Varenie

Svieckova

smajliqa - fotkasmajliqa, 15. apríla 2013

mily varechaci, prosim o pomoc... Najoblubenejsie jedlo mojho otca, je svieckova. strasne by som ju chcela urobit, ale nemam s tym skusenosti... potrebovala by som recept na omacku aj na masko, ako ho pripravit, uvarit, ake kupit a podobne..

nestaci mi len udat suroviny a maso a napisat, ze suroviny uvarime, vymixujeme, spravime omacku,,, v zivote som to nerobila, potrebujem uplny postup, to iste aj pri masku, a hlavne ake je najlepsie zvolit..
dakujem velmi za vasu radu, ochotu a trpezlivost.. este sa len ucim pri Vas :)

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ak sa dá mäso do moridla na 2-3 dni, je to už hovädzie nadivo, ale môže sa aj pri sviečkovej. Tiež by som neprešpikovala slaninou, naruší ( chuť tej slaniny) chuť sviečkovej - omáčky, zažila som a nechutilo nám to, ale každý má iné chuťové bunky. Základom je, zeleninu s mäsom piecť v rúre. A ešte by som poradila, večer pred varením si zmiešať sladkú a kyslú smotanu a nechať do druhého dňa pri izbovej teplote.
evanaaa
A ešte - ako je to v tu pridaných linkoch - mäso (umyté a osušené) vcelku opiecť. A do zátrepky pridať PL horčice a štipku cukru, až po dohotovení dochutiť - prisladiť,dokyseliť, ap.
tiginko
@kimlo v tom recepte sa mäso nenakladá do tekutej marinády? Len ho poleješ maslom a octom? Alebo si tam len zabudol uviesť vodu. Aby som bola v obraze, lebo ja nakladám do vody...
ericka
Mäso, pokiaľ je to nie divina je zbytočné dávať do marinády, je dobré len ho prešpikovať slaninou a určite namiesto octu použiť citrón..
evanaaa
Ako som už spomínala vyššie, netreba marinovať, to už je iný, ale poodbný recept......a tiež s tou slaninkou je to otázne, podľa mňa je lepšia chuť, ak sa neprešpikuje. Ale treba vyskúšať - tak, aj bez nej.
Lebo tá slanina už zmení chuť.
smajliqa
slaninku davat nebudem,,, ani moja mamina to nikdy nerobila...
dakujem pekne za vsetky rady aj recepty..