.Dlho som vám nepísala trošku som si prečítala komentáre sú naozaj niektoré smutné ale aj veselé.No keď som si prezrela vaše skvelé recepty až sa hanbím niečo pridávať.Takéto nemám nikde v kuchárskej knihe ozaj sa mám čo od vás učiť.Prosím vás o radu.Robila som syrovú roládu dala ju zatuhnúť do chladničky a keď som ju prerezala rostiekla sa mi.kde som asi mohla urobiť chybu neviem.Ďakujem vám.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
moze byt problem v plnke, v postupe...
ja by som si nasla nejake rolady tu, pozrela, ako ich robia, porovnala s mojim postupom a mozno by som prisla na to, kde je pes zakopany
mne sa inak paci postup, uz neviem, ktory recept to je, ze sa platky syra naukladali na papier na pecenie tak, aby sa trosku prekryvali, na chvilku sa to dalo do rury, ten syr sa zlepil a uz sa mohlo plnit a rolovat - za malo prace krasny vysledok :-)
rea1
roztiekla sa ti plnka alebo sa roztiekol ten syrový "obal"? ak plnka, treba do nej asi viac masla. aj obal, ja tobím tak, že na plech na pečiaci papier nastrúham syr na jemnom strúhadle asi v hrúbke 5 mm a na chvíľu to dám do mierne vyhriatej rúry. syr sa roztečie, spojí, potom to vyberiem a po vychladnutí už robím tie ostatné čáry-máry. ale do plnky musí ísť niečo, čo v chlade dobre stuhne, ja ochucujem maslo. a recepty smelo pridávaj. :-)) pekné sviatky ti prajem.
kukulienka71
aj podľa mňa je problém v plnke, ak sa ti po prerezaní roztiekla. Musíš tam mať v chlade tuhnúcu plnku, ja dávam k 35 dkg tvrdého syra(na obal), jedno malé maslo 125g. Napíš suroviny, ktoré si použila, hneď uvidíme, kde sa stala chyba. Pridávať recepty sa vôbec neboj, sme tu preto, aby sme si navzájom poradili a usmernili.
motyka
Robím túto roládu, ale z plátkového syra - ako spomína @smejkad. Plním akýmikoľvek plnkami, čo máme práve v chladničke/ zeleniny, vajíčka, syry, / Keď si nie som istá, že sa mi bude plnka "držať" syra a pokope,
rozpustím v 1- 1,5 dcl vody /vývaru/ 1- 2 želatíny - na mäsá a zeleninu - podľa toho koľko mám plnky - a primiešam do plnky. Mám záruku, že budem mať úspech. Chuť sa takmer nezmení a výborne drží. Pracujem rýchlo, aby nestuhla skôr ako je potrebné. Ešte sa mi nestalo, aby potom nedržala alebo sa rozišla. Naopak. Pritom sa nemusí použiť veľa masla a plnky môže byť aj viac, ako je v bežných receptoch. Sú potom väčšie kolieska. Kto chce, nech vyskúša.

používateľ nemá avatar
gm
gm
Dievčatá moje ja vám krásne ďakujem za pomoc.Už som z manželom prišla na to kde bol problém.Bolo to maslo.Robia som dvojitu dávku lebo sme mali navštevu a maslo som dala iba na jednu dávku.Ale veľmi sa mi zapačil nápad zo syrom plátkovim poukladať na papier a zohriať v rúre.Super kočky moje vyskúšam aj ostatné vaše nápady.Ďakujem veľmi pekne za pomoc a prajem vam všetkým krásne veľkonočné sviatky a nech sa vám všetky dobroty vydaria.Kúpačov pomenej lebo počasie nepraje keď už tak z voňavkami.